Βγάζει συνέχεια ζημιές το πλυντήριο ρούχων. Συμφέρει να δίνεις συνέχεια λεφτά για επισκευές ή ήλθε η ώρα της αλλαγής;

Βγάζει συνέχεια ζημιές το πλυντήριο ρούχων. Συμφέρει να δίνεις συνέχεια λεφτά για επισκευές ή ήλθε η ώρα της αλλαγής;

Πλυντήριο & βλάβες! Συμφέρει να δίνεις συνέχεια λεφτά για επισκευές;

Σχολιάστε
1.289 επισκέψεις στο άρθρο

Υπερβαίνει τις 10 πλύσεις/εβδομάδα; Μειώνεται η «ζωή» του. Τιμή κτήσης & βλάβες στα 5 χρόνια, καθοριστικά για επισκευή ή αλλαγή. Κύρια, εξοχική ή φοιτητική κατοικία; Ο ρυθμός χρήσης, δείχνει επισκευή ή αλλαγή. Μοτέρ & πλακέτα τα πιο ακριβά ανταλλακτικά.

Οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι είναι πλέον πάρα πολλές. Είτε νέες, είτε παλιές κάποια στιγμή «κολλάνε», βγάζουν βλάβες ή και χαλάνε. Μία από αυτές είναι το πλυντήριο ρούχων. Αν χαλάσει αξίζει να το επισκευάσεις; Δες πως θα πάρεις τη σωστή απόφαση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ηλικία, χρήση, τιμή ανταλλακτικών καθοριστικά για επισκευή ή αλλαγή!
  • Υπερβαίνει τις 10 πλύσεις/εβδομάδα; Μειώνεται η «ζωή» του
  • Τιμή κτήσης & βλάβες στα 5 χρόνια, καθοριστικά για επισκευή ή αλλαγή
  • Κύρια, εξοχική ή φοιτητική κατοικία; Ο ρυθμός χρήσης, δείχνει επισκευή ή αλλαγή
  • Μοτέρ & πλακέτα τα πιο ακριβά ανταλλακτικά
Πότε αξίζει να επισκευαστεί ένα πλυντήριο ρούχων;

Ένα πλυντήριο ρούχων είναι μία σύνθετη κατασκευή, η οποία ανήκει στην κατηγορία των συσκευών που δουλεύουν αρκετά (παράδειγμα ψυγείο, τηλεόραση). Συνεπώς, λόγω της πολυπλοκότητας της συγκεκριμένης συσκευής κάποια στιγμή, ειδικά όταν «πιάσει» 5ετία και ανάλογα με τη χρήση, αρχίζει να βγάζει κάποιες βλάβες. Το αν αυτές αξίζει να επισκευαστούν είναι καθαρά δική σου απόφαση, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Το πήρες για το σπίτι, κάνεις όμως οικιακή χρήση;

Ένας δείκτης που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη είναι η συχνότητα χρήσης του πλυντηρίου. Αυτή δείχνει το πόση θα είναι και η διάρκεια «ζωής» του. Για παράδειγμα, αν το πήρες για οικιακή χρήση, αλλά το χρειάζεσαι για πάνω από 10 πλύσεις/ανά εβδομάδα, η φθορά και οι συνεχείς βλάβες είναι κάτι φυσιολογικό. Ένα οικιακό πλυντήριο, είναι σχεδιασμένο για 10 (το πολύ πλύσεις/εβδομάδα). Πιθανότατα, έπρεπε να πας από την αρχή για επαγγελματικό, αν έχεις τόσο μεγάλες ανάγκες πλύσης.

Εξοχική κατοικία ή φοιτητική χρήση;

Αν χρησιμοποιείς το πλυντήριο ρούχων σου στην εξοχική σου κατοικία ή ως φοιτητής, τότε αυτό δεν δουλεύει πολύ και αν βγει κάποια βλάβη, τότε αυτή θα είναι κάποιο ανταλλακτικό (φίλτρο, αντλία, κλπ), το οποίο δεν έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Συνήθως, συμφέρει να προχωρήσεις σε επισκευή.

Συμφέρει τελικά η επισκευή ή όχι;

Όλα εξαρτώνται από την τιμή κτήσης του πλυντηρίου και τη συχνότητα χρήσης. Αν βάλεις κάτω αυτούς τους αριθμούς και τους συνδυάσεις με τις πιθανές βλάβες και το κόστος των ανταλλακτικών και εργασίας, τότε καταλαβαίνεις πολύ εύκολα το αν συμφέρει η επισκευή ή αλλαγή του πλυντηρίου ρούχων. Πάντως, τα πιο ακριβά ανταλλακτικά είναι η πλακέτα και το μοτέρ. Ανταλλακτικά όπως αντλία, αμορτισέρ, πιεσοστάτης, ιμάντας, λαστιχάκι πόρτας είναι πιο φθηνά και συμφέρει σίγουρα να τα επισκευάσουμε (αλλάξουμε). Σε αυτά βέβαια θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος εργασιών. Αν βέβαια είμαστε τόσο άτυχοι και χαλάσουν όλα μαζί, τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της αλλαγής πλυντηρίου ρούχων!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »