Τι κοιτάζεις όταν βάζεις ή αλλάζεις αλουμίνια;

Τι κοιτάζεις όταν βάζεις ή αλλάζεις αλουμίνια;

  • Τι κοιτάζεις όταν βάζεις ή αλλάζεις αλουμίνια;
  • Τι κοιτάζεις όταν βάζεις ή αλλάζεις αλουμίνια;

Τι κοιτάζεις όταν βάζεις ή αλλάζεις αλουμίνια;

14.302 επισκέψεις στο άρθρο (05/03/2024)
Σχολιάστε

- Τα βάζεις με διπλά τζάμια και έχεις ηχομόνωση, θερμομόνωση.
- Αν είναι συρόμενα δεν σού «πιάνουν» και χώρο στο άνοιξε-κλείσε.
- Σού γλιτώνουν απώλειες θερμοκρασίας (και ως 20% του λογαριασμού ρεύματος).
- Επιδοτούνται από προγράμματα «Εξοικονομώ».

REHAU

Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ανθεκτικά και ασφαλή. Το υλικό κατασκευής τους είναι και ανακυκλώσιμο, ενώ διαθέτουν υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και τεχνικές. Μάλιστα, προτιμώνται ιδιαίτερα και για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους. Τα συνθετικά κουφώματα είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης, μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Η ηχομόνωση δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Τα βάζεις με διπλά τζάμια και έχεις ηχομόνωση, θερμομόνωση 

Πρόσεχε τι ενεργειακά κουφώματα θα επιλέξεις, ιεραρχώντας σωστά τις ανάγκες σου. Υπάρχουν απλές συμβουλές επιτυχίας σχετικά με την επιλογή του κατασκευαστή, την τοποθέτησή τους και το γέμισμα των τζαμιών τους! Η μέγιστη θερμομόνωση δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς διπλά τζάμια. Το μεταξύ τους διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Σού γλιτώνουν απώλειες θερμοκρασίας (και ως 20% του λογαριασμού ρεύματος) 

Με σωστή αξιολόγηση μπορείς να γλιτώσεις το 20% από τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη. 
1.Βάλε προτεραιότητες στις ανάγκες σου: Επίλεξε βάσει θερμομόνωσης, ασφάλειας, εξοικονόμησης χώρου ή ηχομόνωσης.
2. Επιλογή κατασκευαστή και τεχνικού: Βεβαιώσου ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στον εκάστοτε χώρο, πιστοποιητικά για τα κουφώματα (σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους 
3. Τοποθέτηση κουφώματος:  Δώσε προσοχή στη θέση του κουφώματος, καθώς, η έκθεση στον ήλιο, τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
4. Γέμισμα τζαμιών: Όπως αναφέραμε παραπάνω, η χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών είναι απαραίτητη για τη σωστή θερμομόνωση. Το διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα τους, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) πρέπει να προβλεφθούν.
 
Επιδοτούνται από τα προγράμματα «Εξοικονομώ»

Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση. Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά)
 
Αν είναι συρόμενα δεν σού «πιάνουν» και χώρο στο άνοιξε-κλείσε. 

1. Συρόμενα κουφώματα: Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της κατηγορίας αυτής είναι η εξοικονόμηση χώρου, καθώς ανοίγουν συρόμενα κατά μήκος. Έτσι αποτελούν ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου η οικονομία χώρου είναι απαραίτητη, όπως τα μικρά διαμερίσματα. Χρησιμοποιούνται χωρίς προβλήματα σε μεγάλα ανοίγματα και δέχονται -όπως και τα ανοιγόμενα- υαλοστάσιο, σήτα, πατζούρι και εξωτερικό ρολό, ενώ παρέχουν πολύ καλή μόνωση.  

2. Ανοιγόμενα κουφώματα: Στα θετικά χαρακτηριστικά των ανοιγόμενων κουφωμάτων, συγκαταλέγονται οι υψηλοί συντελεστές θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας, η ποικιλία των σχεδίων και το ότι δέχονται υαλοστάσιο, σήτα, πατζούρι και εξωτερικό ρολό, ακόμη και μετά την εφαρμογή τους σε ένα χώρο. Σε σχέση με το κόστος, τα ανοιγόμενα κουφώματα είναι πιο οικονομικά από τα συρόμενα, περίπου κατά 100 ευρώ, λόγω απλούστερης κατασκευής και μικρότερης ταχύτητας τοποθέτησης. Ωστόσο, δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανοίγματα μεγαλύτερα των δύο μέτρων.
 
Ηχομόνωση, θερμομόνωση, ασφάλεια, οικονομία στον λογαριασμό του ρεύματος ή αισθητική; Ποια είναι τα 2 πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής όταν βάζεις ή αλλάζεις «αλουμίνια»; Τι λες;