Πόσα κερδίζεις αν βάλεις φυσικό αέριο φέτος τον χειμώνα;

Διαβάστηκε από 25573 αναγνώστες -

Η επιλογή του φυσικού αερίου φαίνεται να είναι η σωστή για φέτος τον χειμώνα. Η τιμή του σε συμφέρει συγκριτικά με άλλα καύσιμα και ταξιδεύει σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της χώρας.

 
 • Η τιμή του φυσικού αερίου φέτος βρίσκεται 42% χαμηλότερα του πετρελαίου και 68% έναντι του ρεύματος.
Στα ύψη διατηρείται η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφοντας νέα αύξηση κατά 2 λεπτά το λίτρο, στην μέση τιμή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η τιμή διαμορφώνεται στα 0,976 ευρώ το λίτρο έναντι 0,936 από την έναρξη διάθεσης του στα μέσα Οκτωβρίου.
Από την άλλη μεριά το φυσικό αέριο καταγράφει  πτωτικές τάσεις, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν οριακά χαμηλότερα ποσά συγκριτικά με πέρυσι, για να ζεσταθούν.
Το Σεπτέμβριο η μέση τιμή φυσικού αερίου βρισκόταν στα 5,4 λεπτά η κιλοβατώρα, πλέον η τιμή Νοεμβρίου που θέτει σε ισχύ από σήμερα η ΕΠΑ Αττικής, διαμορφώνεται στα 5,1 λεπτά/κιλοβατώρα. Ενώ, πέρυσι ο μέσος όρος τιμών για τη χειμερινή περίοδο είχε κυμανθεί στα 5,6 λεπτά.
Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι η μέση τιμή φυσικού αερίου διαμορφώνεται φέτος σε επίπεδα 42% χαμηλότερα του πετρελαίου θέρμανσης και 68% έναντι του ρεύματος.
 •  Ολοένα και νέες περιοχές έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν, το φυσικό αέριο ταξιδεύει!

Σε περισσότερες από 50 περιοχές και δήμους της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε μεγάλα νησιά αναμένεται να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023 σύμφωνα με τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών διανομής.
Για την Αττική, όπως επεσήμανε ο διευθυντής Διανομής της ΕΔΑ Αττικής Αναστάσιος Τόσιος, η έμφαση τα επόμενα χρόνια θα δοθεί στην προσέλκυση νέων συνδέσεων στο υφιστάμενο δίκτυο και όχι στην επέκτασή του.
Αναλυτικά: η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας προχωρά σε επέκταση του δικτύου σε 12 νέες περιοχές στη Θεσσαλονίκη και άλλες 12 στη Θεσσαλία, η πλειονότητα των οποία θα τροφοδοτηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου μέσω αγωγού ή με τη μεταφορά του καυσίμου σε συμπιεσμένη μορφή, εφόσον κρίνεται ότι ο όγκος των καταναλώσεων δεν δικαιολογεί την επένδυση κατασκευής αγωγού.

 
 • Το νέο πλαίσιο για την αυτονόμηση της θέρμανσης στις πολυκατοικίες σου επιτρέπει να βάλεις στο διαμέρισμα σου φυσικό αέριο!
 Η απελευθέρωση  της αυτονόμησης ενός διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση και το ευνοϊκό πρόγραμμα επιδότησης που έτρεξε η ΕΔΑ Αττικής (έληξε στις 9 Οκτωβρίου, αλλά θα τρέξει καινούργιο μέσα στο 2018), στέλνει τους καταναλωτές στο φυσικό αέριο, καθώς καταγράφονται νούμερα ρεκόρ για νέες συνδέσεις.
Και ενώ διανύουμε τον δεύτερο μήνα από την  έναρξη της σεζόν του πετρελαίου θέρμανσης  κανείς δεν γνωρίζει τι θα ισχύσει φέτος με το επίδομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το διαθέσιμο κονδύλι για επίδομα θέρμανσης μειώνεται φέτος από τα 110 εκατ ευρώ στα 50 εκατ. ευρώ, και άρα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στον επανασχεδιασμό του μέτρου, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.
 
 • H αύξηση των νέων συνδέσεων με το «καθαρό» καύσιμο είναι κατακόρυφη συγκριτικά με πέρυσι. 

«Έκρηξη» των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία καταγράφουν οι Εταιρίες Διανομής (ΕΔΑ) καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η αύξηση, σε σύγκριση με πέρυσι, είναι της τάξης του 60 - 100%.
Βασική αιτία για την αύξηση της ζήτησης είναι η σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τα νοικοκυριά σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.Το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου και οι τιμές του εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 95 – 99 λεπτά το λίτρο, με βάση και τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου.Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αυξημένες από 3 λεπτά μέχρι 5 λεπτά οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΔΑ Αττικής οι νέες συνδέσεις φυσικού αερίου στο 9μηνο ήταν εφέτος 17.500, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πέρυσι ενώ σε Θεσσαλονίκη – Θεσσαλία, στο εξάμηνο οι συνδέσεις ήταν 5.837 εφέτος από 3.642 πέρυσι (αύξηση 60%).
Η αύξηση των συνδέσεων αποδίδεται στο χαμηλότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ στην Αττική εφαρμόστηκε επιπλέον πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση καυστήρων και τοποθέτηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, το οποίο ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου (καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων) και θα προκηρυχθεί αργότερα νέο για το 2018.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • Νικολαος Μ.

  Εκει που υπαρχει πραγματικη αναγκη οπως εδω στην Δυτικη Μακεδονια ,βλεπε Καστορια,Φλωρινα,Γρεβενα δεν θα δουμε Φυσικο Αεριο για πολλα χρονια ακομα οπως φαινεται. Δεν μας φτανουν ουτε τεσσερις μισθοι για πετρελαιο θερμανσης και το πληρωνουμε και πιο ακριβα απο την Αθηνα.Το εχουμε παρει αποφαση εδω και πολυ καιρο οτι ειμαστε πολιτες δευτερης κατηγοριας.Ως ποτε ?

    2
 • Νίκος Βιταντζάκης

  Το άρθρο σας είναι μεν καλό αλλά ελλειπές. Από το 2015 έχουμε κάνει αίτηση για να βάλουμε φυσικό αέριο στις δύο πολυκατοικίες μας που βρίσκονται απέναντι η μία από την άλλη, στο Νέο Φάληρο, και μας απαντούν ότι δεν μπορούν γιατί στον δρόμο μας πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 10 πολυκατοικίες, για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος όγκος κατανάλωσης, ώστε να είναι συμφέρον από πλευράς εκμετάλλευσης για το Φυσικό Αέριο Αττικής, να κάνει επέκταση του δικτύου του κατά 40 περίπου μέτρα....!!!!

    1
 • James

  Νικόλα και εγώ σε σπίτι που δεν υπήρχε παροχή φυσικού αερίου είχα βάλει δεξαμενή θαμμένη σε μεγάλο βάθος και είχα όλα τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, όπως θέρμανση και ζεστό νερό. Το κόστος είναι μικρό και απόσβεση έχεις κάνει από το δεύτερο χρόνο. Θα ανάβεις συνέχεια και θα καις τίποτα σε σχέση με το πετρέλαιο....

    1

προτασεισ αγορασ: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 • Αυτόνομη Θέρμανση με Φυσικό Αέριο

  Ο Condens 2300W χάρη στην υψηλή ποιότητα της Bosch επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας και αθόρυβη λειτουργία, για να απολαμβάνετε με άνεση τη ζεστασιά στο σπίτι σας.  Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://www.bosch-climate.gr/ τηλ: 210 5701360 Περισσότερα
 • Η Economy Green Energy ζεσταίνει τα όνειρά σας!

  Εμπειρία,τεχνογνωσία,άρτια καταρτισμένα στελέχη και εξειδικευμένα συνεργεία.Καλύπτει κάθε στιγμή ακόμα και την πιο απαιτητική εφαρμογή φυσικού αερίου και θέρμανσης. Οι υπηρεσίες πιστοποιούνται σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:20015. τηλ: 210 2112591 Περισσότερα
 • Κλιματιστικά υψηλής τεχνολογίας

  H Klimatherm παρουσιάζει το κλιματιστικό τοίχου FUJITSU ASYG24LFC 24000 BTU με άριστη ενεργειακή κλάση Α++, απόδοση ψύξης: 24.200 BTU/h και θέρμανσης: 27.600 BTU/h και το θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας του να κυμαίνεται στους -10 έως 46 °C για ψύξη και -15 έως 24 °C για θέρμανση. τηλ: 210 9406700 Περισσότερα
 • Νέοι Λέβητες Ariston -Σειρά ONE

  Η ANDRIANOS κοιτάζει μπροστά με οικολογική συμπεριφορά και παρουσιάζει την νέα σειρά λεβήτων συμπύκνωσης Ariston ONE. Με νέο θερμικό εναλλάκτη XtraTech ™ από ανοξείδωτο χάλυβα αποκλειστικά από την Ariston και Τμήματα ροής θερμικού εναλλάκτη +142% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. τηλ: 27210 23124 Περισσότερα
 • Φυσικό Αέριο για αυτονομία και οικονομία

  Η ENERGY SAVING αναλαμβάνει όλη την διαδικασία που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια εγκατάσταση φυσικού αερίου ή να συνδεθεί με αέριο.Αναλαμβάνει από την αυτοψία στον χώρο ώστε να προταθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, η καλύτερη δυνατή λύση κατασκευαστικά, ως την κατάθεση μελέτης, τα εξειδικευμένα συνεργεία και την έκδοση βεβαίωσης κατασκευής. τηλ: 210 2220515 Περισσότερα

ΝΕΟ Green SMART GUIDE για λύσεις ... Οικονομίας!

Μαγείρεψε σαν Γάλλος σεφ!

Επιλέγεις φυσικό αέριο για να πληρώνεις όσο καις!

Υγραέριο, η έξυπνη λύση για κάθε χρήση

Φυσικό αέριο: Η Τop επιλογή για το σπίτι σου

Πλήρωσε όσο καις! Ούτε ευρώ παραπάνω!

All about ΘΕΡΜΑΝΣΗ - Τι πρέπει να ξέρεις;

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ`ΟΙΚΟΝ: Βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνουν οι 28.211 ωφελούμενοι

Ποια η πραγματική συνεισφορά του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ` οίκον ΙΙ»

Το πιο φθηνό καύσιμο για θέρμανση και ζεστό νερό!

Αυτό είναι το φθηνότερο καύσιμο για οικονομία σε όλο το σπίτι!

Το φθηνότερο καύσιμο για θέρμανση και ζεστό νερό!

Οικονομία σε όλο το σπίτι με φυσικό αέριο

Φυσικό Αέριο: Το φθηνότερο καύσιμο για οικονομία σε όλο το σπίτι!

Ούτε ευρώ παραπάνω με το φυσικό αέριο!

Πόσα κερδίζεις αν βάλεις φυσικό αέριο φέτος τον χειμώνα;

Η φθηνότερη θέρμανση του φετινού χειμώνα!

Φυσικό Αέριο VS Πετρέλαιο Θέρμανσης

Φυσικό αέριο για οικονομικό & αναβαθμισμένο σπίτι

Φυσικό Αέριο: η έξυπνη επένδυση για οικονομία μια ζωή!

περισσότερα »