Σύνδεσε την GoGas σου σε όλες τις συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσης με ένα μόνο κλικ!

Χρησιμοποίησε την GoGas σου σαν απλό μάτι μαγειρέματος ή σαν BBQ με την ειδική συσκευή Smart Grill

Το αέριο δίνει τη λύση στο σπίτι

Διαβάστηκε από 3247 αναγνώστες -

Όταν ο κόσμος έχει περάσει στη νέα ενεργειακή εποχή, γιατί το νοικοκυριό μας να μένει πίσω; Οι οικιακές συσκευές αερίου «κερδίζουν» και πάλι στην οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και… στη νοστιμιά!

 
Το αέριο είναι μια φυσική πηγή ενέργειας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διαθέσιμη στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Πρόκειται για μια ασφαλή πηγή ενέργειας, που χρειάζεται όμως κάποια προσοχή κατά τη χρήση της, για αυτό και όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν αέριο για τη λειτουργία τους, διαθέτουν διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να διακόπτεται η παροχή αερίου σε περίπτωση βλάβης ή διαρροής. Τα είδη αερίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικιακή χρήση χωρίζονται σε δύο κατηγορίες το φυσικό αέριο και το υγραέριο (LPG).

Πλεονεκτήματα
  • Οικονομία στο νοικοκυριό: Ιδιαίτερα αποδοτικό, μειωμένο κόστος σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα
  • Προστασία του Περιβάλλοντος: Καθαρή καύση, με ελάχιστα υπολείμματα
  • Μοντέρνο Design: Οι νέες εξελιγμένες συσκευές αερίου και υγραερίου ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική τους. Ευφάνταστοι σχεδιασμοί για κάθε γούστο, δίνουν στον καταναλωτή τη δυνατότητα όχι μόνο να εμπλουτίσει το σπίτι του με μία χρήσιμη συσκευή, αλλά και να αναδείξει την καλαισθησία και την εμφάνισή του.
  • Ασφάλεια και πιστοποίηση: Οι σχετικές εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να γίνονται με επίβλεψη από ειδικό μηχανικό, κάτω από συγκεκριμένα πρότυπα και διαδικασίες, έτσι ώστε να μειώνεται η οποιαδήποτε πιθανότητα ατυχήματος. παρόλο που είναι άοσμο, προστίθεται σε αυτό χαρακτηριστική οσμή, έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνευτεί πιθανή διαρροή, ενώ επιπλέον δεν είναι τοξικό καθώς δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα. Επιπροσθέτως, μπορεί να τοποθετηθεί ειδικός ανιχνευτής αερίου στο χώρο με αυτοματισμό διακοπής της παροχής. Για να είναι σίγουρος ο καταναλωτής ότι η συσκευή που αγοράζει είναι ασφαλής πρέπει να είναι πιστοποιημένη με CE (Conformite Europeene). 

Το καύσιμο
Το φυσικό αέριο τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια οικονομική λύση για την αντικατάσταση πηγής ενέργειας πολλών οικιακών συσκευών, ειδικά μετά την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι πλέον διαθέσιμο σε αρκετούς καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα για την ώρα διατίθεται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, με απαραίτητες κάποιες διεργασίες για τη σύνδεση με το δίκτυο. Στην περίπτωση του υγραερίου από την άλλη, η τροφοδοσία μπορεί να γίνει με τις κλασσικές φιάλες, οι οποίες πάντα ανάλογα με την χρήση που γίνεται και με την συσκευή μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, μπορεί να κατασκευαστεί δεξαμενή και μικρό εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο για την τροφοδοσία του σπιτιού και των συσκευών.

Εστίες
Τα οφέλη από την χρήση συσκευών αερίου δεν περιορίζονται στην οικονομία καυσίμων, αλλά περιλαμβάνουν και παράγοντες όπως το γρηγορότερο και νοστιμότερο μαγείρεμα.
Στην περίπτωση των εστιών, τα μάτια λειτουργούν με τη χρήση φλόγας και με την καύση του αερίου. Έτσι το σκεύος θερμαίνεται άμεσα από τη φλόγα και όχι επαγωγικά όπως στην περίπτωση των κλασικών συσκευών, με αποτέλεσμα την άμεση και γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και τον απόλυτο έλεγχο της.

Στα νέα μοντέλα για την εκκίνηση της φλόγας χρησιμοποιείται ηλεκτρικός εκκινητήρας για να ανάψει μια πρώτη σπίθα. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές έχουν σύστημα αυτόματης επανάφλεξης, το οποίο προσφέρει ευκολία, όντας παράλληλα και ένα σύστημα ασφαλείας, που χρησιμοποιείται ώστε το σύστημα να δώσει σπινθήρα και πάλι, ενώ ο καυστήρας τροφοδοτεί αέριο. Για παράδειγμα, εάν η φλόγα σβήσει από μια ριπή ανέμου ή δόνηση ή αν ο χρήστης για κάποιο λόγο σβήσει την φλόγα, χωρίς όμως να διακόψει την τροφοδοσία. Σε αντίθετη περίπτωση, το αέριο θα διαχεόταν στο δωμάτιο με δραματικές επιπτώσεις.

Φούρνοι
Στην περίπτωση του φούρνου οι διαφορές είναι μεγαλύτερες. Το αέριο παρέχεται στον φούρνο μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία μετράται μέσω θερμομέτρου ακριβείας. Αφού επιτευχθεί η θερμοκρασία αυτή σταματάει η παροχή αερίου στον θάλαμο καύσης, μέχρι να φτάσει ο φούρνος σε κάποια θερμοκρασία μικρότερη της επιθυμητής. Ο φούρνος αερίου λειτουργεί είτε με τη χρήση του κάτω καυστήρα, είτε με τη χρήση του γκριλ για κοκκίνισμα και ψήσιμο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη θερμοκρασία ψησίματος, καθώς απαιτείται μικρότερη από ότι στις συμβατικές κουζίνες, καθώς η θερμική ικανότητα είναι μεγαλύτερη και πιο άμεση.

Υβριδική τεχνολογία
Νεότερη τεχνολογία κουζινών είναι η υβριδική, δηλαδή ανάλογα με την λειτουργία που πρέπει να έχει, χρησιμοποιεί είτε αέριο είτε ηλεκτρικό ρεύμα. Οι τιμές τόσο των μικτών όσο και των κουζινών αερίου ξεκινούν από τα 300 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθος, την ισχύ και τις ευκολίες που παρέχουν.

Tip: 
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην τοποθέτηση του απορροφητήρα, καθώς για αυτού του είδους τις εστίες πρέπει να απέχει μεγαλύτερη απόσταση (τουλάχιστον 70cm), από ότι στους συμβατικούς (60cm), έτσι ώστε να μην επηρεάζει
τη συμπεριφορά της φλόγας.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνιστά συσκευές αερίου
«Για εμάς τους επαγγελματίες είναι σαφώς προτιμότερο να χρησιμοποιούμε συσκευές αερίου για το μαγείρεμα. Είναι η ιδανική λύση, κυρίως λόγω του μειωμένου κόστους, καθώς τόσο το υγραέριο όσο και το φυσικό αέριο είναι πιο οικονομικά στη χρήση τους σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Πέραν αυτού όμως, για κάθε μάγειρα σημασία έχει να κρατά τον πελάτη του ευχαριστημένο και αυτό το πετυχαίνει με το να του προσφέρει το φαγητό στην ώρα του. Οι συσκευές αερίου μας βοηθούν και σε αυτό, αφού έχουν δύο μάτια, δηλαδή δύο εστίες φωτιάς που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα με εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το μαγείρεμα με αέριο κάνει το φαγητό ελαφρώς νοστιμότερο, λόγω της άμεσης επαφής με τη φωτιά. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι για το μαγείρεμα σε συσκευές αερίου απαιτούνται ειδικά σκεύη με χοντρό πάτο ώστε να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία».

Η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου:
Γαρίδες με δεντρολίβανο και αρωματικό λάδι σκόρδου

Υλικά για 4 άτομα
- 800 γρ. γαρίδες ( 8 μεγάλες) - 160 ml. ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο - 4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο - 1/2 κ.σ. μέλι
- 4 κ.γ. μουστάρδα απαλή - 2 λεμόνια το χυμό τους και το ξύσμα τους
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι (περίπου 5 - 6 λεπτά), χωρίς όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαιόλαδο να κρυώσει και να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσουμε τόσο πιο καλά θα αρωματιστεί το λάδι. Μετά το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη, κρατάμε όμως τα κεφάλια και το κέλυφος της ουράς. Αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το αρωματικό ελαιόλαδο που έχουμε φτιάξει και, μόλις κάψει, προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μείγμα του σκόρδου με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα με τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και την πάπρικα. Ανακινούμε καλά το τηγάνι να πάει παντού η σάλτσα και μετά από 2 - 3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.


Ήρθε και κούμπωσε… με ένα κλικ
Η νέα φιάλη υγραερίου GoGas διαθέτει ειδική βαλβίδα που κάνει τη σύνδεση παιχνιδάκι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού εύκολα, γρήγορα και πάντα με ασφάλεια! Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της, άλλωστε, είναι ότι προσφέρει στον καταναλωτή σύστημα τριπλής ασφάλειας, αφού διαθέτει ασφαλιστική βαλβίδα ροής FLV, ασφαλιστική βαλβίδα πίεσης PRV και δοχείο υψηλής αντοχής GFRM.
Ο μοντέρνος και εργονομικός σχεδιασμός της, καθιστά τη νέα φιάλη υγραερίου GoGas ιδανική για κάθε χρήση.
Με βάρος μόλις 5 kg, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, ψήσιμο, θέρμανση, αλλά και για τον φωτισμό χώρου, με εξίσου τέλεια αποτελέσματα!
Η φιάλη GoGas διατίθεται τώρα μέσα από επιλεγμένο δίκτυο πρατηρίων των εταιρειών Shell και Avin και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης με το σήμα της εταιρείας Coral Gas.
www.coralgas.gr
800 11 90 600 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟΝΟΜΙΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

  • Τα καλοριφέρ της ROINTE έχουν κατανάλωση μόνο 38% του ρεύματος

    Τα καλοριφέρ της ROINTE καταναλώνουν μόνο 38% του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι με λάδι και διατηρούν τη θερμότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχουν άριστη ποιότητα, ευρωπαϊκή πιστοποίηση και 10 χρόνια εγγύηση. Επίσημος εισαγωγέας ROINTE Ελλάδας, Κύπρου MAXKONNIC TECH LTD τηλ: 28210 87776 Περισσότερα
  • Ολοκληρωμένες λύσεις με φωτοβολταϊκά συστήματα

    Η Cocoon Ecoclima δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επενδύουν στην Τεχνολογία ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις, συνδυάζοντας τη μέγιστη απόδοση στις καλύτερες τιμές σε φωτοβολταϊκά συστήματα, αυτόνομα και διασυνδεδεμένα συστήματα παραγωγής ενέργειας, Net Metering, αντλίες θερμότητας. τηλ: 211 7109382-3 Περισσότερα
  • Με τη Daikin έχεις επιλογή, έχεις θέρμανση

    Όποια και αν είναι η ανάγκη σου, η Daikin εξασφαλίζει απόλυτη ισορροπία στο χώρο σου με ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης. Κλιματιστικά τοίχου και Αντλίες Θερμότητας Daikin υψηλής ενεργειακής απόδοσης, για μέγιστη οικονομία και μοναδική άνεση! τηλ: 210 8761300 Περισσότερα
  • Αξιόπιστες λύσεις για κάθε ανάγκη Θέρμανσης!

    Η ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Α.Ε.: δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο από το 1975 ως αποκλειστική αντιπρόσωπος του γερμανικού οίκου Vaillant. Εμπορεύεται λέβητες αερίου και αντλίες θερμότητας, προσφέροντας άμεση και αξιόπιστη λύση σε κάθε εφαρμογή θέρμανσης. τηλ: 210 6665552 Περισσότερα
  • Αντλίες Θερμότητας, Ηλιακά Συστήματα, Φυσικό Αέριο, Φωτοβολταϊκά!

    Economy Green Energy: Εμπειρία, τεχνογνωσία, άρτια καταρτισμένα στελέχη και εξειδικευμένα συνεργεία. Καλύπτει κάθε στιγμή ακόμα και την πιο απαιτητική εφαρμογή φυσικού αερίου και θέρμανσης. Οι υπηρεσίες πιστοποιούνται σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:20015. τηλ: 210 2112591 Περισσότερα
  • Συστήματα ψύξης, θέρμανσης & ζεστού νερού

    Αναβαθμίστε ενεργειακά την κατοικία σας επιλέγοντας τις ολοκληρωμένες λύσεις της Calda Energy για ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης με αντλίες θερμότητας τεχνολογίας inverter, fan coils, κεντρικό σύστημα διαχείρισης AERMEC & σύστημα ψύξης-θέρμανσης επιφανειών VARIOTHERM. τηλ: 210 2843176-7 Περισσότερα
  • Υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου από την elith!

    Η Elith είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που παράγει σώματα υπέρυθρης θέρμανσης από φυσικό πέτρωμα. Έχοντας αποκτήσει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας και πολλά βραβεία καινοτομίας, η Elith κατασκευάζει τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου με πολύ μεγάλη επιτυχία. τηλ: 25210 55621 Περισσότερα
  • Αντλίες Θερμότητας Midea, μία λύση για κάθε σου ανάγκη θέρμανσης αυτόν το χειμώνα

    Η ΑΓΗΝΩΡ ΑΕ αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του Κλιματισμού για πάνω από 40 χρόνια, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης. Η εταιρεία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος του κλιματισμού TCL, των λύσεων κλιματισμού και θέρμανσης Mitsubishi Heavy Industries, των αντλιών θερμότητας και κεντρικών συστημάτων της Midea. τηλ: 2105288871 Περισσότερα
  • Έξυπνη ενδοδαπέδια θέρμανση

    Στην Thermovent Hellas A.E. θα βρείτε άριστα συστήματα θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό και επαγγελματικό κτιριακό τομέα. Η Thermovent  προτείνει τα έξυπνα ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης της Purmo: Rolljet, Noppjet,  Klettjet, Klettjet R, ts14 S, ts14 R. τηλ: 210 9887400 Περισσότερα
  • Φυσικό Αέριο για αυτονομία και οικονομία

    Η ENERGY SAVING αναλαμβάνει όλη την διαδικασία που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια εγκατάσταση φυσικού αερίου ή να συνδεθεί με αέριο.Αναλαμβάνει από την αυτοψία στον χώρο ώστε να προταθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, η καλύτερη δυνατή λύση κατασκευαστικά, ως την κατάθεση μελέτης, τα εξειδικευμένα συνεργεία και την έκδοση βεβαίωσης κατασκευής. τηλ: 210 2220515 Περισσότερα