Για αντοχή και ασφάλεια, βάζεις αλουμίνιο!

Διαβάστηκε από 33383 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/5/2020

Για αντοχή στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, μόνωση και ασφάλεια, τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μονόδρομο!

 
Απλά κουφώματα αλουμινίου ή θερμοδιακοπτόμενα; Ιδού η απορία!
Τα κουφώματα αλουμινίου χωρίζονται σε απλά και ενεργειακά. Τα ενεργειακά κουφώματα είναι τα γνωστά και ως θερμοδιακοπτόμενα. Βασική, μεταξύ τους διαφορά αποτελεί  η χρήση του πολυαμιδίου, ενός ειδικού μονωτικού υλικού το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας και τοποθετείται στη μέση των προφίλ, ούτως ώστε να χωρίσει το εσωτερικό από το εξωτερικό, επιτυγχάνοντας κατά αυτόν  τον τρόπο θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Το «πλεονέκτημα» της θερμοδιακοπής!
 • Βελτιώνονται η ηχομόνωση και η θερμομόνωση του χώρου!
 • Μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες έως και 60%
 • Αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της υγροποίησης ( οι υδρατμοί που συχνά γίνονται ορατοί στα κουφώματα και ευθύνονται για αρκετές περιπτώσεις μούχλας)
Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ανθεκτικά και δεν φθείρονται με την πάροδο του χρόνου!
Το αλουμίνιο επιλέγεται αρκετά συχνά ως υλικό, εξ αιτίας της μεγάλης αντοχής του στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Σε αντίθετα με άλλα υλικά δεν διογκώνεται, δεν ραγίζει, δεν παραμορφώνεται και με την πάροδο του χρόνου δεν εμφανίζει φθορές. Αποτελεί την πιο ασφαλή «επένδυση», μιας και δεν θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε για τα επόμενα… πολλά χρόνια!

Πως θα επιλέξεις τον σωστό τύπο κουφώματος; Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές!
Προτού επιλέξεις τα κουφώματα που θα τοποθετήσεις, έχοντας φυσικά απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, πρέπει να γνωρίζεις ότι βασικός παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί πριν την τελική σου απόφαση είναι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Ο τύπος και το είδος ανοίγματος του κουφώματος είναι άλλη μία παράμετρος την οποία πρέπει να εξετάσεις, ώστε να ταιριάζουν με το χώρο σου και φυσικά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.  Καλό είναι να τοποθετηθούν έτσι, ώστε να επιτρέπουν τον καθαρισμό τους και από μέσα και απ έξω.

info -
Τα νέα κουφώματα  αλουμινίου δεν πρέπει να τοποθετούνται σε παλιές, ξύλινες κάσες!
Αρκετά παλιά σπίτια έχουν χτιστεί με ξύλινα κουφώματα, τα οποία στην πορεία οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να τα αντικαταστήσουν με σύγχρονα, πιο ανθεκτικά κουφώματα αλουμινίου. Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαία η ολική αντικατάσταση του κουφώματος , παράλληλα με το ξήλωμα της ξύλινης κάσας. Αρκετά συχνά οι κατασκευαστές προτείνουν την τοποθέτηση των νέων κουφωμάτων στην ήδη υπάρχουσα κάσα, μια διαδικασία πιο απλή, πιο γρήγορη και λιγότερο δαπανηρή. Ωστόσο, αυτού του είδους η «εξοικονόμηση» χρόνου και χρημάτων μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα μέσα στα επόμενα χρόνια, μιας και οι ήδη φθαρμένες κάσες, θα συνεχίζουν να καταπονούνται και είναι πολύ πιθανόν να καταστραφούν, βγάζοντας άχρηστα και τα νέα κουφώματα.
 
Το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο υλικό & φιλικό προς το περιβάλλον!
Το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο υλικό, ενώ η ανακύκλωση του απαιτεί μόνο πέντε τοις εκατό της αρχικής ενέργειας που καταναλώνεται για τη δημιουργία του ! 
 
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 • H Energy 4you έχει στην λύση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

  H ENERGY 4YOU με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ενεργειακών αναβαθμίσεων προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Εγκαταστήστε σύστημα net–metering στο σπίτι σας και εξοφλείστε την επένδυσή σας. Έως και…36 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα!
   213 031 6009 Περισσότερα
 • AluCon- Συστήματα αλουμινίου με υπογραφή

  Η εταιρεία ALUCON δραστηριοποιείται στην κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων & ειδικών κατασκευών αλουμινίων (πέργκολες, επικαλύψεις κτιρίων, αίθρια, υαλοπετάσματα, κ.α.), τηρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Έχουν πάθος με την ποιότητα, την ασφάλεια και το design. Συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον.
   210 28 30 004 Περισσότερα
 • Η απόλυτη θωράκιση του σπιτιού σου

  Η Union Profile αποτελεί μία πρωτοπόρο και συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνική εταιρεία κατασκευών και ανακαινίσεων, με αιχμή του δόρατος το εργοστάσιο κατασκευής εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, ντουλάπας, κουζίνας, σιδηροκατασκευών, θωρακισμένης και εσωτερικής πόρτας. Tέλος, έχει μεγάλη εμπειρία στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ` Οίκον, έχοντας ήδη ολοκληρώσει περίπου 230 έργα.
   210 5122555 Περισσότερα
 • Η DAUWIN - ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ στο πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ

  Η μεγάλη εμπειρία της  DAUWIN στην κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων τους καθιστά αρμόδιους στο να φροντίσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα με συνθετικά κουφώματα, αλουμινίου αλλά και ξύλινα.
   210 283 1470 Περισσότερα
 • Νέο θερμομονωτικό σύστημα Hybrid από τη EUROPA

  Το νέο ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα EUROPA Hybrid A40 SI/HS αποτελεί την κορυφαία πρόταση της EUROPAόσον αφορά στα αρχιτεκτονικά συστήματα υψηλής θερμομόνωσης. Οι ίσιες γραμμές των προφίλ εναρμονίζονται με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις.
   22624 40000 - 22620 32202 Περισσότερα