Plenticore plus. Εύκολα. Πολύπλευρα. Έξυπνα.

Η νέα γενιά των αντιστροφέων ενσαρκώνει την τη φιλοσοφία "Smart connections" και σε επίπεδο προϊόντων.

Μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας εξασφαλίζεται η ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ των αντιστροφέων.

Θεωρούμε ότι στην αλληλέγγυα οικογένεια KOSTAL, εκτός από τις εταιρείες του Ομίλου, ανήκουν και όλοι οι συνεργάτες μας», τονίζει η εταιρία

Ο εξοπλισμός εποπτείας του αντιστροφέα PIKO σας παρέχει κάθε σημαντική πληροφορία σχετικά με το Φ/Β σύστημα.

Η KOSTAL Solar Electric από το 2006 εμπορεύεται παγκοσμίως τους αντιστροφείς ΡΙΚΟ.

KOSTAL Solar Electric: Έξυπνη παραγωγή και εκμετάλλευση ενέργειας

8.001 επισκέψεις στο άρθρο

Διαθέτοντας μεγάλη γκάμα τριφασικών αντιστροφέων στοιχειοσειράς, η εταιρία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, οποιουδήποτε μεγέθους.

GRUNDFOS
Mια διαδρομή που «χαρτογραφήθηκε»  πριν από 104 χρόνια, καλυμμένη από οικογενειακό «μανδύα» και η οποία… περνά από 39 σημεία ανά τον κόσμο, σε 18 χώρες και με χιλιάδες «συνοδοιπόρους» - συνεργάτες. Ο λόγος για τον Όμιλο KOSTAL SOLAR ELECTRIC.  

Μια ανεξάρτητη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανικών / μηχατρονικών προϊοντικών λύσεων υψηλής ποιότητας για ένα πλήθος εφαρμογών στην αυτοκίνηση και τη βιομηχανία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1912 από τον Leopold Kostal, ο οποίος έδωσε πνοή στο όραμά του, εγκαινιάζοντας  στο Ludenscheid, στην Γερμανία την παραγωγή υλικών εγκατάστασης για βιομηχανικές και ιδιωτικές εφαρμογές. Ακολούθως, τόσο ο γιος του ιδρυτή, Kurt Kostal, όσο και ο εγγονός του, Helmut Kostal, αφιέρωσαν το επιχειρηματικό τους πνεύμα στην οικογενειακή εταιρεία. Από τον Ιανουάριο του 2011, την ηγεσία της εταιρείας έχει αναλάβει η τέταρτη γενιά, με τον Andreas Kostal.

Το 1995, ο εγγονός του,  Helmut Kostal διαίρεσε την εταιρεία σε τέσσερα (4) ανεξάρτητα τμήματα: Automobile Electrical, Industrial Electronics, Connectors και SOMA Test Technology. Κάθε κλάδος διαθέτει ξεχωριστούς πόρους σε εξοπλισμό και κεφάλαιο, για να διασφαλίζεται η μεταξύ τους αυτονομία. Αυτά τα εγχειρήματα διαφοροποίησης, αποτελούν το ουσιαστικότερο κομμάτι της μακρόχρονης στρατηγικής της KOSTAL.

Τον Δεκέμβριο του 2006, ιδρύθηκε στο Freiburg, η KOSTAL Solar Electric GmbH ως θυγατρική εταιρεία της KOSTAL Industrial Electronics, με αντικείμενο τη διεθνή προώθηση και διάθεση των αντιστροφέων PIKO. Μετά από μια αναδιοργάνωση το 2008, ο Όμιλος KOSTAL δραστηριοποιείται πλέον σε τρεις επιχειρηματικούς κλάδους: Holding, Automotive Electrical Systems και Industry. Ο επιχειρηματικός κλάδος Industry περιλαμβάνει τις εταιρείες Industrial Electronics, Connectors και SOMA (Test Technology).

Αντιστροφείς PIKO 
Η  KOSTAL Solar Electric είναι η εταιρεία που εμπορεύεται παγκοσμίως από το 2006 τους αντιστροφείς ΡΙΚΟ. Θυγατρικές έχουν ιδρυθεί στην Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.
Οι αντιστροφείς PIKO σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από το τμήμα Industrial Electronics στο κεντρικό εργοστάσιο της KOSTAL στη Γερμανία. Τις πωλήσεις και την τεχνική υποστήριξη για την Ελλάδα έχει αναλάβει η KOSTAL Solar Electric Hellas ΕΠΕ, με έδρα την Θεσσαλονίκη. 

Η καταξιωμένη ποιότητα των αντιστροφέων PIKO καλύπτει πλέον και την περιοχή χαμηλής ισχύος. Με την προσθήκη της νέας σειράς PIKO MP, ο κόσμος των αντιστροφέων PIKO ανοίγει τις πύλες του και στην κατηγορία χαμηλής ισχύος (1,5 – 4,2 kW). Με αυτή τη διεύρυνση, η εταιρία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της και προσφέρουν μία ολοκληρωμένη γκάμα Φ/Β αντιστροφέων, εξασφαλίζοντας ότι κάθε Φ/Β εγκατάσταση, είτε μικρή είτε μεγάλη, μπορεί να εξοπλιστεί με έναν αντιστροφέα PIKO. Οι νέες μονοφασικές συσκευές διατίθενται σε έξι κατηγορίες ισχύος και φυσικά είναι εξοπλισμένες με τα γνωστά πλεονεκτήματα της σειράς PIKO: ευελιξία, επικοινωνία και πρακτικότητα. 

Νέα γενιά – Smart Connections
Με τη νέα γενιά των αντιστροφέων PIKO, η KOSTAL κατορθώνει να ενσαρκώσει τη φιλοσοφία "Smart connections" και σε επίπεδο προϊόντων. Οι νέες συσκευές αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της εταιρίας τόσο από πλευράς οπτικής, όσο και από πλευράς τεχνολογίας. Και αυτό γιατί αντιπροσωπεύουν τη δοκιμασμένη ιδέα της εταιρίας: Ένας ευέλικτος, επικοινωνιακός και πρακτικός αντιστροφέας στοιχειοσειράς, που αποτελεί την ιδανική λύση σχεδόν για κάθε Φ/Β εγκατάσταση, χάρη στον πολύπλευρο εξοπλισμό του. Αλλά και επειδή η νέα γενιά των αντιστροφέων PIKO καλύπτει τις κατηγορίες ισχύος από 3 έως 20 kW.

Εποπτεία Φ/Β συστημάτων
Αναμφισβήτητα, οι αντιστροφείς PIKO μπορούν να  εξασφαλίζουν τη μέγιστη απόδοση. Ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι αρκετό κάποιος απλά να το γνωρίζει, αλλά θα πρέπει να το δει και με τα μάτια του. Ο εξοπλισμός εποπτείας του αντιστροφέα PIKO σας βοηθά και σας παρέχει κάθε σημαντική πληροφορία σχετικά με το Φ/Β σύστημα σας.
• PIKO M2M Service: Μεταφορά δεδομένων με ευκολία, ασφάλεια, 
   σταθερότητα
• PIKO Solar Portal: Online εποπτεία, κάθε ώρα, από οπουδήποτε στον  κόσμο
• PIKO Solar App
• Αισθητήρας PIKO: Για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της ακτινοβολίας
• PIKO BA Sensor: Έλεγχος ιδιοκατανάλωσης

Σχεδιασμός Φ/Β εγκαταστάσεων
Με το PIKO Plan έχετε στη διάθεσή σας τις παρακάτω επιλογές για τη διαμόρφωση των αντιστροφέων:
• Γρήγορος σχεδιασμός (Χειροκίνητη διαμόρφωση κάθε εγκατάστασης σε συνάρτηση με τις προδιαγραφές του αντιστροφέα)
• Σχεδιασμός (Αυτόματη διαμόρφωση Φ/Β εγκαταστάσεων με δυνατότητα συνυπολογισμού της κατανάλωσης ρεύματος)
• Σχεδιασμός αποθήκευσης ενέργειας (Αυτόματος σχεδιασμός με τον αντιστροφέα-συσσωρευτή ενέργειας με δυνατότητα συνυπολογισμού της κατανάλωσης ρεύματος)
Εκτός από τη βελτιστοποιημένη διαμόρφωση , το PIKO Plan υποστηρίζει και τη δημιουργία μιας προσφοράς. Τα καταχωρισμένα τεχνικά στοιχεία μπορούν να συμπληρωθούν με τα στοιχεία για τον πελάτη, το έργο και τον εγκαταστάτη και να επισυναφθούν στην προσφορά ως σύνοψη σε αρχείο PDF. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης του σχεδίου της εγκατάστασης σε αρχείο έργου για ενδεχόμενη επεξεργασία.

Ποιότητα 
Σίγουρα κάποιος θα αναρωτηθεί και για τα σφάλματα που ενδεχομένως κρύβονται στις λεπτομέρειες. Για αυτό, η KOSTAL κάνει τα πάντα από την αρχή ώστε να αποφευχθεί το οτιδήποτε, υιοθετώντας την προσέγγιση περί μηδενικών σφαλμάτων. Προσέγγιση που φαίνεται σε όλους του τομείς της επιχείρησής και στοχεύει στην ποιότητα της εργασίας, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
Ήδη στα πλαίσια της ανάπτυξης προϊόντων, αναλύονται και εξαλείφονται ενδεχόμενες πηγές σφαλμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή προληπτικών εργαλείων ποιότητας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από την KOSTAL ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Αλλά και μετά την έναρξη παραγωγής, η εταιρία επιβλέπει διαρκώς τα προϊόντα της και εργάζεται συνεχώς πάνω στην υλοποίηση πιθανών βελτιώσεων. 
Η εταιρία, δίνει σημασία και στην  ποιότητα της επικοινωνίας με τον πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι υποβάλλει τις προσφορές της μόνο κατόπιν στοχευμένης ανάλυσης και εκτεταμένων συζητήσεων επί τόπου. Επιπλέον, θέτει στη διάθεση του πελάτη έναν αρμόδιο συνεργάτη της που μπορεί να καλύψει κάθε ερώτηση εξειδικευμένα και αποτελεσματικά.

Κάθε αντιστροφέας της KOSTAL διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας ως βασικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα:
• Ενσωματωμένος data logger και όλες οι απαραίτητες διεπαφές για την επιτήρηση της εγκατάστασης
• Παρακολούθηση δεδομένων χωρίς κόστος, χάρη στον ενσωματωμένο web server, και το PIKO Solar Portal 
• Ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου ωφέλιμης ισχύος (100/60/30/0%) και σύστημα ελέγχου ιδιοκατανάλωσης 
• Διαθέσιμος πρόσθετος εξοπλισμός, π.χ. PIKO BA Sensor PIKO M2M Service

Έξυπνη σύνδεση
Το PIKO M2M Service εξασφαλίζει ασφαλή και αυτοματοποιημένη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των αντιστροφέων PIKO και του PIKO Solar Portal μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Αυτή η έξυπνη σύνδεση προσφέρει:
• Plug & Play χάρη στον προδιαμορφωμένο αντιστροφέα
• Πρωτοποριακό, επαγγελματικό πακέτο επικοινωνίας M2M (Machine-to-Machine)
• Ασφάλεια και προστασία σύνδεσης κινητής τηλεφωνία
• Βέλτιστη κάλυψη δικτύου
Προστασία από κλοπή και κατάχρηση της κάρτας καθώς και από αυξημένα κόστη χάρη στην κωδικοποιημένη, απευθείας σύνδεση με το PIKO Solar Portal
Το PIKO M2M Service χρησιμοποιείται σε 28 ευρωπαϊκές χώρες. Η ενιαία τιμή του πακέτου (ισχύει για 5 έτη) εξαλείφει τις μηνιαίες χρεώσεις. Ενδείκνυται ιδιαίτερα και για Φ/Β εγκαταστάσεις σε παραμεθόριες περιοχές: Η διεθνής εφαρμογή του M2M Service αποκλείει τα αυξημένα κόστη εποπτείας λόγω σύνδεσης σε δίκτυα ξένων χωρών.

Το μεγάλο πλεονέκτημα
Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα της KOSTAL είναι η τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών και προϊόντων της. Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας, ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών του. 
Η KOSTAL Solar Electric Hellas εγγυάται τη σωστή λειτουργία του αντιστροφέα, χωρίς ελαττώματα. Οι συγκεκριμένοι όροι εγγύησης ισχύουν αποκλειστικά για τον αντιστροφέα PIKO και όχι για οποιονδήποτε άλλο συνδεδεμένο πρόσθετο εξοπλισμό, όπως μπαταρία, μόντεμ, αισθητήρας, κλπ. Αν παρά την άριστη κατασκευή και τους σχολαστικούς ελέγχους της εταιρείας μας παρουσιαστεί  κάποιο πρόβλημα μετά την εγκατάσταση του αντιστροφέα, το τμήμα τεχνικής υποστήριξης θα σας βοηθήσει άμεσα. Η αναφερόμενη συσκευή συνοδεύεται με εγγύηση 5 ετών από τον κατασκευαστή, η οποία ισχύει από την ημερομηνία αγοράς και μέχρι 66 μήνες μετά την παράδοση της συσκευής από την KOSTAL Solar Electric GmbH.

Οι αντιστροφείς υποστηρίζονται 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, όλων των μεγεθών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την KOSTAL Solar Electric Hellas πατήστε εδώ.

GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.