Οι πράσινες οροφές σας προστατεύουν από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία το Καλοκαίρι και είναι έναντι των θερμικών απωλειών τον Χειμώνα.

Οι πράσινες οροφές σας προστατεύουν από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία το Καλοκαίρι και είναι έναντι των θερμικών απωλειών τον Χειμώνα.

Απαραίτητα στρώματα για τη φύτευση στα δώματα των κατασκευών.

Απαραίτητα στρώματα για τη φύτευση στα δώματα των κατασκευών.

Πράσινο δώμα: Ήλιος και καφεδάκι στην ταράτσα σου!

  • Οι πράσινες οροφές σας προστατεύουν από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία το Καλοκαίρι και είναι έναντι των θερμικών απωλειών τον Χειμώνα.
  • Απαραίτητα στρώματα για τη φύτευση στα δώματα των κατασκευών.
  • Πράσινο δώμα: Ήλιος και καφεδάκι στην ταράτσα σου!

Πράσινο δώμα: Ήλιος και καφεδάκι στην ταράτσα σου!

14.720 επισκέψεις στο άρθρο

Βγες για καφέ ή ποτάκι στην ταράτσα σου περιτριγυρισμένος από ένα καταπράσινο κήπο που σου κάνει και οικονομία σε ότι ξοδεύεις για θέρμανση και ψύξη. Περνάς τα μεσημέρια σου με ησυχία απαλλαγμένος από τον θόρυβο της πόλης.

Όποτε το θελήσεις έχεις την δυνατότητα να βγεις μια βόλτα στο προσωπικό σου κήπο ακόμα και αν ζεις στο κέντρο της Αθήνας. Φώναξε την παρέα σου ή απλά βγάλε το σκύλο βόλτα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανέβεις τα σκαλιά για την ταράτσα.
  • Εγκρίνει και η τσέπη σου 
Εξοικονομούμε όλο το χρόνο. Τα φυτά απορροφούν την ζέστη και οι επιπλέον στρώσεις από χώμα πάνω στην οροφή προσφέρουν έξτρα θερμομόνωση. Ακόμα και ο ακίνητος αέρας μέσα στο χώμα λειτουργεί σαν ένα ακόμα υλικό για θερμομόνωση. Έτσι με μια πράσινη ταράτσα κερδίζεις έως και 50% σε χρήμα αφού έχουμε πολύ λιγότερες απώλειες χειμώνα -καλοκαίρι.
  • Τέρμα πια υγρασία 
Μια πράσινη σκεπή κρατάει το νερό της βροχής, προστατεύει το σπίτι μας από την υγρασία και την τσέπη μας από επιπλέον έξοδα για βαψίματα και επιπλέον συντήρηση. Η συγκράτηση νερού φτάνει το καλοκαίρι στο 90% ενώ το χειμώνα στο 50%.
  • Πως βάζω green roof;
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαντάζει. Στην ουσία απλά μπαίνει  ένα επιπλέον στρώμα από χώμα πάνω στην ταράτσα  και ενισχύεται με υλικά υγρομόνωσης, θερμομόνωσης (μεμβράνες κλπ). Αυτό που επιλέγεις εσύ είναι τι φυτά θα βάλεις.

info - Επειδή το φυτεμένο δώμα έχει βάρος, βασικό κριτήριο για να επιλέξουμε τι τύπο θα βάλουμε είναι πόσο αντέχει το σπίτι.

Πόσο κάνει;

Οι τιμές ταρατσόκηπου κυμαίνονται στα 30Ε /τμ άρα με 1000 Ε φτιάχνεις έναν όμορφο χώρο αναψυχής περίπου 30τμ που θα ρίξει αρκετά και το λογαριασμό για θέρμανση και ψύξη. Αν σκεφτείς  και αυτά που κερδίζεις από μειωμένα έξοδα συντήρησης της οροφής και βαψίματος αποσβένεις σε 3 χρόνια και από κει και πέρα έχεις κέρδος για πάντα. 
 
Ενίσχυσε την διάρκεια ζωής του κτιρίου σου και επωφελήσου:
Διασκέδασέ το και γλίτωσε λεφτά!