Φωτεινό και ποιοτικό

Πανεπιστημιακό.... σπιτάκι!

Διαβάστηκε από 2753 αναγνώστες -

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Norwich δημιούργησαν ένα micro σπίτι για μία σταθερή και οικονομική λύση κατοικίας με προδιαγραφές για ποιοτική ζωή.

 
Σε αντίθεση με τα κοινά τροχόσπιτα ή τα πολύ μικρά σπιτάκια (tiny house) το CASA 802 είναι σχεδιασμένο όχι για κατοικία διακοπών ή κατά περιόδους, αλλά για την βασική κατοικία μιας οικογένειας.

Στην πραγματικότητα είναι αρκετά μεγαλύτερο από ένα τροχόσπιτο και γενναιόδωρο όσον αφορά στους χώρους του. Έχει αρκετά μεγάλους χώρους αποθήκης, ξεχωριστά την κρεβατοκάμαρα, ένα πλήρες μπάνιο και άνετο χώρο σαλονιού. Η κουζίνα του είναι πλήρης και βρίσκεται δίπλα στο μπάνιο ώστε να είναι πιο πρακτική η εγκατάσταση των υδραυλικών του. Το μπάνιο του είναι επενδυμένο με αλουμίνιο για καλύτερη προστασία από την υγρασία.

Τα υλικά που το αποτελούν είναι τέτοια ώστε να ταιριάζει με το εξωτερικό περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα μας συστήνει με ένα καινούργιο οικονομικότερο τρόπο ζωής.

Το σπίτι συνολικά χρησιμοποιεί υλικά αξίας 30.000 $ δηλαδή περίπου 28.000 e, όλα ποιοτικά, με παράθυρα με καλή μόνωση και μια αποδοτική αντλία θερμότητας.

Η ιδέα του όλου εγχειρήματος είναι ότι προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης για τον τρόπο στέγασης και κατοικίας χρησιμοποιώντας το περιβάλλον για τα τον σχεδιασμό και τις προσωπικές ανάγκες του ιδιοκτήτη. Μια ιδέα που μπορεί να σας εμπνεύσει για να φτιάξετε και εσείς το σπίτι των ονείρων σας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ