Ούτε ευρώ για κλιματισμό

Διαβάστηκε από 8904 αναγνώστες -

Το σπίτι κρατιέται στους 20οC-25oC χωρίς θέρμανση ή ψύξη, η μετατροπή χρηματοδοτείται από το «εξοικονομώ κατ οίκον» και καίει ελάχιστα για φωτισμό.

 
Γίνεται να έχεις μηδέν έξοδα για κλιματισμό και θέρμανση; Η απάντηση είναι το παθητικό σπίτι. Ήρθε επιτέλους η εποχή που μπορούμε να φτιάξουμε έτσι το σπίτι μας ώστε να μην χρειάζεται επιπλέον έξοδα και εγκαταστάσεις (λέβητες-καυστήρες, κλιματιστικά) για να κρατιέται σε νορμάλ θερμοκρασίες. Αυτά τα σπίτια ξεκίνησαν να χτίζονται στην Ευρώπη πολλά χρόνια τώρα.
  • Σπίτι στους 20οC-25oC χωρίς θέρμανση ή ψύξη
Το παθητικό σπίτι είναι φτιαγμένο με υλικά που δεν αφήνουν την υγρασία να  μπει στο εσωτερικό του και με θερμομονωτικά υλικά που ότι καιρό και να κάνει έξω η θερμοκρασία του κρατιέται σταθερή χωρίς να ξοδεύουμε ούτε σεντ για θέρμανση ή για κλιματισμό.
  • Παίρνουμε από το «εξοικονομώ κατ οίκον χρηματοδότηση» 250e/τμ
Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον χρηματοδοτεί την μετατροπή του σπιτιού μας σε παθητικό σπίτι. Την χρηματοδότηση μπορεί να την πάρει ο καθένας που θέλει να κάνει τέτοιες εργασίες και το ποσό εξαρτάται μόνο από τα τετραγωνικά του σπιτιού. Μπορούμε να πάρουμε 25000e για ένα σπίτι 100τμ (250/τμ).
  • High tech σύστημα εξαερισμού δίνει καθαρό αέρα και σταθερή θερμοκρασία
Το μόνο που χρειάζεται το παθητικό σπίτι είναι ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο παίρνει το εξωτερικό αέρα και τον φέρνει μέσα στο σπίτι, αφού χρειάζεται ανανέωση ο αέρας, και ταυτόχρονα μας δροσίζει το καλοκαίρι και κρατάει σε ψηλά επίπεδα την θερμοκρασία τον χειμώνα χωρίς να καίει όσο ρεύμα θα έκαιγε ένα σύστημα κλιματισμού.
  • Αλλάζουμε το φωτισμό με led και καίμε ελάχιστα
Με την ίδια χρηματοδότηση κάνουμε και την μετατροπή όλου του φωτισμού με λάμπες led. Οι λάμπες led καίνε 90% λιγότερο ρεύμα σε σχέση με της απλές και ζουν 50 φορές περισσότερο δηλαδή ξεχνάς να τις αντικαταστήσεις.

Κάνοντας αυτές τις μετατροπές έχουμε μια κατοικία που δεν μας χρεώνει τίποτα για να ζεσταθούμε το χειμώνα ή να δροσιστούμε το καλοκαίρι και σπαταλάμε ελάχιστο ρεύμα για φωτισμό και ζεστό νερό.

Θα κάνατε την αναβάθμιση του σπιτιού σας σε παθητικό;
Κατά τη γνώμη σας γιατί έχει αργήσει αυτή η τεχνολογία στην Ελλάδα;
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Stelios

    Υπό τις παρούσεςς συνθήκες η δαπάνη για "εξοικονόμηση ενέργειας" είναι πολυτέλεια. Εδώ η μισή Ελλάδα χρωστάει, η άλλη μισή είναι σε κόκκινα δάνεια, η εφορία προβαίνει σε κατασχέσεις από χρέη, οι τράπεζες κατασχέσεις, οι κληρονόμοι αποποιούνται τις κληρονομιές και εμείς θα βάλουμε μπελάδες στο κεφάλι μας συνάπτοντας δανειακές σχέσεις με τράπεζες για να έχοουμε "High tech σύστημα εξαερισμού με καθαρό αέρα και σταθερή θερμοκρασία"? Με τίποτα! Και δεν είμαι και χαμηλόμισθος.

      14

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Σπίτι σε 4 μέρες με ένα κατσαβίδι!

Παθητικό με κόστος μηδενικό!

Ανέξοδο σπίτι, βήμα βήμα!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Κάνε το σπίτι σου Βιοκλιματικό: Όφελος μέχρι και 80%!

Παθητικό σπίτι, για να καις χωρίς να πληρώνεις!

Μόνωσε με άχυρο: όφελος μέχρι και 90%

Βιοκλιματικές κατοικίες: Όφελος έως και 80%

Μπες στο παθητικό σου σπίτι σε μόλις 10 μέρες!

Μπορείς να έχεις μηδέν έξοδα για κλιματισμό και θέρμανση; Μπορείς!

Αναβάθμισε ενεργειακά το σπίτι σου!

Ένα σπίτι φτιαγμένο από 20.000 οδοντόβουρτσες και όχι μόνο!

Κάνε το σπίτι σου παθητικό & εξοικονόμησε χρήματα

Το πιο μικρό «πράσινο» σπίτι του κόσμου

Ούτε φράγκο για κλιματισμό και ρεύμα

Σπίτι με άχυρο για μόνωση

Σπίτι σε 4 μόνο μέρες με ένα κατσαβίδι!

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Όλο το χειμώνα έκαψε μόνο 150 λίτρα πετρέλαιο

Φτιάξαν ολόκληρο σπίτι σε 10 μέρες!

Βρες το δωμάτιο των ονείρων σου

περισσότερα »