Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Διαβάστηκε από 17523 αναγνώστες -

Θα αποδεχτείς την πρόκληση ή θα μείνεις στο πρόβλημα;…

 

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

Η βιομηχανική γεωργία έχει καταστρέψει τη διατροφική αλυσίδα. Οι μονοκαλλιέργειες έχουν εξαφανίσει αναρίθμητα είδη από τη διατροφή και την παράδοσή μας, ενώ τα μεταλλαγμένα, τα συνθετικά λιπάσματα και η μαζική χρήση χημικών φυτοφαρμάκων δηλητηριάζουν το νερό, το έδαφος και την υγεία μας. Το φαγητό μας έχει καταντήσει εμπόρευμα και πηγή κέρδους για μία χούφτα πανίσχυρων πολυεθνικών που το ελέγχουν, έχοντας εγκλωβίσει αυτούς που το παράγουν σε έναν καταστροφικό φαύλο κύκλο.
 
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Η βιώσιμη γεωργία είναι μία σύγχρονη λύση με ανθρώπινο πρόσωπο. Εστιάζει στην ποικιλία που προσφέρει η φύση – από το σπόρο έως το πιάτο μας -, χωρίς να δηλητηριάζει το περιβάλλον και την υγεία μας. Επιστρέφει τον έλεγχο της  τροφής σε αυτούς που την παράγουν και την καταναλώνουν και συμβάλλει στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Οι παραγωγοί που την εφαρμόζουν χρησιμοποιούν πρακτικές προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και μας παρέχουν υγιεινά, νόστιμα και ασφαλή τρόφιμα.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Όλοι μαζί χρειάζεται να διεκδικήσουμε ποιότητα στο φαγητό μας, να γνωρίζουμε από πού προέρχεται, ποιος το παράγει και να επανακτήσουμε τον έλεγχό του. Ξεκινάμε με βήματα – προκλήσεις που μπορεί να φαίνονται μικρά και απλά, όμως όλα μαζί έχουν τη δύναμη να οδηγήσουν σε έναν κόσμο γεμάτο μυρωδιές, χρώματα, ξεχασμένες γεύσεις και συνταγές, ποιότητα στο φαγητό και τη ζωή μας… Λοιπόν; Αποδέχεσαι την πρό(σ)κληση;

Κάνε κλικ εδώ και αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ