Nissan και NASA μαζί για τα αυτο-πλοηγούμενα αυτοκίνητα!

Συμφωνία με τη NASA υπέγραψε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan με στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτων που οδηγούν μόνα τους.

 
Η πενταετής συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καλύπτει μια εταιρική σχέση για την έρευνα και την ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων για τα οχήματα και τις εμπορικές εφαρμογές τους.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επιστήμονες και μηχανικούς στο Ερευνητικό Κέντρο US Silicon Valley της Nissan και στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA, που βρίσκοναι στη Silicon Valley. Αν και μια τέτοια συνεργασία μοιάζει να μην έχει λογική, η NASA στην πραγματικότητα βρίσκεται στην επιχείρηση του αυτοκινήτου εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια, από τότε που το πρώτο σεληνιακό Rover πήγε για μια περιστροφή κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 15 το 1971. Από τότε, η διαστημική υπηρεσία αναπτύσσει εξελιγμένα μοντέλα για «σεληνιακές και πλανητικό εκδρομές», συμπεριλαμβανομένου του πυρηνοκίνητου ρόβερ Curiosity Mars, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ημι-αυτόνομο όχημα 4Χ4 με έξι τροχούς.
«Το έργο της NASA και της Nissan - με τη μία να απευθύνεται στο διάστημα και την άλλη στη γη, είναι συνδεδεμένο με παρόμοιες προκλήσεις», λέει ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor Company. «Η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει την ανάπτυξη ασφαλούς και αξιόπιστης τεχνολογίας για αυτόνομα αυτοκίνητα που θα γνωρίσουν σταδιακά οι καταναλωτές από τη Nissan μεταξύ 2016 – 2020».

Η Nissan λέει ότι η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τις μηχανές, στις διαδικτυακές εφαρμογές, καθώς και στην ανάλυση λογισμικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο στη Γη και στο διάστημα. Ο απώτερος στόχος είναι να παραχθούν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων που θα έχουν τη δυνατότητα αυτο-πλοήγησης σε δύσκολες καταστάσεις, όπως τα βουνά του πλανήτη ¶ρη ή η οδήγηση πόλη σε ώρα αιχμής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ