Τελειωμένη οροφή (αόρατη η εγκατάσταση)

ESWA:Αόρατη ηλεκτρική θέρμανση από την οροφή

Διαβάστηκε από 4018 αναγνώστες -

To ΓΝΗΣΙΟ και κορυφαίο infrared σύστημα γνωστό σε όλο τον κόσμο εδώ και 50 χρόνια. Θερμαίνει όπως ο Ήλιος τη Γη.

 
Με εκπομπή υπέρυθρης θέρμανσης (infrared heating), η οποία δεν θερμαίνει τον αέρα αλλά όλα τα αντικείμενα του χώρου (τοίχος, δάπεδο, έπιπλα αλλά και όλα τα ευρισκόμενα αντικείμενα στο χώρο) και ο αέρας θερμαίνεται δευτερογενώς από τα θερμά ήδη αντικείμενα. Έτσι ο αέρας δεν υπερθερμαίνεται και παραμένει φρέσκος και υγιεινός.


Το Θερμαντικό Στοιχείο ESWA
Η ψυχή του συστήματος είναι το θερμαντικό φύλλο ESWA. Τα στοιχεία της αόρατης θέρμανσης από την οροφή ESWA, κατασκευάζονται βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών και ελέγχονται σχολαστικά πριν διανεμηθούν στην αγορά.
Τα θερμαντικά στοιχεία, έχουν πάχος περίπου 1/10 του χιλιοστού του μέτρου και κατασκευάζονται από φύλλο αλουμινίου γραμμικής μορφής, που είναι καλυμμένο με φύλλα ειδικού πλαστικού. Τα  στοιχεία θέρμανσης ESWA, καλύπτουν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας. Το σημείο τήξης του αλουμινίου είναι μικρότερο από αυτό του περιβάλλοντος πλαστικού και σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιας ανωμαλιας, ενεργεί σαν ασφάλεια και διακόπτει το ηλεκτρικό κύκλωμα, ακόμη και στην περίπτωση πυρκαγιάς εξωτερικής αιτίας (π.χ η νοικοκυρά ξεχασε το φούρνο αναμμένο και πήρε φωτιά η κουζίνα)

Λειτουργία
Τοποθετούμε τον θερμοστάτη στην επιθυμητή θερμοκρασία (για παράδειγμα στους 20 Cο).Τότε διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα στα ειδικά θερμικά φύλλα ESWA, που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή παράλληλα μεταξύ τους. Όταν τα φύλλα αυτά θερμαίνονται, η παραγόμενη θερμότητα δεν φεύγει προς την πλάκα της οροφής (μπετόν) διότι παρεμβάλλεται ο υαλοβάμβακας και όλο το ποσό της θερμότητας θερμαίνει την γυψοσανίδα. Έτσι από την εσωτερική επιφάνεια της γυψοσανίδας (πάχους 9,5mm), με αγωγιμότητα φθάνει στην εξωτερική επιφάνεια (ψευδοροφή) και από εκεί εκπέμπεται ομοιόμορφα σε όλο τον προς θέρμανση χώρο. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό σε όλους μας το καλοκαίρι στα σπίτια που δεν έχουν μόνωση στην οροφή. Η οροφή θερμαίνεται από τον ήλιο, η εσωτερική επιφάνεια της οροφής είναι ζεστή και εκπέμπεται θερμότητα κατά τον ίδιο τρόπο όπως στην ESWA. Η διαφορά τους είναι ότι το καλοκαίρη η θερμοτητα αυτή είναι ανεπιθύμητη και δεν ελέγχεται, ενώ με την ESWA, τον χειμώνα η παραγόμενη θερμότητα είναι επιθυμητή και ελέγχεται μέσω του θερμοστάτη χώρου στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Πλεονεκτήματα
• Ομοιομορφία θέρμανσης σε όλο τον θερμαινόμενο χώρο, ο αέρας στον χώρο αυτό διατηρείται φρέσκος και υγιεινός. • Δεν έχουμε ξήρανση του αέρα. • Δεν έχουμε κίνηση του αέρα και κατά συνέπεια κίνηση σκόνης και μικροβίων. Θωρείται το υγιεινότερο σύστημα θέρμανσης. • Δεν έχουμε την αδράνεια της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Γρήγορη απόδοση θέρμανης.• Το σύστημα ESWA, έχει οικονομικότερη κατανάλωση από τα συστήματα θέρμανσης νερού. •.Δεν χρειάζεται ποτέ συντήρηση. • Η κατασκευή της οροφής προσφέρει θερμομόνωση για τα ρετιρέ και ηχομόνωση για τα ενδιάμεσα διαμερίσματα.• Το σύστημα ESWA αυτασφαλίζεται σε περίπτωση πυρκαγιάς όπως εξηγήσαμε στην ανάλυση του στοιχείου ESWA. Λόγω της ισχυρής μόνωσης της οροφής στα ρετιρέ, το καλοκαίρι έχουμε μείωση της θερμοκρασίας κατά 3-4 Cο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικό.

GASKLIMA
Κεραμέων 10-12, 10436, Αθήνα
Τηλ.: 210-5249700
www.gasklima.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ