Νανοχρώματα: Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Χρώματα «αντίδοτο» στη ζέστη & το κρύο

4.983 επισκέψεις στο άρθρο

Τα ενεργειακά χρώματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά, υπόσχονται αυξημένα ενεργειακά κέρδη με μικρό σχετικά κόστος, προσφέρουν μόνωση και προστατεύουν το σπίτι σου από την υγρασία. Δες τώρα τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας χρωμάτων!

VECHRO
Τα ενεργειακά χρώματα με νανοτεχνολογία αποτελούν πλέον βασική επιλογή στη θερμομόνωση των κτιρίων, καθώς χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, παρέχουν σημαντικά οφέλη σε μία κατοικία, συμβαδίζοντας παράλληλα και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. 
  • Η εφαρμογή τους γίνεται εύκολα και ενισχύουν τη θερμομόνωση του σπιτιού σου!
Πλεονεκτήματα
- Η εφαρμογή του γίνεται εύκολα, με τη διαδικασία που ακολουθείται και στα συμβατικά χρώματα. 
- Με μικρό κόστος μπορούν να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Πλέον και με την ένταξη τους στα λογισμικά ενεργειακής κατηγοριοποίησης, μπορεί να ελεγχθεί η απόδοση τους.
- Προσφέρουν αδιαβροχοποίηση, θερμομόνωση, αλλά και προστασία από μύκητες και υγρασία.
- Προσφέρονται για μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή.
- Μπορούν να αποτελέσουν στρώμα προστασίας για τη συμβατική μόνωση.
- Μειώνουν αισθητά το φαινόμενο της θερμικής νησίδας

Μειονεκτήματα
- Δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τη συμβατική μόνωση
- Πρέπει να επιλεχθούν προϊόντα με την κατάλληλη πιστοποίηση. Προσοχή πρέπει να δίνεται σε χρώματα αμφιβόλου προελεύσεως και υπόσχονται υπερβολικές αποδόσεις.
- Κατά την εφαρμογή του χρώματος πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις οδηγίες του κατασκευαστή και ιδιαίτερα στα συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία) που πρέπει να επικρατούν κατά την εφαρμογή του χρώματος.
- Διατίθενται κατά κύριο λόγο σε ανοιχτόχρωμες/ψυχρές αποχρώσεις.
- Πρέπει να επιλέγονται προϊόντας με υψηλή αντοχή σε γήρανση. 
- Ιδιαίτερα στις οριζόντιες επιφάνειες για να έχουμε τα μέγιστα οφέλη, πριν την εφαρμογή θα πρέπει να καθαρίζονται από ρύπους και σωματίδια που έχουν καθίσει στην επιφάνεια.
 
  • Προστατεύουν από την υγρασία, γιατί σχηματίζουν μια μεμβράνη ανθεκτική στις εξωτερικές συνθήκες.
Διατηρούν τις ιδιότητες τους από -20 βαθμούς Κελσίου έως 80 βαθμούς. Εφαρμόζονται σε κάθε είδους νέα ή παλαιά επιφάνεια. Δημιουργούν μία αδιάβροχη και ελαστική μεμβράνη, εξαιρετικά ανθεκτική στις εξωτερικές συνθήκες. Καλύπτουν λοιπόν, τέλεια τις μικρορωγμές στις επιφάνειες των εξωτερικών τοίχων προσφέροντας έτσι εξαιρετική στεγάνωση από την υγρασία.
 
  • Δεν κοστίζουν πολύ παραπάνω από τα κανονικά χρώματα και κρατάνε περισσότερο καιρό. 
Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μιας και δεν φθείρονται από τον ήλιο και την υγρασία όπως τα άλλα χρώματα. Το κόστος τους ξεκινά από τα 2ευρώ/τ.μ., ενώ τα αντίστοιχα συμβατικά κοστολογούνται στο 1ευρώ/τ.μ.
  • Εκτός από τα ενεργειακά χρώματα υπάρχουν κι άλλα προϊόντα μόνωσης στην αγορά.
Εκτός από τα ενεργειακά χρώματα, προσφέρονται στην αγορά και άλλα υλικά που μπορούν να προσφέρουν θερμομόνωση σε δομικά στοιχεία του κτιρίου, όπως ενεργειακά κονιάματα και ενεργειακοί σοβάδες. Επιπλέον των ενεργειακών χρωμάτων διατίθενται στην αγορά και τα οικολογικά χρώματα, τα οποία δεν φέρουν τα πλεονεκτήματα των ενεργειακών χρωμάτων, αλλά με την πιστοποίηση που έχουν υπόσχονται καλύτερη ποιότητα χρωμάτων, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον προσφέρουν μεγάλη καλυπτικότητα και απόδοση, χαμηλά ποσοστά πτητικών οργανικών ενώσεων, ενώ τέλος, δεν περιέχουν βαρέα μέταλλά ή άλλες καρκινογόνες και τοξικές ουσίες.

Εσείς γνωρίζατε τα σημαντικά προτερήματα των νανοχρωμάτων; Τώρα ξέρετε!