Καύσιμα που δεν καίνε!

Καύσιμα που δεν καίνε!

6.413 επισκέψεις στο άρθρο

Tο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα pellets, το ξύλο και φυσικά το ρεύμα, στη «μάχη» της θέρμανσης. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε λύσης.

GRUNDFOS

Ο χειμώνας δοκιμάζει τις αντοχές μας και όλοι κοιτάμε πως θα ζεσταθούμε χωρίς πολλούς μπελάδες αλλά και χωρίς να πληρώσουμε πολλά για τους χειμερινούς μήνες που έχουμε ανάγκη τη θέρμανση του σπιτιού μας. Γενικά, τα καύσιμα που χρησιμοποιούμε είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα pellets, το ξύλο και φυσικά το ρεύμα. Αυτά «δίνουν ζωή» στα διάφορα συστήματα θέρμανσης που έχουμε στα σπίτια μας και έτσι ζεσταινόμαστε.

Kοινοποίησέ το »


Η κλασική λοιπόν ερώτηση ανάμεσα στα νοικοκυριά είναι η εξής: Πώς θα ζεσταθούμε φέτος; Αυτή η ερώτηση τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε το ίδιο νόημα, αφού δεν υπήρχαν τέτοιου είδους οικονομικές συνθήκες και τα καύσιμα κρατούσαν περίπου τις ίδιες τιμές χωρίς «σκαμπανεβάσματα». Επομένως οι ιδιοκτήτες αγόραζαν κάθε χρόνο το ίδιο καύσιμο, αφού ζεσταίνονταν ικανοποιητικά και η τιμή του δεν ανέβαινε. Αντίθετα, οι σημερινές συνθήκες αναγκάζουν αρκετούς από εμάς να αρχίσουμε πάλι το ψάξιμο του πιο φθηνού αλλά και του πιο αποδοτικού καυσίμου, που θα δώσει ζεστασιά σε όλη την οικογένεια.

Βέβαια όσο καλό σύστημα θέρμανσης και να έχουμε στο σπίτι μας, υπάρχουν άλλοι παράγοντες (π.χ. ελλιπής μόνωση σπιτιού) που περιορίζουν αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, δηλαδή την σωστή θερμοκρασία σε όλο το σπίτι. 

Kοινοποίησέ το »

GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.