«Πράσινη» κουζίνα θα πει υγιές σπίτι!

4.995 επισκέψεις στο άρθρο

Ξεκινήστε την … «πρασινοποίηση» της κουζίνας σας, τοποθετήστε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα και ζήστε σε ένα πιο υγιές περιβάλλον χρησιμοποιώντας «καθαρά» καύσιμα!

Ξεκινήστε την ... «πρασινοποίηση» της κατοικίας σας από, πού αλλού, παρά την καρδιά του σπιτιού, την κουζίνα!
  • Κουζίνα αερίου ή ηλεκτρική; Το δίλημμα είναι δύσκολο μιας και η αλλαγή από τη μια συσκευή στην άλλη αποτελεί μεγάλο έξοδο, ωστόσο το αέριο είναι πιο «καθαρό» καύσιμο.
Για νέες κατοικίες, βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής σας χρησιμοποιεί υλικά από ανανεώσιμες πηγές. Ένας καταξιωμένος κατασκευαστής θα πρέπει να γνωρίζει την πηγή των υλικών που χρησιμοποιεί και κάποιοι μπορεί και να διαφημίζουν τη χρήση τους, για παράδειγμα ανανεώσιμο ξύλο.
Κουζίνα αερίου ή ηλεκτρική; Το δίλημμα είναι δύσκολο και η αλλαγή από τη μια συσκευή στην άλλη αποτελεί μεγάλο έξοδο. Το αέριο είναι πιο «καθαρό», αλλά ταυτόχρονα δεν προέρχεται από ανανεώσιμη πηγή. Πριν πάρετε την απόφαση θα μπορούσατε να συμβουλευτείτε των πάροχο ηλεκτρισμού σας και να ανακαλύψετε το ποσοστό ενέργειας που καλύπτεται από ορυκτά κάυσιμα και ανανεώσιμες πηγές αντίστοιχα.
 
  • Δώστε έμφαση σε τροφές με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, μιας και το «πράσινο» φαγητό αποτελεί προϋπόθεση για μια «πράσινη» κουζίνα.
Προσπαθήστε να βρείτε τις πιο «πράσινες» τροφές. Όλες οι τροφές διανύουν κάποια απόσταση από τον παραγωγό, μέχρι το σούπερ μάρκετ και τέλος στην κουζίνα σας. Δώστε έμφαση σε τροφές με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, μιας και το «πράσινο» φαγητό αποτελεί προϋπόθεση για μια «πράσινη» κουζίνα.
Αλλάξτε τα κοινά καθαριστικά με άλλα, «πράσινου» χαρακτήρα. Αντικαταστήστε τα σκληρά και χημικά καθαριστικά σας με αντίστοιχα, φιλικότερα προς το περιβάλλον.
 
  • Ο αέρας στην κουζίνα είναι από τους πιο βρώμικους μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να προσθέσετε κάποια φυτά ή λουλούδια για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του!
Μπορείτε να προσθέσετε κάποια φυτά ή λουλούδια στην κουζίνα σας, κάνοντάς την «πράσινη» και στην κυριολεξία! Ο αέρας στην κουζίνα είναι από τους πιο βρώμικους μέσα στο σπίτι και μερικά φυτά θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του, καθώς και στην αισθητική της κουζίνας σας. Μια καλή και διπλή λύση, θα μπορούσε να είναι να εισάγετε στην κουζίνα σας φρέσκα μπαχαρικά και βότανα.
 
  • Οι καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές έρχονται με δείκτη ενεργειακής κατανάλωσης, επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς που θα εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.
Όλες οι καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές έρχονται με δείκτη ενεργειακής κατανάλωσης, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε την καλύτερη συσκευή για εσάς και το περιβάλλον. Το «κυνήγι» των πράσινων ηλεκτρικών συσκευών μπορεί να είναι μια κουραστική διαδικασία,  ωστόσο,  με μια τέτοια αγορά θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.