Λέβητες αερίου συμπύκνωσης μεταβλητής ισχύος: Τα “inverter” της σύγχρονης θέρμανσης, για όφελος έως και 40%.

Η τιμή του φυσικού αερίου φέτος βρίσκεται 42% χαμηλότερα του πετρελαίου και 68% έναντι του ρεύματος.

O πιο σύγχρονος λέβητας με τεχνολογία συμπύκνωσης και ελεγχόμενη παροχή οξυγόνου μέσω των ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενων στροφών του ανεμιστήρα, έχει αντίστοιχο βαθμό απόδοσης έως και 95%!

Τα ενεργειακά τζάκια και οι σόμπες, αποτελούν σύγχρονες λύσεις θέρμανσης, που ξεχωρίζουν για τη μεγάλη απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

All about ΘΕΡΜΑΝΣΗ - Τι πρέπει να ξέρεις;

56.833 επισκέψεις στο άρθρο

Πλάκωσαν τα κρύα και ... οι λογαριασμοί, ενημερώσου! Δες τι σε συμφέρει για το δικό σου σπίτι! extra tips - Ενεργειακά Τζάκια!

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON
Αll About Θέρμανση - Λέβητες Οικονομίας
Το μέλλον της θέρμανσης ανήκει στη… συμπύκνωση

 
  • Οι λέβητες συμπύκνωσης «σώζουν» την τσέπη μας και το περιβάλλον. Εξασφαλίζουν την θέρμανση στο κτίριο, την οικονομία στο πορτοφόλι αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Με απλό τρόπο, θα μπορούσε κανείς να ορίσει την συμπύκνωση ως την «τεχνολογία εκμετάλλευσης της ενέργειας των καυσαερίων». Στους συμβατικούς λέβητες, τα καυσαέρια της καύσης «χάνονται» προς το περιβάλλον, ενώ στους λέβητες αερίου συμπύκνωσης επιτυγχάνεται ανάκτηση θερμότητας από την συμπύκνωση των υδρατμών στα καυσαέρια. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων προς το περιβάλλον. Η εξοικονόμηση ενέργειας με λέβητα συμπύκνωσης κυμαίνεται σε διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με το εκάστοτε σύστημα: - έως 15% σε παραδοσιακά συστήματα με θερμαντικά σώματα υψηλών θερμοκρασιών (6000 ºC - 8000 ºC) - έως 20% σε μεικτά συστήματα - έως 35% σε συστήματα θέρμανσης δαπέδου, χαμηλών θερμοκρασιών (4000 ºC - 5000 ºC).
  • Το μέλλον των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης
Η συστοιχία λεβήτων είναι η τοποθέτηση δύο ή περισσότερων λεβήτων σε παράλληλη λειτουργία. Αντί να τοποθετηθεί ένας λέβητας μεγάλης ισχύος τοποθετούνται περισσότεροι λέβητες μικρότερης ισχύος, οι οποίοι λειτουργούν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου, καθώς δεν απαιτείται η λειτουργία ενός λέβητα π.χ. 300000kcal για φορτίο μόλις 20000kcal. Επιπλέον τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς εκλύονται λιγότεροι ρύποι προς το περιβάλλον, τουλάχιστον κατά 40% σε σχέση με τους συμβατικούς λέβητες. Επιπλέον η μεταφορά και η τοποθέτηση στα πλέον δυσπρόσιτα και μικρών διαστάσεων λεβητοστάσια είναι εξαιρετικά εύκολη. Σε μια συστοιχία λεβήτων μπορεί να τοποθετηθούν λέβητες συνολικού φορτίου μέχρι 460kw. Ακόμα και σε περίπτωση βλάβης δεν μένει όλη η εγκατάσταση χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση ενός κεντρικού λέβητα!
  • Συμβατικοί λέβητες ή λέβητες συμπύκνωσης;
Σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. η τοποθέτηση λεβήτων συμπύκνωσης είναι υποχρεωτική για τις χώρες μέλη της, από το δεύτερο (περίπου) εξάμηνο του 2015. Πρόκειται για ένα θετικό μέτρο, καθώς οι λέβητες συμπύκνωσης παρέχουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με τους συμβατικούς λέβητες αερίου, καθώς επίσης και μικρότερα ποσοστά έκλυσης ρύπων προς το περιβάλλον. Μοιάζουν, επομένως, «μονόδρομος» στην επιλογή του κατάλληλου συστήματος.  Βέβαια, οι συμβατικοί λέβητες είναι φθηνότεροι, κατά περίπου 40% σε σχέση με τους λέβητες συμπύκνωσης, ωστόσο, η οικονομική διαφορά δεν είναι μεγάλη, πόσο μάλλον απαγορευτική για μια τέτοια επένδυση! Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, οι λέβητες συμπύκνωσης αποτελούν την ιδανική επιλογή. Οι συμβατικοί λέβητες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εναλλακτική, αλλά όχι προτιμητέα λύση, μόνο για όσους καταναλωτές επιλέγουν με μοναδικό κριτήριο αγοράς την τιμή του προϊόντος.

ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)