Ούτε ευρώ για κλιματισμό

Διαβάστηκε από 12019 αναγνώστες -

Το σπίτι κρατιέται στους 20οC-25oC χωρίς θέρμανση ή ψύξη, η μετατροπή χρηματοδοτείται από το «εξοικονομώ κατ οίκον» και καίει ελάχιστα για φωτισμό.

 
Γίνεται να έχεις μηδέν έξοδα για κλιματισμό και θέρμανση; Η απάντηση είναι το παθητικό σπίτι. Ήρθε επιτέλους η εποχή που μπορούμε να φτιάξουμε έτσι το σπίτι μας ώστε να μην χρειάζεται επιπλέον έξοδα και εγκαταστάσεις (λέβητες-καυστήρες, κλιματιστικά) για να κρατιέται σε νορμάλ θερμοκρασίες. Αυτά τα σπίτια ξεκίνησαν να χτίζονται στην Ευρώπη πολλά χρόνια τώρα.
  • Σπίτι στους 20οC-25oC χωρίς θέρμανση ή ψύξη
Το παθητικό σπίτι είναι φτιαγμένο με υλικά που δεν αφήνουν την υγρασία να  μπει στο εσωτερικό του και με θερμομονωτικά υλικά που ότι καιρό και να κάνει έξω η θερμοκρασία του κρατιέται σταθερή χωρίς να ξοδεύουμε ούτε σεντ για θέρμανση ή για κλιματισμό.
  • Παίρνουμε από το «εξοικονομώ κατ οίκον χρηματοδότηση» 250e/τμ
Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον χρηματοδοτεί την μετατροπή του σπιτιού μας σε παθητικό σπίτι. Την χρηματοδότηση μπορεί να την πάρει ο καθένας που θέλει να κάνει τέτοιες εργασίες και το ποσό εξαρτάται μόνο από τα τετραγωνικά του σπιτιού. Μπορούμε να πάρουμε 25000e για ένα σπίτι 100τμ (250/τμ).
  • High tech σύστημα εξαερισμού δίνει καθαρό αέρα και σταθερή θερμοκρασία
Το μόνο που χρειάζεται το παθητικό σπίτι είναι ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο παίρνει το εξωτερικό αέρα και τον φέρνει μέσα στο σπίτι, αφού χρειάζεται ανανέωση ο αέρας, και ταυτόχρονα μας δροσίζει το καλοκαίρι και κρατάει σε ψηλά επίπεδα την θερμοκρασία τον χειμώνα χωρίς να καίει όσο ρεύμα θα έκαιγε ένα σύστημα κλιματισμού.
  • Αλλάζουμε το φωτισμό με led και καίμε ελάχιστα
Με την ίδια χρηματοδότηση κάνουμε και την μετατροπή όλου του φωτισμού με λάμπες led. Οι λάμπες led καίνε 90% λιγότερο ρεύμα σε σχέση με της απλές και ζουν 50 φορές περισσότερο δηλαδή ξεχνάς να τις αντικαταστήσεις.

Κάνοντας αυτές τις μετατροπές έχουμε μια κατοικία που δεν μας χρεώνει τίποτα για να ζεσταθούμε το χειμώνα ή να δροσιστούμε το καλοκαίρι και σπαταλάμε ελάχιστο ρεύμα για φωτισμό και ζεστό νερό.

Θα κάνατε την αναβάθμιση του σπιτιού σας σε παθητικό;
Κατά τη γνώμη σας γιατί έχει αργήσει αυτή η τεχνολογία στην Ελλάδα;
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  • Η ιδανική επιλογή!

    Η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής από το 1980. Το αντικείμενο είναι μελέτη επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι κατοικίες αλλά και επαγγελματικοί χώροι. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν επεκταθεί και σε ανακαινίσεις κατοικιών με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμισή τους. τηλ: 210 6199391 Περισσότερα
  • Ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων ΕΕ και ΑΠΕ

    Ενεργειακός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός ΕΠΕ από την εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ. Ενεργειακός έλεγχος κτιρίων και εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, μελέτη και εγκατάσταση ΦΒ (net metering), υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης και παραγωγής νερού καθώς και θερμογράφηση κτιρίων. τηλ: 210 6446330 Περισσότερα