Ηλιακοί φορτιστές

Ηλιακό κεράκι

Ηλιακά φώτα

Ηλιακός φακός - μπρελόκ

Πεταλούδες στο μπαλκόνι μας

Gadgetάκια απ τον ήλιο!

Διαβάστηκε από 10016 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/5/2018

Δεν μένεις ποτέ από μπαταρία στο κινητό. Χρησιμοποιούμε gadjetάκια με ηλιακή ενέργεια και έχουμε φώτα, κεράκια και διακοσμητικές πεταλούδες που αλλάζουν χρώμα

 
Ηλιακοί φορτιστές
Όλοι έχουµε µείνει κάποια στιγµή χωρίς µπαταρία στο κινητό µας ενώ βρισκόµαστε εκτός σπιτιού, απλά γιατί ξεχάσαµε να το φορτίσουµε, την ίδια στιγµή που είναι απαραίτητο να πραγµατοποιήσουµε κάποια κλήση. Στην περίπτωση αυτή ένας ηλιακός φορτιστής θα έδινε λύση στο πρόβληµά µας. Πλέον κυκλοφορούν πάρα πολλοί φορτιστές που λειτουργούν µε τη χρήση φωτοβολταϊκών, είτε για το κινητό µας είτε για ηλεκτρικές συσκευές γενικότερα. Πέρα από την αυτονοµία που παρέχει ένα τέτοιο gadget σε καταστάσεις που θα το χρειαστούµε, είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήµα για να στραφούµε σε καθαρές πηγές ενέργειας. Φορτίζοντας το κινητό, το laptop και άλλες µικροσυσκευές που καταναλώνουν µικρές ποσότητες ρεύµατος και µε µικρές απλές κινήσεις εξοικονόµησης ενέργειας -όπως να κλείσουµε τις συσκευές από το διακόπτη- κάνουµε µικρά βήµατα προς τη βελτίωση του περιβάλλοντός µας.

Ηλιακά κεράκια
Σε όλους αρέσει η ροµαντική ατµόσφαιρα που δηµιουργούν τα κεριά. Ωστόσο, ενέχει κίνδυνος πυρκαγιάς αν ξεχάσουµε κάποιο αναµµένο ή πέσει χωρίς να το καταλάβουµε. Τα ηλιακά κεριά αποτελούν τη λύση σε αυτό το πρόβληµα. Από άποψης εµφάνισης είναι σχεδόν ίδια µε τα κανονικά, καθώς έχουν ακόµα και φλόγα, η οποία µάλιστα τρεµοπαίζει, ενώ είναι κατασκευασµένα από κανονικό κερί. Στη µία πλευρά τους υπάρχει ένας συσσωρευτής που την ηµέρα συλλέγει την ηλιακή ενέργεια και το βράδυ το κεράκι ανάβει από µόνο του.

Ηλιακά φώτα
Τα αυτόνοµα φωτιστικά λειτουργούν µε τη χρήση φωτοβολταϊκών, µετατρέποντας δηλαδή την ηλιακή ενέργεια που συλλέγουν όλη τη µέρα σε ρεύµα. Το παραγόµενο ρεύµα αποθηκεύεται σε µια µπαταρία και τροφοδοτεί τα φωτιστικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα αυτόνοµα φωτιστικά ποικίλουν σε µέγεθος, καθώς είναι διαθέσιµα από µικρά σποτάκια για τον κήπο µέχρι λάµπες φωτισµού για το δρόµο.

Ηλιακός φακός - µπρελόκ
Ένας φακός στα κλειδιά µας πάντα είναι χρήσιµος. Γυρνάµε σπίτι και έχει καεί η λάµπα του διαδρόµου ή χάνουµε κάτι µέσα στο αυτοκίνητό µας και το φως δεν επαρκεί για να το βρούµε. Ο ηλιακός φακός - µπρελόκ είναι αυτόνοµος και δε χρειάζεται µπαταρίες για να λειτουργήσει, παρά µόνο να τον αφήσουµε για λίγο στον ήλιο. Μοναδικό πρόβληµα θα προκύψει αν τον ξεχάσουµε να φορτίζει µαζί µε τα κλειδιά µας!

Πεταλούδες στο µπαλκόνι µας
Μια πεταλούδα που ετοιµάζεται να πετάξει αλλά µένει στο µπαλκόνι µας και αλλάζει συνεχώς χρώµατα είναι ένα πολύ όµορφο θέαµα, ειδικά για όλους εµάς που ζούµε σε πόλεις. Οι συγκεκριµένες πεταλούδες φορτίζουν µε το φως του ήλιου και πέρα από τις εναλλαγές στο χρώµα τους, δίνουν την εντύπωση ότι είναι έτοιµες να πετάξουν, κάτι που οφείλεται στη βάση στην οποία στηρίζονται, η οποία κινείται ελαφρά. Ιδανικές για κήπους και µπαλκόνια, φωτίζουν ευχάριστα το χώρο στον οποίον τοποθετούνται, τραβώντας όλα τα βλέµµατα πάνω τους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Tags: ECO GADGETS
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συσκευή ελέγχει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου!

Ηλιακή ομπρέλα που φορτίζει το κινητό σου!

Γίνε ο άρχοντας του camping με την πιο cool ηλιακή σκηνή!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Εσύ ξάπλα στη σκιά και η ομπρέλα σου φορτίζει το κινητό!

Υφάσματα σου φορτίζουν από κινητό μέχρι...ιστιοπλοϊκό

Gadgets που «δουλεύουν» κάνοντας ... ηλιοθεραπεία!

Drone κάμερα μικρότερη απ` το κινητό σου!

Τρελά Gadgets σπιτιού για 2πλό κέρδος!

Ηλ. Ποδήλατο: “Συνδέσου” και ξεκίνα το πετάλι!

Σκηνή για camping φορτίζει όλες σου τις ηλεκτρικές συσκευές!

`Μαγική` βαλβίδα νερού!

«Πράσινα» gadgets για την παραλία… Τρεεελάθηκα!

«Πράσινα» gadgeτάκια με ... υπερδυνάμεις!

Κάνεις σκέιτ και φορτίζει το κινητό!

Πρωτότυπα gadgets από τον ήλιο!

Ηλεκτρικό ποδήλατο με την μπαταρία στην...πλάτη!

Ηλιακή συσκευή που φωτίζει κάθε γωνία του σπιτιού!

Υπολογιστής σε μέγεθος… χωριού

Φορτίζεις παντού! Κινητό, tablet και ό,τι άλλο θες!

περισσότερα »