Ένα super «πράσινο» ελληνικό αμαξάκι!

18.518 επισκέψεις στο άρθρο

Το πιο πράσινο όχημα ever είναι made in Greece έχει 190χλμ αυτονομία και γεμίζει τις μπαταρίες του όσο το χεις παρκαρισμένο!

  • Έλληνες φτιάξαν το πιο πράσινο όχημα ever
Mία ομάδα νέων επιστημόνων και μηχανικών προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στην ηλιόλουστη Ελλάδα της κρίσης, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Το Sunnyclist είναι ένα ηλεκτρικό-ηλιακό όχημα (κατηγορία L5e) που χρησιμοποιεί μία ισχυρή και περιστρεφόμενη φωτοβολταϊκή γεννήτρια καθώς επίσης και ισχυρούς κινητήρες, για να μεταφέρει τρεις επιβάτες και τις αποσκευές τους με ένα μοναδικό εύρος οδήγησης. Στο Sunnyclist υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσθήκης φορητών πεντάλ και για τους τρεις επιβάτες. Κινείται με την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται σε μια μπαταρία λιθίου, η οποία όμως μπορεί να φορτίσει από τον ήλιο, το δίκτυο ή από τους επιβάτες, εφόσον κάνουν πεντάλ. Σε κανονικές συνθήκες, οι τρεις πηγές ενέργειας, η ηλιακή, η αποθηκευμένη στην μπαταρία και η μυϊκή, συνεισφέρουν συμμετρικά. Αυτή η συνέργεια κάνει το Sunnyclist το πιο οικονομικό, οικολογικό και αυτόνομο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ.
  • Έχει 190 χλμ αυτονομία!
Με την συνδυασμένη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά, την μπαταρία και τα ποδαράκια μας το Sunnyclist έχει αυτονομία 190 χλμ. 70 χλμ με την ηλιακή ενέργεια, άλλα 70 χλμ μόνο με την μπαταρία η οποία γεμίζει από τα φωτοβολταϊκά της οροφής του οχήματος και για τους πιο… γυμνασμένους ας πούμε 50 χλμ με την δύναμη των τετρακέφαλων! Αν αφήσουμε το τελευταίο ακόμα και τα 140 χλμ αυτονομίας είναι πολλά!
  • Όσο είναι παρκαρισμένο γεμίζει τις μπαταρίες του με φωτοβολταϊκά
Ιδιαίτερη καινοτομία είναι ότι το Sunnyclist γεμίζει τις μπαταρίες του όσο το χεις παρκαρισμένο. Είτε το χρησιμοποιείς για να πας στη δουλειά είτε για βόλτα και καφέ όσο δεν το χρειάζεσαι αυτό γεμίζει την μπαταρία του για να μπορέσεις να το ξαναχρησιμοποιήσεις για να πας σπίτι σου.
  • Είναι τρίκυκλο και χωράει 3 επιβάτες
Η χωριτηκότητα είναι ικανοποιητική αφού υπάρχει χώρος για τον οδηγό και 2 επιβάτες στα πίσω καθίσματα καθώς και κάποια πράγματα στο πίσω καλάθι. Με αισθητική από παλιά εποχή αλλά τεχνολογία που σπάει ρεκόρ το Sunnyclist δείχνει να είναι τέλεια επιλογή ειδικά για καλοκαιρινές εξορμήσεις στην θάλασσα αλλά και για βόλτες στην εξοχή.

Θα ήθελες μια βόλτα με αυτό το αμαξάκι;