Κάνε τον ηλιακό σου να δουλεύει στο maximum!

25.139 επισκέψεις στο άρθρο

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας ζεσταίνουν νερό και καλοριφέρ ταυτόχρονα! Δες τώρα πως θα δουλεύει στο maximum όλο το χρόνο και τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει!

CALPAK Α.Ε.
ECONOMY GREEN ENERGY
  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί στο maximum όλο το χρόνο!
Ο ηλιακός συλλέκτης είναι ένα σύστημα που ζεσταίνει συνήθως νερό ή αέρα χρησιμοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία Συνήθως εξυπηρετεί ανάγκες θέρμανσης νερού ή θέρμανσης χώρων. Η λειτουργία του βασίζεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και παρέχει θεοκρασίες 40-150 °C, ανάλογα µε τον τύπο του
Με τα δεδομένα ηλιοφάνειας της Ελλάδας το κόστος ενός ηλιακού συστήματος αποσβένεται σε 4-5 χρόνια.
Τα περισσότερα ηλιακά συστήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν με πολύ καλή απόδοση όλο το χρόνο, με προϋπόθεση την ηλιοφάνεια 3-4 ώρες μεταξύ 10.00 π.μ. και 16.00 μ.μ. κάθε μέρα.


Εφαρμογές του ηλιακού συστήματος: Θέρμανση νερού χρήσης, θέρμανση χώρων, ηλιακή ψύξη, ξήρανση προϊόντων, αφαλάτωση, διαδικασίες απόσταξης και άλλες γεωργικές εφαρμογές, κλπ.
 
  • Παρατηρείς ότι ο ηλιακός σου έχει μειωμένη απόδοση; Δες τι μπορεί να φταίει!
  • Δεν επαρκεί η επιφάνεια των συλλεκτών για να καλύψει την απαίτηση σε ζεστό νερό (επομένως καλό είναι να διαχωρίσουμε την χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε επαγγελματική και οικιακή χρήση).
 
  • Δεν υπάρχει επαρκής ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας (ή συμβαίνει για αρκετές μέρες λόγω συννεφιάς).
 
  •  Ελέγχουμε εάν σκιάζεται ο συλλέκτης από άλλα αντικείμενα (κυρίως τις ώρες από 10:00 έως 16:00 όπου συναντάμε την μέγιστη ενεργειακή απολαβή).
 
  • Ένας καλής ποιότητας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει:

1) να έχει εξωτερική επένδυση από ανοδιωμένο αλουμίνιο,
2) το κλειστό κύκλωμα αντιψυκτικού υγρού να προστατεύεται από μανδύα,
γ) να έχει μόνωση πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας και πάχους (τουλάχιστον 45-50 χιλιοστών), ώστε να εξασφαλίζει ζεστό νερό ακόμα και σε πολικές θερμοκρασίες -30°C (υπό το μηδέν).
3) η μεταλλική κατασκευή της δεξαμενής του να είναι πάχους 3 χιλιοστών 5, ώστε να αντέχει στις υψηλές πιέσεις του δικτύου ύδρευσης.
4) το δοχείο του ηλιακού θερμοσίφωνα να είναι εσωτερικά επενδεδυμένο.
5) ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης εφεδρικού στοιχείου θέρμανσης (ηλιακός θερμοσίφωνας 3πλής ενέργειας και εξοικονόμησης), το οποίο να μπορεί να συνδέεται με το καλοριφέρ,
6) προς αποφυγή δημιουργίας εσωτερικών υδρατμών λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, οι ηλιακοί συλλέκτες θα πρέπει να διαθέτουν οπές εξαερισμού, ιδιαίτερα τον χειμώνα σε υγρά κλίματα.
7) οι χαλκοσωλήνες και ο απορροφητής του ηλιακού συλλέκτη να είναι συγκολλημένοι με υψίσυχνα , ώστε να μη υπάρχουν απώλειες,
8) η χάλκινη επιφάνεια του ηλιακού συλλέκτη να είναι με επίστρωση τιτανίου και τέλος,
9) να έχει ξεχωριστή ανεξάρτητη θέση της ράβδου μαγνησίου, ώστε να επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αντικατάστασή της.
  • Σε περίπτωση που πιάσει πάγο ο ηλιακός σου δες τι πρέπει να κάνεις!
Σε περίπτωση μεγάλου παγετού, που υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν οι σωλήνες του δικτύου, μην χρησιμοποιείται την ηλεκτρική αντίσταση έως ότου είστε σίγουροι ότι ξεπάγωσαν οι σωλήνες και υπάρχει κανονική ροή νερού προς τον ηλιακό.
Αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού υγρού στο θερμικό του φορέα, τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος να σπάσουν οι σωληνώσεις από τον παγετό.

Εσύ έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα ή πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου στον λογαριασμό του ρεύματος;

ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS