Δοκιμή της μεγαλύτερης μπαταρίας αποθήκευσης στο δίκτυο

Διαβάστηκε από 1373 αναγνώστες -

Μια δοκιμή αποθήκευσης στο δίκτυο που έχει ανακηρυχτεί ως η μεγαλύτερη σε αυτό τον τομέα στην Ευρώπη, άρχισε να διεξάγεται πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 
Μπαταρία ιόντων λιθίου 6 MW / 10MWh εγκαταστάθηκε σε υποσταθμό στο Leighton Buzzard του Bedfordshire ως μέρος μιας διετούς δοκιμής. Το έργο, που ολοκληρώθηκε από τις S&C Electric Europe, Samsung SDI και Younicos, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αξιολόγηση του δυνητικού ρόλου της αποθήκευσης ενέργειας στο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το έργο ύψους 29,1 εκ. δολαρίων αναμένεται να παράσχει μια σειρά από οφέλη στο ευρύτερο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας στη μείωση των περιορισμών των δυνατοτήτων αποθήκευσης και στην εξισορρόπηση της ευέλικτης ενέργειας που παράγεται από πηγές με χαμηλά επίπεδα άνθρακα όπως η ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Ο Andrew Jones, διευθύνων σύμβουλος της S&C Electric Europe, εξηγώντας την υλοποίηση του έργου, δήλωσε: «Η αποθήκευση ενέργειας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση του δικτύου, δεδομένου ότι λύνει το πρόβλημα των διαλείψεων απορροφώντας το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας και απελευθερώνοντάς το όταν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτή η λειτουργία ταυτόχρονα βοηθά ώστε να εξασφαλιστεί με ασφάλεια η ισορροπία δυνατοτήτων αποθήκευσης, αλλά και η προσφορά και προστασία του δικτύου από γεγονότα που το διαταράσσουν, όπως οι διακοπές ρεύματος. Η εισαγωγή της αποθήκευσης ενέργειας σε υποσταθμούς, όπως αυτή στο Leighton Buzzard μπορεί να μειώσει την ανάγκη και το κόστος της παραδοσιακής τροφοδότησης, όπως οι μετασχηματιστές και καλώδια».

Ο Ben Wilson, διευθυντής στρατηγικών και ρυθμίσεων και οικονομικός διευθυντής του UK Power Networks , πρόσθεσε: «Το έργο θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε και να βελτιώσουμε το οικονομικό status στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και να αξιολογήσουμε τα πιθανά οφέλη για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας σε μια σειρά από βιώσιμους και ευέλικτους τρόπους. Έχουμε, επίσης, αναπτύξει μια καινοτόμα πλατφόρμα που θαμας βοηθήσει να βελτιστοποιήσουμε και να διαχειριστούμε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η αποθήκευση. Το έργο αυτό θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Όσα μαθαίνουμε εδώ από αυτή τη συναρπαστική και σημαντική εξέλιξη θα είναι ζωτικής σημασίας για παρόμοια συστήματα του μέλλοντος».

Ένας άλλος στόχος του έργου είναι να διερευνήσει και να καθορίσει εναλλακτικές πηγές εσόδων για την αποθήκευση ενέργειας. Προβλέπεται ότι το έργο αποθήκευσης στο δίκτυο θα καταστείλει την ανάγκη για έξοδα ενίσχυσης του δικτύου που ξεπερνούν τα £6.000.000. Οι σχεδιαστές σημειώνουν ότι, χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση συχνότητας και τη μετατόπιση του φορτίου, το δίκτυο μπορεί να σταθεροποιηθεί πιο αποτελεσματικά από τους παραδοσιακούς παραγωγούς θερμότητας, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο στο δίκτυο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ