Το πλήρωμα της Vittoria ταξιδεύει για να εξερευνήσει και να φτιάξει ένα χάρτη δυνατοτήτων για ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Γύρω από την Κούβα (Vid)...

Διαβάστηκε από 3290 αναγνώστες -

Αυτόνομο γιότ εξοπλισμένο με ηλιακές & αιολικές εγκαταστάσεις που παράγουν ενέργεια ταξίδευσε στην Κούβα για εκπαιδευτικούς λόγους.

 
Η αποστολή της Vittoria Εnergy Expedition έπλευσε από την Ουάσινγκτον με τελικό προορισμό την Κούβα. Εκεί θα επισκεφτεί  τις κοινότητες περιμετρικά της Κούβας και θα ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το “μεταλλαγμένο” γιότ  έχει μετατραπεί σε πλωτή αίθουσα διδασκαλίας και κινητό περιπετειώδες “δοχείο” ενέργειας, με σκοπό η ομάδα να τεκμηριώσει το πώς οι κοινότητες και οι ιδιώτες βάζοντας καθαρή ενέργεια μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους.

Σε αντίθεση με παρόμοιες βάρκες, οι οποίες είναι εφοδιασμένες είτε με πρωτοποριακά, είτε με κλασικά συστήματα διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, απαιτούν τεράστια ποσά επενδύσεων, η ομάδα της Vittoria Εnergy Expedition (VEE) διαθέτει όλα τα προϊόντα της συγκεντρωμένα και  είναι άμεσα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

Αυτή η προσέγγιση ταιριάζει με την αποστολή που έχουν να αναδείξουν την αξιοπιστία, τις προσιτές τιμές και την πρακτικότητα της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, και να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της έννοιας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τι είναι αυτό που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν.
Το ιστιοπλοϊκό Vittoria λέγεται ότι είναι σε θέση να παράγει το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται το ίδιο όχι μόνο για τα εν πλω συστήματα πλοήγησης και φωτισμού, αλλά είναι ικανό να τροφοδοτήσει το ηλεκτρικό μοτέρ της ισχύς 14 kW, με στόχο να είναι απόλυτα ενεργειακά ανεξάρτητο για το ταξίδι του.
Το γιότ απέπλευσε από την Ουάσιγκτον το φθινόπωρο του 2016, έχει πλεύσει 900 μίλια μέχρι στιγμής, και βρίσκεται σήμερα στη Νότια Καρολίνα, όπου σύντομα θα ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι του προς την ακτή του Μαϊάμι και του Κι Γουέστ, και από εκεί να φτάσει στην Κούβα όπου θα κάνει και τον γύρω της.

Στην πορεία, το πλήρωμα βιντεοσκοπεί τους τρόπους που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να αλλάξουν τις ζωές μας και να κάνουν τη διαφορά με πρακτικό και προσιτό τρόπο.

Η ομάδα VEE σκοπεύει να τεκμηριώσει την αποστολή μέσω του συνδυασμού, ταινίας, διαδραστικής χαρτογράφησης, και δημοσιοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να πει την μαγευτική ιστορία των καθημερινών πρωτοποριακών ανθρώπων που έχουν βάλει στη ζωή τις ενεργειακές λύσεις, με τις καινοτομίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είναι ήδη εύκολα προσβάσιμες. 

Ακολουθεί το βίντεο της περιπέτειας.

">
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ