Υπάρχουν τρόποι για να μείνει το σπίτι ζεστό ακόμα και όταν κλείσεις τη θέρμανση. Δες πως αποφεύγεις απώλειες θερμότητας.

Υπάρχουν τρόποι για να μείνει το σπίτι ζεστό ακόμα και όταν κλείσεις τη θέρμανση. Δες πως αποφεύγεις απώλειες θερμότητας.

Πως μένει το σπίτι ζεστό όταν κλείσει η θέρμανση

1.715 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ανοιχτές κουρτίνες το πρωί, κλειστές λίγο πριν πέσει ο ήλιος. Απομόνωση των δωματίων που δεν χρησιμοποιείς (κλείσε τις πόρτες). Σφράγισε τα κενά από τις πόρτες με «αεροστόπ». Χοντρά χαλιά παντού (δεν ομορφαίνουν μόνο, αλλά και ζεσταίνουν).

Η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στη θέρμανση είναι το μεγάλο ζητούμενο για το φετινό χειμώνα. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξεις για να ζεστάνεις το σπίτι, υπάρχουν κάποιες απλές καθημερινές λύσεις για να κρατήσεις όσο το δυνατό περισσότερο ζεστό το χώρο που επιθυμείς, ακόμα και όταν κλείσεις τη θέρμανση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

4 tips για να «εγκλωβίσεις» τη θερμότητα στο χώρο που επιθυμείς!
  • Ανοιχτές κουρτίνες το πρωί, κλειστές λίγο πριν πέσει ο ήλιος
  • Απομόνωση των δωματίων που δεν χρησιμοποιείς (κλείσε τις πόρτες)
  • Σφράγισε τα κενά από τις πόρτες με «αεροστόπ»
  • Χοντρά χαλιά παντού (δεν ομορφαίνουν μόνο, αλλά και ζεσταίνουν)
4 τρόποι για να κρατήσεις το σπίτι ζεστό & με κλειστή θέρμανση!

Υπάρχουν τρόποι για να κρατήσουμε το σπίτι μας όσο το δυνατόν πιο ζεστό για αρκετή ώρα όταν επιλέξουμε να κλείσουμε τη θέρμανση; Πάμε να δούμε 4 συμβουλές.
  1. Κουρτίνες. Αλλάζεις τις καλοκαιρινές (λεπτές) με χοντρές χειμωνιάτικες. Στην Ελλάδα τις περισσότερες μέρες του χρόνου υπάρχει ηλιοφάνεια. Ανοίγεις τις κουρτίνες το πρωί, άσε τον ήλιο να μπει μέσα και να ζεστάνει όλο το σπίτι. Λίγο πριν πέσει ο ήλιος κλείσε τις όλες μαζί με τα παντζούρια. Έτσι δεν θα «δραπετεύσει» γρήγορα η ζέστη που μάζεψε όλη την ημέρα το σπίτι.
  1. Απομόνωση των δωματίων που δεν χρησιμοποιείς. Κλείσε όλες τις πόρτες από όλα τα δωμάτια, ώστε να μην ξεφύγει η θερμότητα από το χώρο που θα παραμείνεις τις περισσότερες ώρες πριν πας για ύπνο. 
  1. Σφράγισε τα κενά από τις πόρτες με «αεροστόπ». Έλεγξε το πλαίσιο της κεντρικής πόρτας, αλλά και των δωματίων στο κάτω μέρος. Αν υπάρχει κενό, τότε υπάρχει απώλεια θερμότητας. Τοποθέτησε στο κάτω μέρος της πόρτας «αεροστόπ». Θα λειτουργήσει ως πρόχειρο μονωτικό υλικό. Δεν θα επιτρέψει στο ζεστό αέρα από το εσωτερικό να φύγει προς τα έξω, αλλά και δεν επιτρέψει στον κρύο αέρα από το εξωτερικό να εισέλθει μέσα. 
  1. Χαλιά παντού σε κάθε δωμάτιο, σε κάθε χώρο του σπιτιού. Τα χαλιά και οι μοκέτες δεν είναι μόνο για ομορφιά, αλλά μπορούν να μας ζεστάνουν κιόλας. Θα αποτρέψουν την απώλεια θερμότητας από το πάτωμα.
Extra tip!

Υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να φανεί χρήσιμο για να διατηρήσουμε ένα χώρο του σπιτιού ζεστό, ειδικά την κουζίνα και οι παλαιότεροι το γνωρίζουν. Ποιο είναι το πιο ζεστό μέρος του σπιτιού, όπως έλεγαν οι παλιοί; Η κουζίνα. Όταν λοιπόν ψήνουμε ένα φαγητό ή γλυκό με το που ετοιμαστεί αφήνουμε ανοιχτό το πορτάκι του φούρνου. Όλη αυτή η θερμότητα θα διαχυθεί στο χώρο της κουζίνας και θα την κρατήσει ζεστή για αρκετή ώρα.
 
Συμπέρασμα

Κάθε τρόπος που μπορεί να κρατήσει το σπίτι μας ζεστό φέτος το χειμώνα, ειδικά όταν κλείσουμε τη θέρμανση είναι χρήσιμος, καθώς μπορεί να μας εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα. Δεν αφήνουμε ούτε θερμική κιλοβατώρα να πάει χαμένη!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »