Η νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και αυξάνει την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Η νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και αυξάνει την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Η νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και αυξάνει την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Η νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και αυξάνει την ενεργειακή εξοικονόμηση.

  • Η νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και αυξάνει την ενεργειακή εξοικονόμηση.
  • Η νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και αυξάνει την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Τι πραγματικά κερδίζετε με τα ενεργειακά κουφώματα

27.920 επισκέψεις στο άρθρο (26/03/2024)
Σχολιάστε

- Νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες
- Αυξάνει άμεσα την ενεργειακή εξοικονόμηση
- 5 χρήσιμα tips για να διαλέξεις τα σωστά για τον χώρο σου
- Αντοχή, μεγάλη ασφάλεια και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης

REHAU

Τα ενεργειακά κουφώματα κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους σε ολοένα περισσότερα σπίτια, είτε στις πόλεις, είτε στις εξοχικές κατοικίες, αλλά και στις επιχειρήσεις. Είναι υψηλής αισθητικής και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τα οφέλη που προσφέρουν. 
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας φέρνει αλλαγές παντού και η τοποθέτηση κουφωμάτων δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν ετοιμάζεστε να διαλέξετε τα νέα κουφώματα του σπιτιού σας, πρέπει να σκεφτείτε καλά την επιλογή σας και να προχωρήσετε με την τοποθέτηση εκείνου που προσφέρει τα περισσότερα πλεονεκτήματα. 

Στη διάθεσή σας έχετε μεγάλη ποικιλία που καλύπτει όλες τις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς. Όποια και αν είναι τα κριτήρια επιλογής σας στα κουφώματα, δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσετε τα ενεργειακά ή όπως ονομάζονται αλλιώς θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα.

Τα πλεονεκτήματα των ενεργειακών κουφωμάτων

1. Ηχομόνωση


Τα ενεργειακά κουφώματα με τις σύγχρονες διατάξεις στεγάνωσης, προστατεύουν στο μέγιστο βαθμό τον προσωπικό σας χώρο από φασαρία και ενοχλητικούς θορύβους. Εξασφαλίζουν δηλαδή την πολυπόθητη ησυχία που λείπει από τη σύγχρονη καθημερινότητα.

2. Θερμομόνωση και εξοικονόμηση χρημάτων

Τα σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα μπορούν να εξοικονομήσουν εντυπωσιακά ποσοστά ενέργειας και να προστατέψουν το σπίτι σας από διαρροές θερμότητας. Έτσι, βοηθούν σημαντικά στη μείωση των εξόδων θέρμανσης και ψύξης και βοηθούν να αποφύγετε περιττά έξοδα και σπατάλες.

3. Ασφάλεια

Η τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας του σπιτιού. Οι σύγχρονες κατασκευαστικές προδιαγραφές αποτελούν εγγύηση για τη μέγιστη αντιδιαρρηκτική προστασία. Σε κάθε περίπτωση τα ενεργειακά κουφώματα θα προσφέρουν το αίσθημα ασφάλειας που επιθυμείτε.

4. Αντοχή και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης

Τα ενεργειακά κουφώματα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγάλη και σπάνια παρουσιάζουν βλάβες. Ακριβώς λόγω της αντοχής αυτής δε χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και έχουν μηδαμινό κόστος συντήρησης.

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων έχει να προσφέρει πολλά στο χώρο, αλλά και στην τσέπη σας. Η τελική επιλογή για την εγκατάσταση ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου και ενεργειακών κουφωμάτων pvc, μπορεί να γίνει μία απλή διαδικασία με την κατάλληλη καθοδήγηση.

Και κάποια πιο τεχνικά χαρακτηριστικά για όσους το έχουν ψάξει και θέλουν επιβεβαίωση

Προτού αποφασίσετε, πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων κουφωμάτων. Πάμε να τα δούμε μαζί.

Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου σε σχέση με τα συμβατικά κουφώματα διαφέρουν στην ύπαρξη ενός ειδικού θερμομονωτικού υλικού. Το πολυαμίδιο, αποτελεί ένα ειδικό υλικό, κακός αγωγός της θερμότητας, το οποίο διαχωρίζει το εσωτερικό προφίλ του αλουμινίου από το εξωτερικό, προσφέροντας μέγιστη θερμομόνωση και ηχομόνωση. Τα ενεργειακά κουφώματα pvc, αποτελούν την σύγχρονη αναβαθμισμένη μορφή των κουφωμάτων pvc, τα οποία εξοπλίζονται με ενεργειακούς υαλοπίνακες, επιτυγχάνοντας υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες.

Όποια επιλογή και αν κάνετε, είναι βέβαιο ότι η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα αποτελεί επένδυση για τον οικιακό ή τον επαγγελματικό χώρο και σε βάθος χρόνου θα σας αποφέρει πολλαπλά οικονομικά αλλά και πρακτικά οφέλη.

Υπάρχει κάποια χρηματοδότηση για την τοποθέτησή τους; Με τι όρους;

Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. 

Χρήσιμα TIPS για την επιλογή σου
  1. Ιεράρχηση αναγκών. Επιλέξτε έχοντας ως απαραίτητες προϋποθέσεις τη θερμομόνωση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χώρου και ηχομόνωση.
  2. Επιλογή κατασκευαστή και τεχνικού. Να σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στον εκάστοτε χώρο, πιστοποιητικά για τα κουφώματα (σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους.
  3. Τοποθέτηση κουφώματος. Δώστε προσοχή στη θέση του κουφώματος, καθώς η έκθεση στον ήλιο, τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
  4. Γέμισμα τζαμιών. Η χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών είναι απαραίτητη για τη σωστή θερμομόνωση. Το διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα τους, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) πρέπει να προβλεφθούν.