Tζάμια ασπίδα απ` τον ήλιο!!

Διαβάστηκε από 5352 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/8/2018

Τα ενεργειακά τζάμια αντανακλούν τον καυτό ήλιο, είναι οικολογικά και πέντε φορές πιο ανθεκτικά από τα απλά, προσφέρουν μόνωση και έχεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις!`Αλλαξε τζάμια τώρα!

 
  • Τα ενεργειακά τζάμια θωρακίζουν το σπίτι σου από την ζέστη, αντανακλώντας την καυτή ηλιακή ακτινοβολία!
Η υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι επιθυμητή και ανεπιθύμητη. Είναι επιθυμητή όταν αναζητούμε την ηλιακή ζεστασιά, άνεση και φυσική θέρμανση του χώρου μας. Αντιθέτως είναι ανεπιθύμητη όταν γίνεται ενοχλητική, όταν το δωμάτιό μας ζεσταίνεται θέτοντας σε δοκιμασία ανθρώπους και κλιματιστικά συστήματα.
Για τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας μέσω των υαλοστασίων, λοιπόν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
-Υαλοπίνακες ελέγχου της ηλιακής ακτινοβολίας (solar control)
-Χαμηλής θερμικής εκπομπής (low emissivity) υαλοπίνακες.

Η υπεριώδης ακτινοβολία, και κυρίως το τμήμα 280-380nm (UVB & UVA), είναι δυνατόν να έχει βλαβερές συνέπειες, όπως ηλιακά εγκαύματα του δέρματος και ξεθώριασμα του χρώματος των αντικειμένων που εκτίθενται στον ήλιο. 
Για την προστασία των αντικειμένων και των ανθρώπων απαιτείται ο αποκλεισμός της υπεριώδους ακτινοβολίας. Σημαντική συμβολή στην μείωση των βλαβερών συνεπειών, μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένοι υαλοπίνακες όπως: 

-Οι πολυστρωματικοί (laminated) υαλοπίνακες, με ειδική αντί-UV μεμβράνη PVB, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση μέχρι και του 99,6% της υπεριώδους ακτινοβολίας.
- Οι έγχρωμοι (body tinted) υαλοπίνακες μπορούν να φιλτράρουν τμήματα του ηλιακού φάσματος επιλεκτικά. 
- Οι υαλοπίνακες με χαμηλό ηλιακό συντελεστή (solar factor), μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των θερμικών επιπτώσεων της ακτινοβολίας 
Σημειωτέον ότι κανένα γυαλί δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη προστασία από το ξεθώριασμα των χρωμάτων.
  • Επεξεργάζονται θερμικά και γίνονται τέσσερις με πέντε φορές πιο ανθεκτικά και ασφαλή.
Όπως και κάθε άλλο συστατικό, το γυαλί πρέπει να είναι αξιόπιστο, ώστε να είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί. Οι κατασκευαστές γυαλιού αναγνώρισαν αυτό το γεγονός πάνω από 100 χρόνια πριν και εφαρμόζουν αυτή την αρχή σήμερα. 
- Πλήρως σκληρυμένος υαλοπίνακας
Σε αυτή τη διαδικασία, το βασικό γυαλί υπόκειται σε  θερμική επεξεργασία (ψήνεται), και αποκτά τρία εξαιρετικά χαρακτηριστικά: 

• Τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη αντοχή στα δοκιμαστικά test που πραγματοποιούνται,  σε σχέση με το μη επεξεργασμένο γυαλί του ίδιου πάχους και μπορεί για αυτό το λόγο να αντέξει εντυπωσιακά  υψηλότερες δυνάμεις φόρτισης.
• Το ψήσιμο επίσης κάνει το γυαλί πιο ανθεκτικό σε έντονες μεταβολές σε ζεστές θερμοκρασίες, καθιστώντας το πρακτικά απρόσβλητο σε θραύση λόγο θερμικού σοκ.
• Ακόμη και όταν ξεπεραστούν τα ούτως ή άλλως πολύ αυξημένα όρια της μηχανικής αντοχής, τότε το γυαλί θα θρυμματιστεί σε χιλιάδες μη αιχμηρά,  χαλαρά ενωμένα μεταξύ τους κομματάκια, τα οποία είναι πρακτικά ακίνδυνα για σοβαρό τραυματισμό, σε αντίθεση με τα αιχμηρά μεγάλα κομμάτια που είναι επακόλουθα του σπασίματος ενός συμβατικού γυαλιού.
  • Ένας πρώτος διαχωρισμός μπορεί να γίνει ανάμεσα στο είδος της πρώτης ύλης που είναι το γυαλί και το ακρυλικό.
Κατηγορίες με βάση το υλικό
Το γυαλί είναι ευρέως διαδεδομένο ενώ το δεύτερο συναντάται μόνο σε ειδικές εφαρμογές. Έτσι έχουμε υαλοπίνακες:
- Κοινοί: Το κοινό διάφανο τζάμι είναι ο βασικός τύπος, από τον οποίο δημιουργούνται και οι υπόλοιποι με διάφορες προσμίξεις, ενισχύσεις και συνδυασμούς. Το πάχος του είναι 2 χλστ. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται για κουφώματα χωρίς μεγάλες απαιτήσεις, με διαστάσεις πλαισίου έως 60 εκ. Έχει πολύ μικρή μηχανική αντοχή και παρουσιάζει ελαττώματα ως προς τη διαφάνεια του.
- Ημικρυσταλλικοί: Για πλαίσια μεγαλύτερων διαστάσεων χρησιμοποιούμε υαλοπίνακες απλής ή διπλής λείανσης (ημικρυστάλλους) με πάχος 3-5 χλστ. Αυτοί έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια και μηχανική αντοχή από το κοινό τζάμι.
- Κρυσταλλικοί: Έχουν πάχος 5 χλστ., αυξημένες μηχανικές ιδιότητες και άριστη διαφάνεια. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε βιτρίνες καταστημάτων και γυάλινες εξώπορτες ασφαλείας.
- Ακρυλικοί: κατασκευάζονται από το γνωστό μας Plexiglas, ένα διάφανο θερμοπλαστικό υλικό με χαμηλό βάρος και μεγάλη μηχανική αντοχή. Χρησιμοποιείται κυρίως σε μεγάλες, βαριές κατασκευές αλλά και κατασκευές ασφαλείας λόγω και του χαμηλότερου του κόστους. 
  • O ενεργειακός υαλοπίνακας είναι πλέον οικολογικό υλικό μιας και κατά την παραγωγή του εκπέμπονται περιορισμένοι ρύποι και μπορούν να ανακυκλωθούν 100%.
Ο ενεργειακός υαλοπίνακας είναι το πλέον οικολογικό υλικό αφού κατά την παραγωγική του διαδικασία, απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα 25kg CO2  ανά m², την ώρα που τοποθετημένο σε ένα κτίριο δύναται να εξοικονομήσει έως και 120kg CO2 ανά m² ετησίως. Επιπλέον, ανακυκλώνεται 100%, ενώ σε συνδυασμό με υαλοπίνακες ασφαλείας και αντιβανδαλικούς, μπορεί να φιλτραριστεί μίνιμουμ το 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας. 

Ένα τόσο καινοτόμο και ιδιαίτερο προϊόν δεν είναι εφικτό να το διαχειριστεί οποιοσδήποτε τεχνίτης ή κάποιος ημιμαθής. Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων θωράκισε με γνώση τα ενεργά μέλη του κλάδου, δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσω τεχνικής κατάρτισης να μπορούν να διαχειρίζονται προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Τα μέλη αυτά έχουν υπογράψει οικιοθελές συμφωνητικό με την Ομοσπονδία και υποχρεώνονται να ακολουθούν τους κανόνες και τις προδιαγραφές που η ίδια θεσπίζει.

Εσύ έχεις ακόμα τα απλά τζάμια στο σπίτι σου;
Ποίον υαλοπίνακα διαλέγεις;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΜΙΑ

  • Νέο θερμομονωτικό σύστημα Hybrid από τη EUROPA

    Το νέο ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα EUROPA Hybrid A40 SI/HS αποτελεί την κορυφαία πρόταση της EUROPAόσον αφορά στα αρχιτεκτονικά συστήματα υψηλής θερμομόνωσης. Οι ίσιες γραμμές των προφίλ εναρμονίζονται με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις. τηλ: 22624 40000 - 22620 32202 Περισσότερα

Τζάμια, τέσσερις φορές πιο θερμομονωτικά!

Eίναι όντως ενεργειακά τζάμια ή σε δουλεύουν;

Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια

Ενεργειακά Τζάμια με αόρατη μεμβράνη!

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Τζάμια με αόρατη μεμβράνη

Τζάμια 5 φορές πιο δυνατά

Αυτά που δεν γνωρίζεις για τα τζάμια!

Τζάμια παντός καιρού!

Τζάμια: Αλλο το απλό και άλλο το ενεργειακό!

Τα ψέματα που ακούμε πιο συχνά για τα τζάμια!

Βάλε ενεργειακά τζάμια με χρηματοδότηση!

Ενεργειακά τζάμια: Πληρώνεις μία, εξοικονομείς για πάντα

Αυτά που δεν ξέρεις για τα τζάμια!

Super τζάμια με αόρατη μεμβράνη

Ενεργειακά τζάμια: Επενδύοντας στη μόνωση, την αντοχή & την προστασία!

Ενεργειακά τζάμια: όσα πρέπει να ξέρεις, για να μη σε πιάνουν κορόιδο!

Οι «μύθοι» γύρω από τα ενεργειακά τζάμια!

Tζάμια ασπίδα απ` τον ήλιο!!

`Αλλαξε τζάμια και κράτα έξω τον καυτό ήλιο!

περισσότερα »