Έλεγχος αντλίας & φίλτρου πλυντηρίου πιάτων. Τι κάνουμε μόνοι μας & τι ο τεχνικός.

Έλεγχος αντλίας & φίλτρου πλυντηρίου πιάτων. Τι κάνουμε μόνοι μας & τι ο τεχνικός.

Πώς φτιάχνεις το πλυντήριο πιάτων όταν δεν βγάζει τα νερά

  • Έλεγχος αντλίας & φίλτρου πλυντηρίου πιάτων. Τι κάνουμε μόνοι μας & τι ο τεχνικός.
  • Πώς φτιάχνεις το πλυντήριο πιάτων όταν δεν βγάζει τα νερά

Πώς φτιάχνεις το πλυντήριο πιάτων όταν δεν βγάζει τα νερά

3.053 επισκέψεις στο άρθρο (28/10/2023)
Σχολιάστε

Ελέγχεις αν είναι «μπουκωμένο» το φίλτρο (υπολείμματα τροφών). Αν δεν ακούγεται η αντλία, κάτι έχει πάρει μέσα (το βλέπουμε χωρίς «λύσιμο» αντλίας). Τι κάνεις αν επιμένει;

Οι νέες ηλεκτρικές συσκευές συνοδεύονται από εγγύηση. Δεν σημαίνει ό,τι δεν θα υπάρξει κάποια βλάβη, αλλά όταν η συσκευή είναι εντός εγγύησης και διαπιστώσεις βλάβη, καλείς την εταιρεία, έρχεται ο τεχνικός, διορθώνει τη βλάβη και όλα καλά.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Τι γίνεται όμως όταν 1 συσκευή, όπως το πλυντήριο πιάτων, είναι παλιά και παρουσιάσει βλάβη; Πάλι θα φωνάξουμε τον τεχνικό (θα πληρώσουμε αυτή τη φορά), αλλά πριν φτάσουμε εκεί, μπορούμε να ελέγξουμε μόνοι μας (με οπτικό έλεγχο, χωρίς να «βάλουμε χέρι») τι μπορεί να φταίει.

Έλεγχος αντλίας & φίλτρου! Τι κάνουμε μόνοι μας & τι ο τεχνικός!
  • Ελέγχουμε αν είναι «μπουκωμένο» το φίλτρο (υπολείμματα τροφών)
  • Δεν ακούγεται η αντλία, κάτι έχει πάρει μέσα (το βλέπουμε χωρίς «λύσιμο»)
  • Συνεχίζει να μη δουλεύει («λύσιμο» αντλίας από τεχνικό)
Το πρώτο στάδιο ελέγχου αντλίας & φίλτρου (το κάνουμε & μόνοι μας)!

Πριν από όλα, ελέγχουμε αν το φίλτρο (σχάρα) είναι «μπουκωμένο». Αν δηλαδή έχει υπολείμματα τροφών ή οτιδήποτε άλλο. Αμέσως μετά παρατηρούμε αν ενώ έχουμε πατήσει το κουμπί για να τεθεί σε λειτουργία βγαίνει ένας γνωστός χαρακτηριστικός ήχος (μικρό βουητό). Αυτός είναι ένας φυσιολογικός ήχος που κάνει η αντλία (δείχνει ό,τι δουλεύει κανονικά).

Αν δεν ακούγεται αυτός ο ήχος, τότε προχωράμε σε έλεγχο της αντλίας. Ακολουθούμε το σωλήνα αποστράγγισης, λύνουμε το φίλτρο και ελέγχουμε αν έχει πάρει κάτι μέσα η αντλία, εκεί που βρίσκεται το προπελάκι, όπως ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού ή οτιδήποτε άλλο και το αφαιρούμε χωρίς να λύσουμε την αντλία αφού έχουμε εξωτερικό οπτικό έλεγχο.

Δεύτερο στάδιο. Εξακολουθεί να μη δουλεύει; Φωνάζουμε τεχνικό!

Αν και πάλι δεν δουλεύει η αντλία, τότε ήλθε η ώρα του τεχνικού. Καλό είναι να μην επιχειρήσουμε να «βάλουμε χέρι» εμείς δηλαδή, για να μην κάνουμε μεγαλύτερη ζημιά.

Ο τεχνικός θα λύσει την αντλία (βρίσκεται συνήθως στο πλάι ή στη βάση του πλυντηρίου). Αν βρίσκεται στη βάση, τότε ξαπλώνει διαγώνια το πλυντήριο (προσοχή όχι εντελώς γιατί θα πάει το νερό στην πλακέτα και θα την «κάψει»). «Λύνει την αντλία (βγαίνει πολύ εύκολα) και παρατηρεί αν έχει πάρει κάτι εσωτερικά ή αν έχει φθαρεί το τσιμουχάκι (από τη συχνή χρήση και ζεστά νερά). Αν το τσιμουχάκι είναι φθαρμένο το αντικαθιστά πολύ εύκολα. Αν έχει πάθει ζημιά η αντλία, τότε μπορεί να αντικατασταθεί με μικρό κόστος.

Μάθε πώς θα μειώσεις την ενεργειακή κατανάλωση στις ηλεκτρικές συσκευές