Πόλεις από το μακρινό μέλλον;

Smart Cities

Διαβάστηκε από 1344 αναγνώστες -

Tο Smart Cities Conference πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, δυναμικότερο και πιο πλούσιο θεματολογικά από ποτέ, την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, στο Αμφιθέατρο ΟΤΕΑcademy, στην Αθήνα.

 
Πιστή στο ραντεβού με την τοπική αυτοδιοίκηση η Boussias Communications διοργανώνει και φέτος το συνέδριο με σκοπό να παρέχει την απαραίτητη πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή thought leaders, practitioners, επιχειρήσεις, δημόσια διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και ερευνητικά κέντρα, για να παρουσιάσουν, να μάθουν, να μοιραστούν τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, επιχειρηματικά μοντέλα και καλές πρακτικές.
                                                                                                                                                       
Η φετινή διοργάνωση εστιάζεται κυρίως στον τομέα των μεταφορών, των τεχνολογικών υποδομών και της υγείας, δίνοντας λύσεις για καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή στις πόλεις, οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και αειφορία.
 
Η διοργάνωση φιλοξενεί τρεις σπουδαίους keynote speakers που θα μοιραστούν με το κοινό τη διεθνή εμπειρία τους για μία “smart” και βιώσιμη Ευρώπη:
 
  • Toν Rogier Havelaar, Amsterdam Smart City  Program Manager Smart City Solutions, Strategy & Development,
  • τον Joan Torres, Co-Founder & CTO LABCITIES και
  • τη Lisa Enarsson,Project manager City of Stockholm.  
 
θεματολογία του συνεδρίου πρόκειται να αναδείξει τις σημερινές προκλήσεις για τη διοίκηση των πόλεων, τη στρατηγική με την οποία θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν και τρόπους για μετάβαση σε έξυπνες υποδομές και δίκτυα, πλατφόρμες και IoT εφαρμογές, έξυπνα κτίρια και συστήματα δημόσιας υγείας, έξυπνες μεταφορές, αναδυόμενες τεχνολογίες και εφαρμογές κ.ά. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους με ομιλία Δήμαρχοι και υψηλόβαθμα στελέχη από Δήμους όπως οι:  Αθηναίων, Αμαρουσίου, Βάρης -Βούλας - Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Νάουσας, Πειραιά, Τρικκαίων, Χαλκιδέων, Χανίων κ.ά.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και τρία Workshops:
 
1. "IoT @ Smart City / Smart cities and IoT data integration"
2. «Καλές πρακτικές στο URBACT III: Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας URBACT III 2014-2020 για την προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης»
3. «Αξιοποίηση των Προηγμένων Τεχνολογιών Δικτύωσης στις Έξυπνες Πόλεις»
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου πατήστε εδώ.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ