4 Οικολογικά Tips που εξοικονομούν !

11.436 επισκέψεις στο άρθρο

Φίλτρα βρύσης, ηλιακός θερμοσίφωνας, φυσικό αέριο, ενεργειακά τζάμια… 4 «σύμμαχοι» που δεν γνώριζες μπαίνουν στο παιχνίδι για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκμεταλλεύσου τους και βγες κερδισμένος!

Χρησιμοποιείστε φίλτρο νερού βρύσης αντί για εμφιαλωμένο νερό!

Kοινοποίησε το »

Αντί να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό, χρησιμοποιήστε φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού της βρύσης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αποβλήτων υπό τη μορφή πλαστικών φιαλών. Εσείς γνωρίζατε ότι από τα πλαστικά μπουκάλια που παράγονται ανακυκλώνεται περίπου του 5%;

Εκμεταλλευτείτε τον ηλιακή ενέργεια – Βάλτε ηλιακό θερμοσίφωνα! 
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θεωρείται η καλύτερη επιλογή για χώρες με συχνή ηλιοφάνεια, πόσο μάλλον για την Ελλάδα, όπου σημειώνεται ηλιοφάνεια περίπου 300 ημέρες το χρόνο. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες εξασφαλίζουν οικονομία με τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον αποτελούν σύμμαχο στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, μιας και χάρη σε αυτούς αποφεύγεται η έκλυση δεκάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Tips που εξοικονομούν ενέργεια & χρήματα !
Tips που εξοικονομούν ενέργεια & χρήματα !

Επιλέξτε φυσικό αέριο! Η καύση του προκαλεί την  λιγότερη ρύπανση σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα!
Το φυσικό αέριο φημίζεται για τη μεγάλη οικονομία που προσφέρει σε επαγγελματίες και ιδιώτες με τη χρήση του σε καταστήματα, βιοτεχνίες και τη βιομηχανία, στα σπίτια μας, καθώς και για τις ανάγκες μετακινήσεων και μεταφορών (ΜΜΜ, ΙΧ και οχήματα επαγγελματικών στόλων). Ωστόσο, εξίσου σημαντικά και ωφέλιμα είναι και τα περιβαλλοντικά του πλεονεκτήματα. Η εκτεταμένη χρήση του σε μεγάλα αστικά κέντρα έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μικρότερη επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος και καθαρότερη ατμόσφαιρα, . Για αυτό άλλωστε, έχει καταστεί υποχρεωτική η χρήση του φυσικού αερίου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για τη θέρμανση χώρων, την παροχή ζεστού νερού και την παρασκευή φαγητού σε επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. 
 
Αντικαταστήστε τα παλιά τζάμια με ενεργειακά! 
Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι οικολογικοί και 100% ανακυκλώσιμοι. Ο υαλοπίνακας θεωρείται το πλέον οικολογικό υλικό αφού κατά την παραγωγική του διαδικασία, απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα 25kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m², την ώρα που τοποθετημένο σε ένα κτίριο δύναται να εξοικονομήσει έως και 120kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m² ετησίως. Επιπλέον, ανακυκλώνεται 100%!

Kοινοποίησε το »