Νανοτεχνολογία τώρα και στα χρώματα!

14.700 επισκέψεις στο άρθρο

Τα χρώματα με νανοτεχνολογία προστατεύουν το κτίριο από την φωτιά και την υγρασία και ταυτόχρονα προσφέρουν ιδανική θερμομόνωση. Μάθε τώρα πως τα καταφέρνουν όλα αυτά!

VECHRO
  • Τα χρώματα νανοτεχνολογίας έχουν μικροσωματίδια που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία
Τα μικροσωματίδια των νανοχρωμάτων έχουν την ικανότητα να αντανακλούν πάνω από το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό συμβαίνει διότι οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν στα πάρα πολλά μικρά σωματίδια και αντανακλώνται.
Προσδίδουν έτσι, θερμομονωτικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα-καλοκαίρι.
  • Περιορίζουν την εξάπλωση φωτιάς
Τα νανοχρώματα είναι ιδανικά για τους εξωτερικούς τοίχους και σταματούν τη φωτιά. Έτσι, σε περίπτωση πυρκαγιάς του κτιρίου καθυστερούν την διάδοση της. Αυτό συμβαίνει διότι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς σχηματίζουν αέρια που δεν καίγονται, µε αποτέλεσμα να απομακρύνουν  το οξυγόνο, εμποδίζοντας την  
  • Έχουν ανεπτυγμένη τεχνολογία μόνωσης
Τα ψυχρά χρώματα αποτελούν μια νέα γενιά χρωμάτων που έχει αναπτυχθεί με τη χρήση της νανοτεχνολογίας και μπορούν να πετύχουν σημαντική μείωση των θερμικών απωλειών του κτιρίου. Αντανακλούν το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας που πέφτει επάνω στο κτίριο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα το χειμώνα εμποδίζουν τη θερμότητα να διαφύγει προς τα έξω.
 Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσφέρουν μείωση της θερμοκρασίας ακόμη και κατά 2 με 4 βαθμούς το καλοκαίρι, και λειτουργούν ως συμπλήρωμα για υγρομόνωση. Ειδικά σε περιπτώσεις παλαιότερων κτισμάτων που δεν έχουν την κατάλληλη μόνωση, τα εν λόγω χρώματα είναι μια οικονομική και αποτελεσματική λύση.
 
  • Είναι οικολογικά, άρα «φιλικά» προς τον καταναλωτή
Τα οικολογικά χρώματα είναι «φιλικά» προς τον καταναλωτή, ανταποκρίνονται όμως και στις ανάγκες του περιβάλλοντος, μειώνοντας αισθητά την επιβάρυνσή του, ενώ δεν υστερούν καθόλου σε απόδοση και αντοχές.
 Παρουσιάζουν πολύ μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τα απλά χρώματα, ενώ εξασφαλίζουν υψηλή κάλυψη ανά μονάδα επιφανείας, μεγάλη απόδοση στη χρήση τους και σημαντική αντοχή σε φθορές.
Ένα χρώμα, για να θεωρηθεί οικολογικό θα πρέπει να ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλη την διάρκεια ζωής του, από τη διαδικασία παραγωγής μέχρι τη χρήση και εφαρμογή του, αλλά και την τελική επαφή του με το περιβάλλον.  
 
Τι κερδίζεις από την χρήση τους;
Η χρήση των ενεργειακών χρωμάτων στην κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός κτιρίου, προσφέρει σημαντικά οφέλη στον κάθε καταναλωτή, καθώς εξασφαλίζουν:
 
  • αποτελεσματική θερμομόνωση και υγρομόνωση
  • εξοικονόμηση ενέργειας
  • περιορίζουν τα πάγια έξοδά μας
  • προστατεύουν το περιβάλλον
  • προσφέρουν αισθητική βελτίωση του χώρου μας