Το γιγαντιαίο ελάφι κολλημένο στον πάγο.

Διάσωση ελαφιού! (Vid)

Διαβάστηκε από 3553 αναγνώστες -

Τι θα έκανες εσύ αν συναντούσες ένα τεράστιο θηρίο κολλημένο και ακινητοποιημένο στον πάγο; Να πως αντέδρασε ένα ”ετοιμοπόλεμο” ζευγάρι.

 
Τεράστια ζώα και παγωμένες λίμνες.
Δεν κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό, ειδικά μάλιστα όταν τα μεγαλόσωμα ζώα περιπλανιούνται πάνω σε λεπτά στρώματα πάγου.
Αυτή ήταν και η κατάσταση λίγο πριν την άφιξή του ζευγαριού από την Σουηδία στην “τρύπα”.

Δεν είναι τόσο σύνηθες φαινόμενο  οι εγκλωβισμένες άλκες στην Σουηδία, αλλά αυτοί οι δύο καλοί Σαμαρείτες σχεδόν έκαναν πατινάζ σε μία αυθόρμητη και γρήγορη αντίδραση προσπαθώντας να ελευθερώσουν το άτυχο ζωντανό.  

Οι άλκες είναι είδος ελαφιού, συναντώνται στη Βόρεια Αμερική και την Ευρασία. Είναι το μεγαλύτερο υπάρχον ζώο της οικογένειας των ελαφιών. Το ύψος μιας μέσης αρσενικής άλκης στο ακρώμιο είναι 1,4 με 2,1 μέτρα και βάρος 380 με 700 κιλά. Τα θηλυκά ωστόσο, είναι μικρότερα.

Μετά από τριάντα λεπτά, λοιπόν, η άλκη διέφυγε τον κίνδυνο να βυθιστεί στην παγωμένη βαθειά λίμνη, ήταν λίγο σαστισμένη και φοβισμένη  αλλά προφανώς σε αρκετά καλή φόρμα εφόσον χάθηκε αμέσως μέσα την διάσωση.

Όπως περιγράφει η γυναίκα του ζευγαριού:
“Καθοδόν για την τρύπα, είδαμε μία άλκη να κάνει πολλές άκαρπες προσπάθειες να βγει από το νερό, αλλά δεν μπορούσε να καταφέρει να βγει και επιπλέον έσπαγε ο πάγος ακόμα περισσότερο. Ο σύντροφός μου, αμέσως άρχισε να δημιουργεί ένα μονοπάτι προς τα ρηχά, όπου το ζώο θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Προσπαθούσαμε εναλλάξ για μισή ώρα ώσπου η άλκη ήταν πια ελεύθερη, σώα κι αβλαβής”.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης εδώ.



 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ