Ακολούθα 8 απλά βήματα και άσε στα παιδιά σου έναν βιώσιμο κόσμο

Διαβάστηκε από 4821 αναγνώστες -

Ζήσε υπεύθυνα και μη σπαταλάς τους πολύτιμους φυσικούς πόρους! Σβήνε τα φώτα όταν φεύγεις από το δωμάτιο και κλείσε την βρύση όταν σαπουνίζεσαι! Δες τώρα 8 απλούς τρόπους που θα σε κάνουν να εξοικονομείς ενέργεια, επομένως και χρήματα!

 
Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να ενστερνιστούν μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση. Ζήστε υπεύθυνα και μη σπαταλάτε φυσικούς πόρους!
 
  • Γίνε πιο “πράσινος” και μη φοβάσαι πως θα κάνεις τον τρόπο ζωής σου λιγότερο άνετο, δεν ισχύει!
Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να διστάζουν να υιοθετήσουν έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, πιστεύοντας ότι μπορεί να αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά τους. Στην πραγματικότητα, δεν θα κάνει τον τρόπο ζωής σας λιγότερο άνετο. Μικρές αλλαγές μπορεί να έχουν πραγματικά μεγάλο αντίκτυπο. Έτσι, εάν σκέφτεστε τη μετάβαση και ακόμα δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, εδώ είναι 8 απλοί τρόποι για να ξεκινήσετε την αλλαγή!
 
  • Ενεργοποίησε τα φώτα μόνο όταν είσαι στο δωμάτιο, έτσι θα εξοικονομήσεις ενέργεια, άρα και χρήματα από το ρεύμα.
Εξοικονομήστε ενέργεια. Ενεργοποιήστε τα φώτα μόνο όταν είστε στο δωμάτιο. Απενεργοποιήστε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Μην αφήνετε τίποτα ενεργοποιημένο. Αυτές οι συμβουλές είναι εξαιρετικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης και θα εξοικονομήσετε χρήματα.

 Ανακυκλώστε. Η ανακύκλωση μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια, να κάνει τους χώρους υγειονομικής ταφής μικρότερους και να διατηρήσει φυσικούς πόρους.
 
  • Εξοικονόμησε νερό! Κλείσε το νερό όταν σαπουνίζεσαι στο μπάνιο και αντί να αγοράζεις εμφιαλωμένο νερό χρησιμοποίησε φίλτρο καθαρισμού .
Εξοικονομήστε νερό. Κάντε ένα ντους αντί για μπάνιο, και προσπαθήστε να το κάνετε όσο το δυνατόν συντομότερο. Κλείστε το νερό, όταν σαπουνίζεστε. Για τον κήπο σας, προσπαθήστε να καλλιεργείτε φυτά που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αυτές οι κινήσεις θα κάνουν τους λογαριασμούς του νερού σας πολύ μικρότερους.
Αντί να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό, χρησιμοποιήστε φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού της βρύσης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αποβλήτων υπό τη μορφή πλαστικών φιαλών.
  • Σκέψου δύο φορές πριν κάνεις μια εκτύπωση σε χαρτί, αυτό το απλό βήμα μπορεί να σώσει πολλά δέντρα.
Σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε μια εκτύπωση σε χαρτί. Ίσως το πετάξετε σε μια ή δύο ώρες, και αυτή είναι μια ασυγχώρητη σπατάλη πολύτιμων πόρων. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με ηλεκτρονικές πληροφορίες, αν είναι δυνατόν. Αυτά τα απλά βήματα μπορούν να σώσουν πολλά δέντρα ως αποτέλεσμα.

 Δανειστείτε βιβλία και ταινίες από τους φίλους σας ή σε δημόσιες βιβλιοθήκες, αντί της αγοράς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων, όπως το χαρτί και το μελάνι, και θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Σκεφτείτε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε μεταφορικά μέσα. Αν πάτε παντού με το αυτοκίνητο, μια καλή ιδέα είναι να μοιραστείτε το αυτοκίνητο με τους φίλους ή τους συναδέλφους σας. Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν δεν ζείτε μακριά από το χώρο εργασίας σας, μια καλή ιδέα είναι να πάτε με το ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια. Αυτές οι συμβουλές είναι προς όφελος τόσο του πλανήτη μας, όσο και της υγείας σας.

Κόψτε το κάπνισμα. Με κάθε εισπνοή, εκλύονται πολλές τοξικές χημικές ουσίες με αντίκτυπο τόσο το σώμα σας, όσο και στο περιβάλλον. Είναι και αντι-οικονομικό. Εάν δεν μπορείτε να κόψετε αυτή η συνήθεια εντελώς, προσπαθήστε τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε την ημέρα.
 
Πως σου φαίνονται οι 8 απλοί τρόποι που θα σε κάνουν πιο … πράσινο;
Σπαταλάς και εσύ νερό όταν κάνεις μπάνιο ή όταν πλένεις τα δόντια σου; 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ