Παθητικό σπίτι, για να καις χωρίς να πληρώνεις!

Διαβάστηκε από 3666 αναγνώστες -

Θες να εξασφαλίσεις την επιθυμητή θερμοκρασία σε σταθερή βάση, χωρίς να πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου για θέρμανσή ή κλιματισμό; Το παθητικό σπίτι είναι η λύση και το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ οίκον ΙΙ σε χρηματοδοτεί.

 
Η απάντηση  στο ερώτημα αν μπορείς να έχεις μηδέν έξοδα για κλιματισμό και θέρμανση είναι στο παθητικό σπίτι. Ήρθε επιτέλους η εποχή που μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας έτσι ώστε να μην χρειάζεται επιπλέον έξοδα και εγκαταστάσεις (λέβητες-καυστήρες, κλιματιστικά) για να κρατιέται σε νορμάλ επιθυμητές  θερμοκρασίες. Αυτά τα σπίτια ξεκίνησαν να χτίζονται στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.

Αν κάνεις το σπίτι σου παθητικό θα έχεις  σταθερή θερμοκρασία 20ºC-25ºC χωρίς  να χρειάζεται θέρμανση ή ψύξη.
Το παθητικό σπίτι είναι φτιαγμένο με υλικά που δεν αφήνουν την υγρασία να  μπει στο εσωτερικό του και με θερμομονωτικά υλικά που ότι καιρό και να κάνει έξω η θερμοκρασία του κρατιέται σταθερή χωρίς να ξοδεύουμε ούτε ευρώ για θέρμανση ή για κλιματισμό.

Με ένα high tech σύστημα εξαερισμού θα έχεις μόνιμα καθαρό αέρα με σταθερή θερμοκρασία.
Αυτό που χρειάζεται το παθητικό σπίτι είναι ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο παίρνει το εξωτερικό αέρα και τον φέρνει μέσα στο σπίτι, αφού χρειάζεται ανανέωση ο αέρας, και ταυτόχρονα μας δροσίζει το καλοκαίρι και κρατάει σε ψηλά επίπεδα την θερμοκρασία τον χειμώνα χωρίς να καίει όσο ρεύμα θα έκαιγε ένα σύστημα κλιματισμού.
 
Αντικατέστησε τις απλές σου λάμπες με Led και θα καίς ελάχιστα!
Οι λάμπες led καίνε 90% λιγότερο ρεύμα σε σχέση με της απλές και ζουν 50 φορές περισσότερο δηλαδή ξεχνάς να τις αντικαταστήσεις.
Ο φωτισμός ενός χώρου αποτελεί μία από τις κυριότερες κατηγορίες κατανάλωσης ενέργειας, που δυστυχώς δεν δίνουμε τη βαρύτητα που πρέπει. Η κατανάλωση ενέργειας για το φωτισμό των δραστηριοτήτων μας ανέρχεται περίπου στο 20-40% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού, με συνέπεια η προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό, να αποτελεί σημαντική παράμετρο.
 
Εκμεταλλεύσου το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον το οποίο σε χρηματοδοτεί για κουφώματα και θερμομόνωση,  με σκοπό να το κάνεις λιγότερο ενεργοβόρο.
Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον χρηματοδοτεί την μετατροπή του σπιτιού μας σε παθητικό σπίτι. Την χρηματοδότηση μπορεί να την πάρει ο καθένας που θέλει να κάνει τέτοιες εργασίες και το ποσό εξαρτάται από το ετήσιο εισόδημα και την ενεργειακή κατάταξη του σπιτιού σου!

Κάνοντας αυτές τις μετατροπές έχουμε μια κατοικία που δεν μας χρεώνει τίποτα για να ζεσταθούμε το χειμώνα ή να δροσιστούμε το καλοκαίρι και σπαταλάμε ελάχιστο ρεύμα για φωτισμό και ζεστό νερό.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΚΤΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Σπίτι σε 4 μέρες με ένα κατσαβίδι!

Παθητικό με κόστος μηδενικό!

Ανέξοδο σπίτι, βήμα βήμα!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Κάνε το σπίτι σου Βιοκλιματικό: Όφελος μέχρι και 80%!

Παθητικό σπίτι, για να καις χωρίς να πληρώνεις!

Μόνωσε με άχυρο: όφελος μέχρι και 90%

Βιοκλιματικές κατοικίες: Όφελος έως και 80%

Μπες στο παθητικό σου σπίτι σε μόλις 10 μέρες!

Μπορείς να έχεις μηδέν έξοδα για κλιματισμό και θέρμανση; Μπορείς!

Αναβάθμισε ενεργειακά το σπίτι σου!

Ένα σπίτι φτιαγμένο από 20.000 οδοντόβουρτσες και όχι μόνο!

Κάνε το σπίτι σου παθητικό & εξοικονόμησε χρήματα

Το πιο μικρό «πράσινο» σπίτι του κόσμου

Ούτε φράγκο για κλιματισμό και ρεύμα

Σπίτι με άχυρο για μόνωση

Σπίτι σε 4 μόνο μέρες με ένα κατσαβίδι!

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Όλο το χειμώνα έκαψε μόνο 150 λίτρα πετρέλαιο

Φτιάξαν ολόκληρο σπίτι σε 10 μέρες!

Βρες το δωμάτιο των ονείρων σου

περισσότερα »