Όποιο σύστημα θέρμανσης και αν επιλέξετε για το χώρο σας μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με έναν θερμοστάτη

Επιλέγεις φυσικό αέριο για να πληρώνεις όσο καις!

16.679 επισκέψεις στο άρθρο

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το φυσικό αέριο; Μπορώ να έχω αυτόνομη θέρμανση στο διαμέρισμά μου και να καίω φυσικό αέριο; Οι απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες σχετικά με το φυσικό αέριο βρίσκονται εδώ!

ENERGY SAVING - ΜΑΡΚΟΣ Π. ΑΛΙΚΑΡΗΣ
Το πιο φθηνό καύσιμο για θέρμανση/ κλιματισμό, μαγείρεμα και ζεστό νερό!
Το φυσικό αέριο είναι μια πολυδύναμη ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και σημαντικές εφαρμογές κάνοντας την καθημερινή μας ζωή πιο οικονομική και άνετη. Η βασική του χρήση είναι η θέρμανση του σπιτιού (κεντρική θέρμανση σε πολυκατοικία, θέρμανση σε μονοκατοικία, θέρμανση μόνο σε ένα διαμέρισμα). Ταυτόχρονα όμως προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση και στο μαγείρεμα (οικονομία έως και 50% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα), στο ζεστό νερό χρήσης (ζεστό νερό τη στιγμή που ανοίγετε τη βρύση), αλλά και στον κλιματισμό (οι ανάγκες ψύξης και θέρμανσης καλύπτονται με την ίδια συσκευή).
 
Φυσικό αέριο και στην κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας σου!
 
Μπορεί να τοποθετηθεί ως κεντρική μονάδα που τροφοδοτεί και καλύπτει όλα τα διαμερίσματα σε αντικατάσταση του λέβητα αρκεί να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα σε ένα διαμέρισμα μέσω επιτοίχιων ατομικών λεβήτων αερίου παρέχοντας του αυτονομία και κάλυψη των δικών του αναγκών θέρμανσης. 

Με φυσικό αέριο επιτυγχάνεται οικονομία στα έξοδα θέρμανσης της τάξεως του 40%
Με φυσικό αέριο επιτυγχάνεται οικονομία στα έξοδα θέρμανσης της τάξεως του 40%

 
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μεμονωμένα στο διαμέρισμά σου!
Αυτό είναι δυνατό με την τοποθέτηση ενός ατομικού λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου είτε σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι είτε σε κάποιο ημιυπαίθριο χώρο. Η συγκεκριμένη συσκευή, η οποία συνήθως τοποθετείται στον τοίχο, έχει πολύ μικρές διαστάσεις, και μπορεί εκτός από συνεχή και οικονομική θέρμανση να καλύψει τις ανάγκες σας και σε ζεστό νερό χρήσης. Η παροχή φυσικού αερίου στο σπίτι σας γίνεται με εξωτερική σωλήνωση που φτάνει από το μετρητή μέχρι τον ατομικό λέβητα. Είναι πιθανό να χρειαστεί κάποια παρέμβαση στις σωληνώσεις νερού, οι οποίες συνδέονται με τον ατομικό πλέον λέβητα. Επίσης, απαιτείται απόφαση πρακτικού συνέλευσης (50% των ψήφων ιδιοκτησίας +1 ψήφος) που να επιτρέπει την αποκοπή από την κεντρική θέρμανση του διαμερίσματος και έγκριση εκτέλεσης των απαραίτητων αναγκαίων εργασιών όδευσης σωληνώσεων και τοποθέτησης εξαρτημάτων (μετρητών κλπ) εντός των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας. 
 
Εσύ το σκέφτεσαι ακόμα;