Η καινοτομία στις τεχνολογίες αποθήκευσης θα βοηθήσει στη αποδοτικότερη διαχείριση του ηλεκτρικού δικτύου, παρέχοντας σε όλους μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια και μειωμένα κόστη ρεύματος.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Neville Rolfe, παρακολουθώντας  την πρόσφατη εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του νέου έργου δήλωσε:«Καλωσορίζουμε αυτό το εκπληκτικό έργο των εταιρειών Tesla και Camborn.

Το δίκτυο αποθήκευσης ενέργειας της Tesla

Διαβάστηκε από 5061 αναγνώστες -

Η εγκατάσταση του πρώτου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη από τη Tesla παρουσιάστηκε επίσημα στη πόλη Somerset της Αγγλίας, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές.

 
      Η εγκατάσταση του νέου συστήματος αποθήκευσης Tesla Powerpack σχεδιάστηκε για να αποθηκεύει την ενέργεια που παράγεται σε ένα φωτοβολταικό έργο στη γύρω περιοχή. Το συγκεκριμένο έργο για αποθήκευση ενέργειας, το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Camborne Energy Storage, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει αρκετό ρεύμα που να καλύπτει τις ανάγκες περίπου 500 νοικοκυριών αν χρειαστεί. Ο υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Neville Rolfe, παρακολουθώντας  την πρόσφατη εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του νέου έργου δήλωσε:«Καλωσορίζουμε αυτό το εκπληκτικό έργο των εταιρειών Tesla και Camborne. Η καινοτομία στις τεχνολογίες αποθήκευσης θα βοηθήσει στη αποδοτικότερη διαχείριση του ηλεκτρικού μας δικτύου, παρέχοντας σε όλους μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια και μειωμένα κόστη ρεύματος. Οι μελλοντικές βιομηχανικές στρατηγικές μας θα αξιοποιήσουν  το έργο αυτό περισσότερο και σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις θα εξασφαλίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τη πρώτη θέση στο τομέα των τεχνολογιών για χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ετοιμάζοντας το έδαφος για την επιτυχία στο μέλλον». Ο κλάδος αυτός της ενέργειας έχει ζητήσει από τη κυβέρνηση να παράσχει ένα σαφέστερο πολιτικό σχέδιο για τα έργα αποθήκευσης ενέργειας και να λάβει μέτρα για την άμεση επένδυση στον τομέα αυτό.
 
ΠΗΓΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ