Αλμα αποτελεί για τις μαζικές μεταφορές το Hyperloop

Υπερηχητικές ταχύτητες (VID)

Διαβάστηκε από 2611 αναγνώστες -

Το όνειρο για φτηνά ταξίδια σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο υπάρχει στο μυαλό κάθε οραματιστή και ένα από τα πιο βασικά βήματα έγιναν αφού η spaceX διάλεξε την ομάδα που θα σχεδιάσει το υπερηχητικό μέσο μαζική μεταφοράς!

 
Το Hyperloop είναι στα σκαριά εδώ και καιρό και η αναζήτηση για το καλύτερο σχεδιασμό του, που είχε ξεκινήσει  από τον προηγούμενο χρόνο, έφτασε στο τέλος της αφού από τις 115 συνολικά επιστημονικές ομάδες που έδωσαν τις ιδέες τους η SpaceX είχε καταλήξει στις καλύτερες 30 και τελικά στις τρεις καλύτερες.

Η άκατος από κάθε ομάδα μπήκε και δοκιμάστηκε στις πιλοτικές εγκαταστάσεις της SpaceX και νικητές κατέληξαν η ομάδα του πανεπιστημίου της Ολλανδίας Delft University of Technology σκοράροντας καλύτερα στο συνολικό, στο design και στην ποιότητα κατασκευής. Την δεύτερη και τρίτη θέση έλαβαν αντίστοιχα το Technical University of Munich και το ΜΙΤ.

Η αναζήτηση συνεχίζεται όμως αφού τώρα σε δεύτερο διαγωνισμό που θα γίνει το καλοκαίρι η SpaceX θέλει να πιέσει τα όρια στην μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει κάθε άκατος με όνειρο να φτάσουν τον αρχικό στόχο της ταχύτητας του ήχου

Δείτε εδώ το βίντεο από τις δοκιμές της νικητήριας ομάδας:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ