Gadgets που «δουλεύουν» κάνοντας ... ηλιοθεραπεία!

Διαβάστηκε από 5023 αναγνώστες -

Πράσινα gadgets που κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη, διασκεδαστική και οικονομική! Μάθε τώρα για τους ηλιακούς λαμπτήρες, κάμερα & ηχεία που παίρνουν ζωή από τον ήλιο!

 
  • Ψηφιακή κάμερα με φωτοβολταϊκά για μα ξενοιάσεις από τις μπαταρίες!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ψηφιακή κάµερα hdv είναι η HDV-T900 Dual Solar Rechargeable που έχει ενσωµατωµένα φωτοβολταϊκά στοιχεία για συλλογή ενέργειας δίνοντας µας τη δυνατότητα να τραβήξουµε πολλές ώρες βίντεο ή µεγάλο αριθµό φωτογραφιών, χωρίς να βασιζόµαστε στις µπαταρίες. Την ηλιακή κάµερα µπορείτε να την βρείτε στο e-bay µε τιµή κοντά στα 100 δολάρια, µια πολύ καλή τιµή για τα χαρακτηριστικά της. 
  • Ηλιακά ηχεία με τεχνολογία Bluetooth
Τα φορητά ηχεία Rukus Bluetooth Solar-Powered υψηλής ισχύος σας δίνουν τη δυνατότητα να ακούσετε μουσική σε μεγάλη ένταση σχεδόν όπου κι αν βρίσκεστε! Τα ηχεία τροφοδοτούνται μέσω ενός μονοκρυσταλλικού ηλιακού πάνελ και συνδέονται ασύρματα με οποιαδήποτε συσκευή εκπομπής ήχων που διαθέτει Bluetooth. Η συσκευή διαθέτει και ενσωματωμένη λαβή για εύκολη μεταφορά, ενώ δύναται να φορτίσει κάθε είδους συσκευή.
  • Ηλιακός λαμπτήρας που αιωρείται & αυτοφορτιζόμενος φακός!
Πώς θα σας φαινόταν να στολίζατε το σαλόνι σας με ένα φωτιστικό σε σχήμα λάμπας που… αιωρείται στον αέρα;!
Με το glow brick μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, προσδίδοντας παράλληλα στο χώρο σας μια μυστηριώδη πράσινη λάμψη! 
Ο λαμπτήρας στη διάρκεια της ημέρας συγκεντρώνει ηλιακή ενέργεια, ενώ μόλις το φως του ήλιου πέσει, αρχίζει σιγά-σιγά να φωτίζει. Το συναρπαστικό φαινόμενο είναι ότι, τη νύχτα είναι ορατός μόνο ο λαμπτήρας και όχι ο διάφανος κύβος που τον περικλείει. Κατ¶ αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι ο λαμπτήρας αιωρείται μόνος του, όπου και να είναι τοποθετημένος ο κύβος. 
Φυσικά, πέραν των στοιχείων εντυπωσιασμού που διαθέτει, είναι ένα απόλυτα χρηστικό φωτιστικό σώμα, το οποίο μάλιστα είναι και εξαιρετικά οικονομικό. Δεν απαιτεί κανενός είδους ενέργεια, πέραν της ηλιακής, που είναι φυσικά δωρεάν. 
Διαστάσεις: 11 x 7.8 x 7.8 εκ

Αυτοφορτιζόμενος φακός
Η βασική ιδέα πίσω από το σχεδιασμό αυτού του φακού ήταν η δημιουργία ενός φακού – εργαλείου: ο σκοπός αυτός επετεύχθη, καθώς το περιστρεφόμενο μηχανικό σύστημα που διαθέτει, εξασφαλίζει αρκετή ενέργεια σε περίπτωση που ξεμείνετε από μπαταρίες. 
Ενδεικτικά, 30 δευτερόλεπτα μηχανικής φόρτισης εξασφαλίζουν 5 – 8 λεπτά φωτός στην κανονική κλίμακα λειτουργίας του (μια δέσμη φωτός). Βεβαίως μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία αυτή όσες φορές θέλετε για όσο αυτό είναι αναγκαίο. 
Σε πλήρη φόρτιση παρέχει 30 λεπτά εξαιρετικά δυνατό φως (δύο δέσμες) και 5 ώρες κανονικό φως (μιας δέσμης). Τα μηχανικά μέρη και τα υλικά κατασκευής είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα υψηλότερα στάνταρ της βιομηχανίας και εγγυώνται συνεχή και μακροπρόθεσμη λειτουργία. 
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλήρης φόρτιση του φακού μπορεί να επιτευχθεί και με ρεύμα, μέσω μετασχηματιστή, ο οποίος περιλαμβάνεται στην συσκευασία. 
• Έξτρα φωτεινές λάμπες (Xenon) 
• Βάρος 370g
  • Ηλιακός φακός - µπρελόκ!
Ένας φακός στα κλειδιά µας πάντα είναι χρήσιµος. Γυρνάµε σπίτι και έχει καεί η λάµπα του διαδρόµου ή χάνουµε κάτι µέσα στο αυτοκίνητό µας και το φως δεν επαρκεί για να το βρούµε. Ο ηλιακός φακός - µπρελόκ είναι αυτόνοµος και δε χρειάζεται µπαταρίες για να λειτουργήσει, παρά µόνο να τον αφήσουµε για λίγο στον ήλιο. Μοναδικό πρόβληµα θα προκύψει αν τον ξεχάσουµε να φορτίζει µαζί µε τα κλειδιά µας!
 
Εσύ ποιο gadgetάκι διαλέγεις;
Δεν φαντάζει τέλειο ο ήλιος να σου φορτίζει τα πάντα;!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ