Κράτα τη ζέστη έξω!

13.555 επισκέψεις στο άρθρο

Με την κατάλληλη μόνωση στους εξωτερικούς τοίχους και την ταράτσα αλλά και με την τοποθέτηση τεντών και κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής απόδοσης θωρακίζεις το χώρο σου και κρατάς τη ζέστη μακριά!

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

    Kοινοποίησε το »

  • Δοκίμασε τη μόνωση των εξωτερικών τοίχων . Θα βάλει τέλος στις θερμικές απώλειες του σπιτιού σου! 
Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης αποτελείται από θερμομονωτικό υλικό. Εφαρμόζεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων, σε νέες ή παλαιές κατοικίες και προστατεύει τις επιφάνειες από υγρασία, διότι δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τους θερινούς μήνες, ως και 65% ανάλογα με το κτίριο, την περιοχή και τον προσανατολισμό του.
 
  • Μόνωσε την ταράτσα σου. Από την ταράτσα μπαίνει η περισσότερη ζέστη.
Η θερμομόνωση της οροφής και εν γένει της ταράτσας αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτίριο. Λόγω καθημερινής καταπόνησης από τις καιρικές συνθήκες, το δώμα αποτελεί το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο σε ένα κτίριο. 
Υπάρχουν σήμερα εξαιρετικές λύσεις θερμομόνωσης των δωμάτων που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη.
 
  • Αλλαξε το παλιό σου κλιματιστικό με κλιματιστικό νέας τεχνολογίας. Θα εξασφαλίσεις καλύτερες αποδόσεις και εξοικονόμηση χρημάτων!
Η ενεργειακή κλάση είναι η ταξινόμηση των κλιματιστικών ανάλογα με την κατανάλωση ενέργειας. Η ταξινόμηση γίνεται σε επτά διαφορετικές κατηγορίες, A έως G, με την Α να δηλώνει την πιο αποδοτική μονάδα και την G την λιγότερη αποδοτική.
Κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας αποκτούν ετικέτα ενεργειακής κλάσης έως και Α+++
H επιλογή μιας μονάδας με υψηλή ενεργειακή απόδοση( Α+++) και η χρήση της τεχνολογίας inverter μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους έως και 50% σε σχέση με μια συμβατική μονάδα σταθερών στροφών και Ενεργειακής Κλάσης Β.
 
  • Βάλε τέντες! Βοηθούν περισσότερο απ όσο φαντάζεσαι !
Υπάρχουν πολυποίκιλα ήδη σκιάστρων όπως τα εξωτερικά (π.χ. περσίδες, στέγαστρα, τέντες, πατζούρια κ.α.) ή τα εσωτερικά (π.χ. περσίδες, κουρτίνες, rollers κ.α.), τα κινητά ή/και τα σταθερά, τα διάτρητα ή τα συμπαγή. Τα εξωτερικά σκίαστρα τοποθετούνται για προστασία περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες σε προσανατολισμούς (νότιους, νοτιοανατολικούς και νοτιοδυτικούς) με μεγάλη θερμική επιβάρυνση λόγω ηλιασμού. 
Πιο συνηθισμένη μορφή σκιάστρων είναι οι τέντες, οι οποίες τοποθετούνται πλέον χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό με γνώμονα τον περιορισμό «προσβασιμότητας» και ελέγχου του ιδιωτικού χώρου των ενοίκων. 
 

Kοινοποίησε το »

MAPEI HELLAS S.A.