Για να μην σου λείψει ποτέ το ρεύμα στην παραλία!

9.265 επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε διακοπές και άσε τον ήλιο να σε διευκολύνει όσο εσύ είσαι ξάπλα στον ήλιο! Ομπρέλα με φωτοβολταϊκά, ηλιακός φορτιστής κινητού και πολλά άλλα ηλιακά gadgets που θα σου λύσουν τα χέρια! Ρίξε τώρα μια ματιά και στα υπόλοιπα!

  • Υπάρχει ηλιακή ομπρέλα! Ενώ είσαι ξαπλωμένος στην παραλία αυτή φορτίζει το κινητό και το tablet σου!
Φορτίστε τα gadget σας με την πρωτοποριακή ηλιακή τροφοδοτημένη ομπρέλα παραλίας "LEAF for Life"!!!
Για αρχή είναι σίγουρο πως η χρήση μιας ομπρέλας είναι απαραίτητη κάτω από τον καυτό ήλιο και πως πιθανότατα να θέλετε μαζί σας μία ή περισσότερες συσκευές, πάντα γεμάτες και έτοιμες για χρήση. Ακόμη κι αν ανήκετε σε αυτούς που σε τέτοια όμορφα μέρη κλείνουν τα κινητά τους, όλο και κάποια συσκευή θα χρειάζεστε (φωτογραφική μηχανή, mp3 players ή ακόμα και laptop), είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση, η οποία δε θα θέλατε να σας «αφήσει» εκεί που δεν το περιμένετε. Η συγκεκριμένη ομπρέλα λοιπόν είναι μία πολύ αξιόλογη αγορά αφού όχι μόνο θα σας προστατεύσει απ` την ακτινοβολία του ήλιου αλλά θα χρησιμοποιήσει την ακτινοβολία αυτή υπέρ σας, βοηθώντας σας να κρατήσετε φορτισμένες τις συσκευές σας. Μοιάζει με απλή ομπρέλα/τέντα, αλλά έχει σχεδιαστεί ειδικά με κινητό ηλιακό πάνελ υψηλής απόδοσης 16W για να αξιοποιήσει τη δύναμη του ήλιου. Το ηλιακός πάνελ  μπορεί να συνδεθεί ανεξάρτητα, είτε στο «φύλλο» είτε στην τσάντα μεταφοράς.
 
  • Tσέκαρε 9 “έξυπνα” gadgets  που δεν χρειάζονται πρίζα, τα φορτίζει ο ήλιος!
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος ηλιακών gadgets που αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμα στην καθημερινότητά μας και ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Φυσικά, η χρήση τους δεν προορίζεται μόνο για εκείνους που θα επιλέξουν τη λύση του camping, αλλά αφορά και εκείνους που επιδιώκουν να περνούν ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς σε κάποια παραλία, αφού η βασική τους λειτουργία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.
• Hλιακός φορτιστής μπαταριών.
• Ηλιακό απωθητικό κουνουπιών που λειτουργεί με υπέρηχους. 
• Φωτοβολταϊκή κάµερα 

Ένα πολύ ενδιαφέρον «ηλιακό» gadget αποτελεί η φωτοβολταϊκή κάμερα, η οποία σας απαλλάσσει από το άγχος των μπαταριών και σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε αρκετές ώρες βίντεο ή μεγάλο αριθμό φωτογραφιών. 
• Ηλιακός προβολέας εξωτερικού χώρου
• Ηλιακός φορτιστής κινητού

Απαλλαχθείτε από το άγχος που δημιουργεί η αποφόρτιση της μπαταρίας του κινητού, μέσω των ηλιακών φορτιστών. Η συγκεκριμένη συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα να φορτίσετε το κινητό σας, μέσω της ενέργειας που δίνει ο ήλιος. 
• Hλιακός ανεµιστήρας
Στερεώστε τον ηλιακό ανεμιστήρα στο σημείο που σας βολεύει και απολαύστε τις ανάσες δροσιάς που χρειάζεστε. Το μόνο που απαιτείται για την  λειτουργία του είναι η μετωπική τοποθέτηση της φωτοβολταϊκής πλάκας προς την κατεύθυνση του ηλίου.
• Ηλιακό φανάρι 
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ηλιακά επαναφορτιζόμενα φανάρια για εξωτερική ή για εσωτερική χρήση, με την αυτονομία τους να κινείται στις 3 με 4 ώρες. Επίσης, ορισμένα από αυτά διαθέτουν και ενσωματωμένο ραδιόφωνο. 
• Ηλιακός φακός 
Ο ηλιακός φακός σας απαλλάσσει από τις μπαταρίες και το μόνο που χρειάζεται είναι η έκθεση του στον ήλιο για μερικές ώρες. 
• Solar Camp Shower 
Η παροχή ζεστού νερού δεν είναι προνόμιο που μπορούμε να απολαύσουμε μόνο σε ένα ξενοδοχείο ή σε οργανωμένο camping. Το συγκεκριμένο προϊόν σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ζεστό νερό ακόμη και αν βρίσκεστε σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο με νερό και το αφήσετε στον ήλιο. Λόγω του μαύρου χρώματός του, η θερμοκρασία του νερού θα ανέβει κατακόρυφα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
  • Το κόστος είναι μικρό! Η τιμή της ηλιακής τέντας είναι στα 25 ευρώ.
Φυσικά, μπορεί σε αυτό το σημείο να αναρωτιέστε αν το κόστος αγοράς εξοπλισμού στις παραπάνω περιπτώσεις (είτε με τροχόσπιτο είτε με σκηνή) είναι τόσο μικρό, ώστε να μας συμφέρει. Ωστόσο, μετά από μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι, όντως το κόστος είναι αρκετά μικρό, με δεδομένο ότι θα εξοικονομείτε χρήματα κάθε χρόνο.
  • Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να δώσουν «έξυπνες» λύσεις για κάθε πρόβλημα! Έτσι και στην περίπτωση του ελεύθερου κάμπινγκ, μπορείς να καλύψεις ένα πλήθος αναγκών, μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα που προορίζονται για χρήση σε τροχόσπιτα ή σκηνές. Ανάλογα με το budget που διαθέτετε προκύπτει και το πλήθος των αναγκών που θα καλύπτετε από την ηλιακή ενέργεια. Για παράδειγμα, εάν επιθυμείτε να έχετε σε λειτουργία ένα λαμπτήρα, ένα πολύ μικρό ψυγείο και ένα φορτιστή για το κινητό σας τηλέφωνο, το κόστος του συστήματος μπορεί να διαμορφωθεί αρκετά κάτω από τα 800 ευρώ. Αν πάλι οι ανάγκες σας είναι ιδιαίτερα αυξημένες (για ένα τροχόσπιτο με μεσαίο ψυγείο, τηλεόραση κτλ.), τότε το κόστος που θα απαιτηθεί για να χρησιμοποιήσετε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, ένα τυπικό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, τέτοιου είδους, παράγει ρεύμα 12V και άρα εξυπηρετεί και τις αντίστοιχες συσκευές. Για αυτό το λόγο, αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε συσκευές 230V, θα πρέπει να εφοδιαστείτε και με έναν μετατροπέα τάσεως (inverter), ώστε να μπορούν να λειτουργούν με τις μπαταρίες όπου αποθηκεύεται η ενέργεια.
 
Πόσο σε εντυπωσίασαν τα τρελά ηλιακά gadgets;
Ισχύει ότι θα έχεις όλα τα λούσα ακόμη και στο ελεύθερο camping;