Τα κτίρια στη χώρα μας αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλο ποσοστό, περίπου το 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές καταναλώσεις κτιρίων στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ECOFRIENDLY SOLUTIONS, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011 με σκοπό την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Μηδένισε τα έξοδα…

Διαβάστηκε από 3060 αναγνώστες -

Προωθούνται πολιτικές για την ενθάρρυνση της μετατροπής υφιστάμενων κτιρίων σε κτίρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς έως το 2020 όλα τα νέα κτίρια και του Δημοσίου θα πρέπει να εναρμονισθούν με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

 
Τα κτίρια ευθύνονται για το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και το 36% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας έτσι σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης.

Η εταιρεία ECOFriendly SOLUTIONS παρεμβαίνοντας στους συμβατικούς τρόπους δόμησης, παρέχει οικονομικές και ενεργειακά καινοτόμες λύσεις στους πελάτες της, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Κτίριο με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας είναι ένα κτίριο με πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση του οποίου η σχεδόν μηδενική ή πολύ χαμηλή ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, καλύπτεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περιλαμβανομένης της ενέργειας που παράγεται επιτόπου ή πλησίον του κτιρίου.

Τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (nZEB) διαθέτουν:
  • δομικά στοιχεία υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών,
  • Η/Μ εγκαταστάσεις ιδιαίτερα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και
  • ένα σημαντικό μερίδιο της κατανάλωσης τους ενέργειας θα καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.
Η ECOFriendly SOLUTIONS είναι εδώ για να δώσει καινοτόμες λύσεις προσαρμοσμένες στις δικιές σας απαιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ