Aντλία θερμότητας 11kW για κάλυψη σπιτιού 80-100 m2 από 2.400 ευρώ+ φ.π.α

Διαβάστηκε από 6102 αναγνώστες -

Οι Αντλίες Θερμότητας Αέρα/Νερού αποτελούν το πιο οικονομικό σύστημα θέρμανσης, αφού απορροφούν περίπου το 75% της απαιτούμενης ενέργειας από το περιβάλλον. Το υπόλοιπο 25% λαμβάνεται με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε και παράγεται το 100% της θερμότητας που απαιτείται για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.

 
Οι αντλίες θερμότητας της i-concept χρησιμοποιούν συμπιεστή SANYO-PANASONIC και σωληνωτό εναλλάκτη για μέγιστη απόδοση ενώ λειτουργούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι και -20°C. Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αντλίες θερμότητας μπορούν εκτός από τη θέρμανση να εξασφαλίσουν και την ψύξη του σπιτιού, εφόσον χρησιμοποιηθούν fan coils. Οι αντλίες θερμότητας είναι αθόρυβες (ο παραγώμενος θόρυβος είναι περίπου ίδιος με αυτόν εξωτερικής μονάδας οικιακού κλιματιστικού) και δεν επιβαρύνουν τον αστικό ιστό με έκλυση CO2.

Οι αντλίες θερμότητας εγκαθίστανται εξωτερικά σε βεράντες, ταράτσες, σε μια γωνιά του κήπου ή έξω από το λεβητοστάσιο. Συνδυάζονται με ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης, fan coils αλλά και κλασικά θερμαντικά σώματα. Η ευελιξία αυτή τις καθιστά κατάλληλες για εγκατάσταση σε καινούργιες οικοδομές αλλά και ως εναλλακτική λύση σε υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης ή ανακαινίσεις. Η συνήθης πρακτική είναι η εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Η αντλία χρησιμοποιείται σαν κύριο σύστημα θέρμανσης και ο λέβητας επικουρικά σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα με τη θέρμανση έχουμε και άφθονο ζεστό νερό χρήσης χωρίς τη χρήση άλλου μέσου. Έτσι σε περιπτώσεις μονοκατοικιών ή πολυκατοικιών με αυτονομία κεντρικής θέρμανσης, η εγκατάσταση της αντλίας γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερα μερεμέτια.

i-concept
Λεωφ.Λαυρίου 86Α. 19002 Παιανία
Τηλ.: 210-661584
www.i-concept.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ