Βαλβίδα νερού για τριπλό κέρδος!

5.280 επισκέψεις στο άρθρο

Κομψές θερμοστατικές βαλβίδες που θα δώσουν τέλος στην σπατάλη νερού στο σπίτι σου! Η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.

  • Όταν κάνεις ντους σπαταλάς 20% νερό παραπάνω από αυτό που χρειάζεσαι!
«Συνήθως το 20% του νερού που χρησιμοποιούμε για κάθε ντους ουσιαστικά χάνεται κατά τη διάρκειά του», λέει ο Jonah Schein, τεχνικός συντονιστής για τα σπίτια και τα κτίρια του προγράμματος WaterSense της EPA.
  • Το καθημερινό σου μπανάκι αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα κατανάλωσης ζεστού νερού στο σπίτι, για αυτό και η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.
Το χειρότερο, όμως, για το περιβάλλον είναι ότι το απλό, καθημερινό μπάνιο του κάθε ατόμου αποτελεί το 17% της χρήσης του νερού στα σπίτια. Επιπλέον, επειδή το νερό που βγαίνει από τις κεφαλές των ντους είναι ζεστό, το ντους αποτελεί μια καταπακτή ενέργειας. Είναι συνήθως ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα κατανάλωσης ζεστού νερού στο σπίτι, για αυτό και η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.
  • Οι θερμοστατικές βαλβίδες θα δώσουν τέλος στην τριπλή σπατάλη νερού, ενέργειας και χρημάτων.
Πρόκειται λοιπόν για μια τριπλή σπατάλη: νερού, ενέργειας και, φυσικά, χρημάτων. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται ένα μικρό κομμάτι της τεχνολογίας που ονομάζεται θερμοστατική βαλβίδα διακοπής. Οι θερμοστατικές βαλβίδες χρησιμοποιούνται ήδη στα πολυτελή ντους για να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του νερού, να σιγουρεύουν ότι ο συνδυασμός του ζεστού και κρύου νερού παραμένει σταθερός και ότι το νερό δεν θα αρχίσει ξαφνικά να καίει επικίνδυνα αν για κάποιο λόγο το κρύο νερό σταματήσει να ρέει. Αλλά μια θερμοστατική βαλβίδα διακοπής κάνει και κάτι διαφορετικό: αφήνει το νερό να τρέξει μέχρι να φτάσει μια ορισμένη θερμοκρασία και στη συνέχεια σταματά τη ροή, μέχρι να ανοίξεις εκ νέου τη βαλβίδα!
  • Είναι μάλιστα τόσο κομψό που για πολλούς πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό και για λόγους… αισθητικής! 
Η θερμοστατική βαλβίδα τοποθετείται στο σωλήνα πριν την κεφαλή του ντους και καθορίζει αυτόματα την σπατάλη του νερού. Είναι μάλιστα τόσο κομψό που για πολλούς πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό και για λόγους… αισθητικής! Σκεφτείτε πόση ενέργεια, νερό και χρήματα θα εξοικονομήσετε, με αυτή η μικρή συσκευή που μπορεί να σας σώσει:
 
Ακόμα και αν υπάρχει ένα αρχικό κόστος (27 ευρώ τώρα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλότερο, εφόσον υπάρξει μαζική παραγωγή), η εξοικονόμηση είναι μεγάλη, έχει μεγάλη διάρκεια ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην προστασία των επιρρεπών στην ξηρασία περιοχών. 

Πως σου φαίνεται το μοντέρνο gadgeτάκι που θα σου προσφέρει 3πλό κέρδος;