Εσωτερική VS Εξωτερική Θερμομόνωση: Τι με συμφέρει;

24.648 επισκέψεις στο άρθρο

Εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση; Ποια σε συμφέρει να επιλέξεις με βάση τα χαρακτηριστικά τους; Διάβασε τώρα περισσότερα και μην ξεχνάς...

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.
Με αφορμή το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον  και προβλέπει στις επιλέξιμες παρεμβάσεις την τοποθέτηση μόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, με ΔΩΡΕΑΝ επιδότηση έως και 60%, ακολουθούν μερικά σημαντικά στοιχεία για την εξωτερική και την εσωτερική θερμομόνωση. 

Η εξωτερική θερμομόνωση προσφέρει στο κτίριό σας μεγάλη αντοχή στο χρόνο.
Το σπίτι σας είναι προστατευμένο από τον ήλιο, τις βροχές, τις ακραίες θερμοκρασίες και όλες τις καιρικές μεταβολές. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών και σχισμών, αυξάνεται η διάρκεια ζωής του κτιρίου και ανεβαίνει η αξία του ακινήτου!
 
 Η εξωτερική θερμομόνωση εξαλείφει τις θερμογέφυρες! Τι σημαίνει αυτό; Η εξωτερική θερμοκρασία δεν περνά στο εσωτερικό!
Θερµογέφυρες είναι τα σηµεία ή οι επιφάνειες του κελύφους τα οποία στα οποία τα δομικά στοιχεία του κτιρίου παρουσιάζουν μειωμένη θερμική αντίσταση, συγκριτικά με τις υπόλοιπες επιφάνειες. Με την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης το κτίριο θωρακίζεται και αποτρέπεται η μεταφορά της εξωτερικής θερμότητας στο εσωτερικό !
 
- Στα πλεονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης μπορεί να προστεθεί το γεγονός ότι η εφαρμογή της δεν μειώνει τους εσωτερικούς χώρους, αντίθετα με την εσωτερική θερμομόνωση.
 
 Εσωτερική θερμομόνωση = Αμεσα αποτελέσματα!
Με την εφαρμογή της, τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι άμεσα καθώς η θερμομόνωση βρίσκεται πριν τα δομικά υλικά. Συνεπώς επιτυγχάνεται ταχύτατη ψύξη το χειμώνα και θέρμανση το καλοκαίρι.  
 
Στην εσωτερική θερμομόνωση δεν απαιτείται ιδιαίτερη προστασία των υλικών.
Τα υλικά της εσωτερικής θερμομόνωσης δεν βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές μεταβολές, επομένως δεν υφίστανται ιδιαίτερη φθορά. Γι αυτό το λόγο  συνήθως είναι φθηνότερα από αυτά της εξωτερικής θερμομόνωσης. Επιπλέον, η εσωτερική θερμομόνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, σε αντίθεση με την εξωτερική.
 
Ότι και αν επιλέξετε, να θυμάστε πως τόσο η εξωτερική, όσο και η εσωτερική μόνωση σας εξασφαλίζουν τα εξής:  
  • Μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης μέχρι και 50%
  • Αποφυγή της υγρασίας
  • Θερμική άνεση
     

MAPEI HELLAS S.A.