Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα και στο πλαίσιο αυτό κατάφερε πρόσφατα να επιτύχει μια σημαντική μείωση του Συντελεστή Θερμικής Αγωγιμότητας.

Είναι μία σύνθετη πρεσσαριστή πλάκα διογκωμένου πολυστυρενίου κατάλληλο για εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων.

Πρόκειται για ένα σύνθετο πανέλο από γραφιτούχο διογκωμένο πολυστυρένιο με επικάλυψη OSB και κατάλληλα διαμορφωμένα κανάλια αερισμού για την κατασκευή αεριζόμενης στέγης.

H Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. είναι μία βιομηχανία παραγωγής Διογκωμενου Πολυστυρενιου (EPS) με έδρα την βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, η οποία και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην ελληνική αγορά, μέσα από τη συμμετοχή της σε σημαντικά μεγάλα και μικρότερα έργα σε όλη τη χώρα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. σήμερα ειναι η εξειδίκευσή της στην παραγωγη Διογκωμενου Πολυστυρενιου.

Γ.Κ. Ριζάκος Α.Β.Ε.Τ.Ε., ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, 35100 Λαμία, Τηλ.: 22310 66061, [email protected], www.rizakos.gr

Θερμομόνωση τελευταίας τεχνολογίας από την «ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε»

Διαβάστηκε από 8159 αναγνώστες -

Τα δύο νέα υλικά θερμομόνωσης της εταιρείας ΡΙΖΑΚΟΣ (ipor και Neotetto Air) αποτελούν καινοτόμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν το 2014 από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

 
Με το ανθρώπινο δυναμικό της που περιλαμβάνει πάνω από 10 μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων και  εκτεταμένη τεχνογνωσία του αντικειμένου της, η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της Ελλάδας, συμμετέχοντας (από το 2012) σε ένα πανευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης προσόψεων κτιρίων κατοικιών, με συντονιστή την ισπανική κατασκευαστική Acciona, το Multifunctional Energy Efficient Façade System (MEEFS), το οποίο και της δίνει τη δυνατότητα να λανσάρει νέα προϊόντα και λύσεις κατασκευής και μόνωσης. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα και στο πλαίσιο αυτό κατάφερε πρόσφατα να επιτύχει μια σημαντική μείωση του Συντελεστή Θερμικής Αγωγιμότητας λd σε όλα τα υλικά θερμομόνωσης, αλλά και να εμπλουτίσει τη γκάμα της για το 2014 με δύο νέα καινοτομικά προϊόντα, το ipor και το Neotetto Air.

Ιpor
Είναι μία σύνθετη πρεσσαριστή πλάκα διογκωμένου πολυστυρενίου κατάλληλο για εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων. 
Το νέο αυτό προϊόν αποτελείται από ελαστικό πυρήνα Neopor EPS 80 και σκληρή επιδερμίδα από λευκό EPS 200 υψηλής πυκνότητας. Με αυτό το υλικό πετυχαίνουμε εξαιρετική θερμομόνωση αφού έχει λd = 0,031 W/mK, διάρκεια ζωής των επιχρισμάτων του συστήματος και ταυτόχρονη αυξημένη αντοχή σε κρούση και διάτρηση χωρίς να ανησυχούμε για τον έντονο καλοκαιρινό Ελληνικό ήλιο.

Neotetto Air
Πρόκειται για ένα σύνθετο πανέλο από γραφιτούχο διογκωμένο πολυστυρένιο με επικάλυψη OSB και κατάλληλα διαμορφωμένα κανάλια αερισμού για την κατασκευή αεριζόμενης στέγης. 
Η αεριζόμενη στέγη είναι η μόνη λύση για τον έντονο καλοκαιρινό Ελληνικό ήλιο, γιατί η θερμοκρασία του εξωτερικού φλοιού της στέγης το καλοκαίρι μπορεί και να ξεπεράσει τους 70οC και ο μόνος τρόπος να μην περάσει αυτή η θερμότητα μέσα στο κτίριο, έστω και πιο αργά μέσα από ικανού πάχους και χωρίς θερμογέφυρες θερμομονωτικής στρώσης, είναι να απάγουμε θερμότητα συνεχώς με φυσικό αερισμό από τη στέγη μας κάτι το οποίο το συγκεκριμένο υλικό κάνει με μεγάλη ευκολία. 
Είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτηση και είναι κατάλληλο για όλων των τύπων τα κεραμίδια αφού δεν περιορίζει τον κατασκευαστή με συγκεκριμένο βήμα.

Η ηγέτιδα εταιρεία «Ριζάκος»
H Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. είναι μία βιομηχανία παραγωγής Διογκωμενου Πολυστυρενιου (EPS) με έδρα την βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, η οποία και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην ελληνική αγορά, μέσα από τη συμμετοχή της σε σημαντικά μεγάλα και μικρότερα έργα σε όλη τη χώρα, εδώ και αρκετά χρόνια. 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 από τον Γεώργιο Ριζάκο, Πολιτικό Μηχανικό με το πρώτο εργοστάσιο της να δημιουργείται στο Αυλάκι Στυλίδας, ενώ έκτοτε κατόρθωσε να εδραιώσει την παρουσία της στην εγχώρια αγορά, παρουσιάζοντας μία διαρκή και ταχύτατη ανάπτυξη. Σήμερα, η κύρια παραγωγική μονάδα της εταιρίας βρίσκεται στην έδρα της στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμιας (ολοκληρώθηκε το 2004) και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους του στην Ελλάδα σήμερα. 
Η εταιρία διαθέτει πια και δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής στις Αχαρνές Αττικής, το οποίο ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2008, για να δώσει στην εταιρία μεγαλύτερη δυναμικότητα παραγωγής και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση στην μεγαλύτερη αγορά της Ελλάδας, την Αθήνα. Την ίδια ώρα όμως, η εταιρεία διατηρεί αποθήκες διανομής των προϊόντων της και άλλων μονωτικών και οικοδομικών υλικών και στη Λαμία και τη Θεσ/νίκη. Μετά από σχεδόν 35 χρόνια δραστηριοποίησης της στην αγορά δε, η εταιρεία έχει μετατραπεί σε μία ηγέτιδα του κλάδου, με μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή Αυτοσβενύμενου Διογκωμένου Πολυστυρενίου ειδικών προδιαγραφών για εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων (2002), ενώ συνεργάζεται επί σειρά ετών και με τις περισσότερες εταιρείες που διαθέτουν στην αγορά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων. Χαρακτηριστικό της «δυναμικής» της είναι και το γεγονός ότι από το 2002 που ξεκίνησε την παραγωγή διογκωμένου πολυστυρενίου για εξωτερική θερμομόνωση μέχρι και το 2013 είχε ντύσει πάνω από 1.500.000 m2. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τελευταία χρόνια πάνω από το 50% των θερμομονωτικών πλακών που παράγει είναι με γραφίτη και παράγονται από τις αΆ ύλες Neopor και Neopor Plus της BASF, της οποίας η Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης για την Ελλάδα.

Εγγύηση στην παραγωγή διογκωμένου πολυστυρενίου
Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. σήμερα ειναι η εξειδίκευσή της στην παραγωγη Διογκωμενου Πολυστυρενιου, καθώς η υψηλή τεχνογνωσία της στο συγκεκριμένο τομέα, την έχει αναδείξει ως τη μεγαλυτερη εταιρεια του κλάδου στην Ελλαδα, με ετησια δυναμικοτητα που φθάνει τα 300.000 m3 EPS για οικοδομικη χρηση και τις 25 μορφοποιητικες μηχανες για παραγωγη υλικων συσκευασιας απο EPS, συνολικης ετησιας δυναμικοτητας 8.000 τονων Α υλης.
Τα προϊόντα της δε, ξεχωρίζουν και για την υψηλή ποιότητά τους, καθώς η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 απο τον ευρωπαϊκό οργανισμο πιστοποιησης TUV CERT για ολες τις θεσεις και τις διαδικασιες της, με το σύνολο των προϊόντων της να φερουν την ειδική σήμανση CE πιστοποιημένη απο το γερμανικό φορέα διαπιστευσης GSH/RAL. Η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. διαθετει επίσης, εργαστηριο ποιοτικού ελεγχου εξοπλισμενο καταλληλα για την υλοποιηση των ελεγχων που απαιτει το προτυπο EN 13163: 2012 που διεπει την βιομηχανικη παραγωγη προϊόντων Διογκωμενου Πολυστυρενιου (EPS), ενώ για τα κιβωτια συσκευασιας τροφιμων η εταιρία διαθετει και πιστοποιητικο καταλληλοτητας απο το γενικο χημειο του κρατους.

Μεγάλα έργα με «σφραγίδα» Ριζάκος
Με τα υψηλά στάνταρ παραγωγής και τους αυστηρούς ελέγχους που κάνει η εταιρία σε όλα τα προϊόντα της, αλλά και με την αυστηρή πιστοποίηση των υλικών της από τον Γερμανικό φορέα GSH, η οποία εθελοντικά περιλαμβάνει επανέλεγχο τον προϊόντων κάθε χρόνο στο κοινοποιημένο εργαστήριο του φορέα, κατάφερε να συμμετέχει σε κάποια από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
• Η παράκαμψη των Θερμοπυλών του ΠΑΘΕ που χρειάστηκαν 25.000m3 επίχωμα γεωαφρού EPS 100 από Διογκωμένο Πολυστυρένιο συνολικού μήκους 1,2 km.
• 7000m2 Εξωτερικής Θερμομόνωσης στην 116 ΠΜ στον ¶ραξο, κατασκευής 2008, 
• 2000m2 Εξωτερικής Θερμομόνωσης στο Ξενοδοχείο Λουτρά Πλατύστομου, κατασκευής 2008
• 30.000m2 ειδικές θερμοηχομονωτικές πλάκες Διογκωμένου Πολυστυρενίου SilentFLOOR στα δάπεδα του Costa Navarino στην Πήλο
• 200m3 ειδικού θερμοηχομονωτικού Διογκωμένου Πολυστυρενίου Styrofill στα ξύλινα δάπεδα του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΑΙΑ – ΙΔΡΥΜΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ»
• 2.000m3 θερμοηχομονωτικού ελαφροσκυροδέματος με κόκκους Διογκωμένου Πολυστυρενίου Isolbeton στις κινηματογραφικές αίθουσες της Village στο «The Mall Athens»

Οι πολλαπλές χρήσεις του EPS
Τα τελευταία χρόνια η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. έχει αναπτύξει σε σημαντικό βαθμό και την παρουσία της στο χώρο των συσκευασιών, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να επιδείξει μία μεγάλη εμπειρία και στον εν λόγω τομέα. Επί σειρά ετών, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο «κομμάτι» της συσκευασίας, παράγοντας υλικά για συσκευασία τροφίμων και φαρμάκων, ενώ έχει εισχωρήσει και στο χώρο της αγροτικής παραγωγής με μια μεγάλη γκάμα δίσκων σποροφύτων να διαμορφώνει το χαρτοφυλάκιό της, αλλά και στο χώρο της διακόσμησης, αφού το EPS είναι ένα υλικό που μπορεί να κοπεί σε πολλές μορφές και σχήματα, προσφέροντας πλήθος επιλογών. Η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. διαθέτει επίσης στην αγορά, ακόμη και παλέτες από EPS, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια έως και 1.000kg εμπορευμάτων, μόνο με 4kg ιδίου βάρους, γεγονός που μεγιστοποιεί την αξία της χρήσης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γ.Κ. Ριζάκος Α.Β.Ε.Τ.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, 35100 Λαμία
Τηλ.: 22310 66061
www.rizakos.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ