Δροσιά και θέρμανση

Μίνιμουμ κόστος

Διαβάστηκε από 8116 αναγνώστες -

Οι αντλίες θερμότητας είναι μια εναλλακτική λύση για την ψύξη και θέρμανση το σπιτιού μας. Ακόμα περισσότερο χρόνο με τον χρόνο μπαίνουν στη ζωή μας με νέες τεχνολογίες. Πόσο καλά ξέρουμε όμως τι μπορούν να μας προσφέρουν;

 
Τα συστήματα αντλιών “ανταλλάσουν” θερμότητα με το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού μας για να το ζεστάνουν το χειμώνα και να το δροσίσουν το καλοκαίρι. Μάθετε περισσότερα και κερδίστε!

5 αλήθειες για τις αντλίες θερμότητας:
 1. Αντλίες θερμότητας είναι και τα γνωστά σε όλους κλιματιστικά. Ο τύπος των αντλιών αυτών λέγεται τύπος «αέρα-αέρα» επειδή χρησιμοποιούν την θερμοκρασία του αέρα έξω από το σπίτι μας για να ζεστάνουν τον αέρα μέσα σε αυτό. Με την ίδια λογική υπάρχουν και οι αντλίες αέρα- νερού και εδάφους- νερού. Η πρώτη χρησιμοποιεί τον εξωτερικό αέρα για να ζεστάνει το νερό στην εγκατάστασή μας και ο δεύτερος την θερμότητα του εδάφους για να ζεστάνει πάλι το νερό μας.
 2. Πλεονεκτήματα από την χρήση τους έχουμε αρκετά. Εξοικονομούμε ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης και ψύξης με αποτέλεσμα να έχουμε άμεσο οικονομικό όφελος από την χρήση τους. Δεν έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης και είναι ένας ασφαλείς και αξιόπιστος τρόπος για να κρατάμε την θερμοκρασία του χώρου μας στα επιθυμητά επίπεδα.
 3. Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε., ειδικά οι νέας τεχνολογίας που έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης που έχουν πολύ χαμηλό «αποτύπωμα» CO2 στο περιβάλλον από άλλα ορυκτά καύσιμα.
 4. Η εγκατάστασή τους είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει με σχετικά χαμηλό κόστος και σε νέα αλλά και σε παλιά κτίρια. Όταν συνδυάζονται με ένα ποιοτικό σύστημα θερμομόνωσης βελτιώνεται κατά πολύ η απόδοση και η οικονομία για την τσέπη μας.
 5. Μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα συστήματα που υπάρχουν είδη σε παλιά κτίρια όπως ενδοδαπέδια θέρμανση και σώματα καλοριφέρ ή fan coils και για ψύξη και για θέρμανση. Μπορούν να συνδυαστούν με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να τις ενισχύσουν και να σας προσφέρουν ακόμα πιο οικονομική λύση για την θέρμανση και ψύξη του χώρου σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • Κώστας

  Σ όλα αυτά τα μηχανήματα θέρμανσης, κανείς δε λέει την κατανάλωσή τους. Δηλαδή αν είναι να μας "γδύσει" η ΔΕΗ για να έχουμε θέρμανση, καλύτερα να βρούμε άλλους τρόπους. Πάντως, από γνωστούς που έχουν αντλίες θέρμανσης, είναι μεν αρκετά ικανοποιημένοι, αλλά τους έρχεται "τρελό" ποσό ρεύματος. Και βέβαια δεν ξέρουμε μέχρι πόσους βαθμούς υπό το μηδέν, μπορούν να λειτουργήσουν. Φέτος είχαμε - Θεσ/νίκη - μέχρι και -10. Πιο βόρεια είχαν χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αντέχουν να δουλέψουν σε τόσο χαμηλούς υπό το μηδέν ? Δεν έχω σκοπό να αγοράσω αντλίες θέρμανσης, αλλά πάντα είχα αυτές τις απορίες. Ευχαριστώ

    3
  • 4green

   Απάντηση: Κώστα νομίζω απαντάμε σε όλες σου τις απορίες στο σημερινό μας άρθρο για τις αντλίες θερμότητας. Αν θες δες και αυτό και αν χρειάζεσαι κι άλλες πληροφορίες θα χαρούμε να βοηθήσουμε

    

προτασεισ αγορασ: ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Δωρεάν ρεύμα, θέρμανση, ψύξη & ζεστά νερά!

Αυτοπαραγωγή ρεύματος & αντλίες θερμότητας, αυτό είναι το κόλπο!

Ξέρεις τον πιο high tech κλιματισμό; (vid)

Στροφή στις αντλίες θερμότητας για τα ελληνικά νοικοκυριά

Αντλία Θερμότητας: Την πληρώνεις μια φορά, κερδίζεις για πάντα!

All about ΘΕΡΜΑΝΣΗ - Τι πρέπει να ξέρεις;

Αντλίες θερμότητας: Η πιο φθηνή θέρμανση θέλει λίγο τσιμπημένο αρχικό κόστος!

Top διαμονή με λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Θέρμανση - Ψύξη στα μισά λεφτά

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ`ΟΙΚΟΝ: Βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνουν οι 28.211 ωφελούμενοι

Air Condition, Aντλία Θερμότητας ή μούφες;

Αξίζει να δώσεις 5.000 ευρώ για μια αντλία θερμότητας;

Αντλίες θερμότητας, πληρώνεις μια φορά και έγινες μάγκας!

Net Metering & αντλιές θερμότητας, αυτό είναι το κόλπο!

Αντλίες θερμότητας, η τελευταία λέξη του κλιματισμού!

Ξέρεις τον πιο high tech κλιματισμό;

Αντλία θερμότητας, την βάζεις μια φορά και καθάρισες για πάντα!

Η πιο φθηνή θέρμανση θέλει λίγο τσιμπημένο αρχικό κόστος!

Αντλία Θερμότητας: Την πληρώνεις μία , κερδίζεις για πάντα

Βάλε αντλία θερμότητας και θα μειώσεις κατακόρυφα τα έξοδα θέρμανσης!

περισσότερα »