Σκαφάρα υβριδική από την Toyota

Διαβάστηκε από 10493 αναγνώστες -

Η Toyota παρουσίασε υβριδικό σκάφος αναψυχής, αθόρυβο όταν δουλεύει με ηλεκτροκινητήρα και «πύραυλο» όταν δουλεύει με πετρέλαιο! Είναι το πρώτο του είδους για τους Ιάπωνες.

 
Η Toyota έβγαλε υβριδικό σκάφος αναψυχής
Η Toyota κάνει το βήμα και σχεδιάζει το PONAM-28V ένα υβριδικό σκάφος αναψυχής με δυνατότητα να σαλπάρει και με ηλεκτρικό και με πετρελαιοκινητήρα. Σε πρώτη φάση θα διαθέσει τα 3 πρότυπα μοντέλα της  στις δημοτικές αρχές του Τόκυο για να πάρουν την πρώτη εκτίμηση ως προς την χρηστικότητα και τις αντοχές του σκάφους.  Η διαδικασία θα πάρει από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Μάρτιο του 2021

Έχει τεράστια ιπποδύναμη με τον πετρελαιοκινητήρα
Παρ` όλη την καινοτομία του πράγματος το PONAM-28V είναι ένας μικρός πύραυλος όταν τρέχει στα ανοιχτά με χρήση του πετρελαιοκινητήρα (αφού υπάρχει και αυτός). Ο κινητήρας είναι στα 3.000 κ.ε. με ισχύ 256 ίππων, περισσότερα ακόμα κι από το νέο «καυτό» ομοαίματο Yaris GRMN με τα 210 άλογα. Με τέτοια δύναμη προφανώς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κλασικά σκάφη αναψυχής ούτε σε τελική ταχύτητα ούτε σε επιτάχυνση.

Είναι το πρώτο του είδους
Η Toyota ισχυρίζεται ότι το PONAM-28V είναι το πρώτο της κατηγορίας του που βγαίνει στην Ιαπωνία και αν όλα πάνε καλά με την περίοδο που θα χρησιμοποιηθεί από τις αρχές του Τόκυο, οι οποίες θα το χρησιμοποιήσουν και για μεταφορά κοινού σε κανάλια της πόλης αλλά και για ταξιδάκια μικρών αποστάσεων , θα βγει σε μαζική παραγωγή κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της ecoκίνησης και στην θάλασσα

Είναι εντελώς αθόρυβο όταν λειτουργεί με τον ηλεκτροκινητήρα
Σύμφωνα με τον κατασκευαστεί το σκάφος είναι εντελώς αθόρυβο όταν λειτουργεί με τον ηλεκτροκινητήρα πράγμα που το καθιστά πολύ καλή επιλογή όταν μιλάμε για βαρκάδα μέσα σε πόλεις με κανάλια ή μέσα σε λιμάνια που δεν χρειάζεται και δεν γίνεται να αναπτύξεις μεγάλες ταχύτητες.  Ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει ισχύ 48 ίππων που μέσα στο νερό είναι πραγματικά αρκετό για να αναπτύξεις και ικανοποιητική τελική ταχύτητα.
 

 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ