Ενεργειακά τζάμια παντός καιρού!

Το πολυστρωματικό γυαλί παραμένει σταθερό, ακόμη κι όταν σπάσει, χάρη στη στρώση PVB.

Το πολυστρωματικό γυαλί παραμένει σταθερό, ακόμη κι όταν σπάσει, χάρη στη στρώση PVB.

  • Ενεργειακά τζάμια παντός καιρού!
  • Το πολυστρωματικό γυαλί παραμένει σταθερό, ακόμη κι όταν σπάσει, χάρη στη στρώση PVB.

Ενεργειακά τζάμια παντός καιρού!

12.027 επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2023)

Aθραυστοι και eco friendly, οι υαλοπίνακες σου εξασφαλίζουν τέσσερις φορές καλύτερη θερμομόνωση απ ότι τα κλασικά τζάμια και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία!

H λέξη "triplex" πολύ συχνά συγχέεται με τα τριπλά τζάμια. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την εμπορική ονομασία για το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μια μεμβράνη. Η μεμβράνη αυτή μπορεί να είναι διάφανη, ημιδιάφανη, ή και έγχρωμη. Η συνένωση αυτή αυξάνει την αντοχή του υαλοπίνακα στα χτυπήματα, αλλά ακόμα και αν το χτύπημα είναι τόσο ισχυρό ώστε να προκαλέσει θραύση, το τζάμι δεν καταρρέει γιατί συγκρατείται από την μεμβράνη!
  • Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες (Low-e) προσφέρουν έως και τέσσερις φορές καλύτερη θερμομόνωση σε σχέση με τα απλά τζάμια!
Η χρήση των low-e τζαμιών γίνεται κυρίως σε οικίες και γραφεία, όπου η δαπάνη ψύξης και θέρμανσης παίζει σημαντικό ρόλο. Επειδή τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων από τις απώλειες των κτιρίων, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες αποτελούν ένα «όπλο πρώτης γραμμής» στη μάχη αυτή. Τα οφέλη είναι τεράστια, με σημαντικότερο όπως αναφέρθηκε προηγουμένως τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου σε θέρμανση και ψύξη.
Σε αυτή την κατηγορία υαλοπινάκων εστιάζεται σήμερα το ενδιαφέρον αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας.
 
  • Οι υαλοπίνακες αντανακλούν την βλαβερή για την υγεία υπεριώδη ακτινοβολία!
Οι πολυστρωματικοί (laminated) υαλοπίνακες, με ειδική αντί-UV μεμβράνη PVB, μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση μέχρι και του 99,6% της υπεριώδους ακτινοβολίας.
 
  • Ο ενεργειακός υαλοπίνακας είναι οικολογικός και 100% ανακυκλώσιμος.  
Ο ενεργειακός υαλοπίνακας είναι το πλέον οικολογικό υλικό αφού κατά την παραγωγική του διαδικασία, απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα 25kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m², την ώρα που τοποθετημένο σε ένα κτίριο δύναται να εξοικονομήσει έως και 120kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m² ετησίως. Επιπλέον, ανακυκλώνεται 100%!