Με προσωρινό μειονέκτημα το styling τα γυαλιά του μέλλοντος έρχονται σήμερα!

Smart γυαλιά με autofocus

Διαβάστηκε από 2784 αναγνώστες -

Φανταστείτε ένα ζευγάρι γυαλιά που δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουν τα μάτια μας, κάνοντας δηλαδή αυτόματα focus σε αυτό που κοιτάμε ανάλογα με την απόσταση.

 
Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Utah είναι υπεύθυνη για αυτήν την εφεύρεση. Τα smart γυαλιά έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν focus από ένα αντικείμενο στο άλλο σε 14 milliseconds έτσι αυτός που τα φοράει να μην επηρεάζεται ή να κουράζει την όρασή του.

Το μυστικό είναι στην γλυκερίνη!

Οι φακοί είναι φτιαγμένη από γλυκερίνη, ένα παχύ διαφανές υγρό, κλεισμένη μέσα σε μεμβράνες μπρος και πίσω που μπορούν να προσαρμόζονται με μηχανισμό αλλάζοντας την καμπυλότητα του υγρού. Έτσι αλλάζει και το focus χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουμε φακούς.

Στην γέφυρα του σκελετού υπάρχει μηχανισμός μέτρησης της απόστασης που εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία συνεχώς μπροστά σας, μετράει δηλαδή την απόσταση των αντικειμένων και αυτόματα αλλάζει την απόσταση ανάμεσα στις μεμβράνες που κρατάνε την γλυκερίνη αλλάζοντας το focus σας ανάλογα με το πόσο μακριά κοιτάτε.

Το styling δεν είναι ακόμα σε προτεραιότητα για την σχεδιαστική ομάδα, η οποία προσπαθεί να τελειοποιήσει το προϊόν της, αν και ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία για να φτιαχτεί μια νέα έκδοση πιο Light και αισθητικά καλύτερη.

Αν και θα χρειαστεί να περιμένουμε περίπου τρία χρόνια ακόμα για την εξέλιξη των ερευνών και την τελειοποίηση των smart γυαλιών, φαίνεται ότι το μέλλον για πολλά gadget βγαλμένα από ταινίες sci-fi είναι πλέον εδώ και μας δίνει πρακτικές λύσεις!
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ