Δροσιά και θέρμανση

Μίνιμουμ κόστος

Διαβάστηκε από 23461 αναγνώστες -

Οι αντλίες θερμότητας είναι μια εναλλακτική λύση για την ψύξη και θέρμανση το σπιτιού μας. Ακόμα περισσότερο χρόνο με τον χρόνο μπαίνουν στη ζωή μας με νέες τεχνολογίες. Πόσο καλά ξέρουμε όμως τι μπορούν να μας προσφέρουν;

 
Τα συστήματα αντλιών “ανταλλάσουν” θερμότητα με το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού μας για να το ζεστάνουν το χειμώνα και να το δροσίσουν το καλοκαίρι. Μάθετε περισσότερα και κερδίστε!

5 αλήθειες για τις αντλίες θερμότητας:
  1. Αντλίες θερμότητας είναι και τα γνωστά σε όλους κλιματιστικά. Ο τύπος των αντλιών αυτών λέγεται τύπος «αέρα-αέρα» επειδή χρησιμοποιούν την θερμοκρασία του αέρα έξω από το σπίτι μας για να ζεστάνουν τον αέρα μέσα σε αυτό. Με την ίδια λογική υπάρχουν και οι αντλίες αέρα- νερού και εδάφους- νερού. Η πρώτη χρησιμοποιεί τον εξωτερικό αέρα για να ζεστάνει το νερό στην εγκατάστασή μας και ο δεύτερος την θερμότητα του εδάφους για να ζεστάνει πάλι το νερό μας.
  2. Πλεονεκτήματα από την χρήση τους έχουμε αρκετά. Εξοικονομούμε ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης και ψύξης με αποτέλεσμα να έχουμε άμεσο οικονομικό όφελος από την χρήση τους. Δεν έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης και είναι ένας ασφαλείς και αξιόπιστος τρόπος για να κρατάμε την θερμοκρασία του χώρου μας στα επιθυμητά επίπεδα.
  3. Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε., ειδικά οι νέας τεχνολογίας που έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης που έχουν πολύ χαμηλό «αποτύπωμα» CO2 στο περιβάλλον από άλλα ορυκτά καύσιμα.
  4. Η εγκατάστασή τους είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει με σχετικά χαμηλό κόστος και σε νέα αλλά και σε παλιά κτίρια. Όταν συνδυάζονται με ένα ποιοτικό σύστημα θερμομόνωσης βελτιώνεται κατά πολύ η απόδοση και η οικονομία για την τσέπη μας.
  5. Μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα συστήματα που υπάρχουν είδη σε παλιά κτίρια όπως ενδοδαπέδια θέρμανση και σώματα καλοριφέρ ή fan coils και για ψύξη και για θέρμανση. Μπορούν να συνδυαστούν με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να τις ενισχύσουν και να σας προσφέρουν ακόμα πιο οικονομική λύση για την θέρμανση και ψύξη του χώρου σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ