Aνοιξε ο «ψηλότερος δημόσιος κήπος» του Λονδίνου!

Διαβάστηκε από 1019 αναγνώστες -

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Sky Garden άνοιξε στην οδό Fenchurch 20 του Λονδίνου. Το αξιοθέατο αυτό αποτελεί «κράχτη», ως «ψηλότερο δημόσιο κήπο» του Λονδίνου και καλύπτει τους τρεις τελευταίους ορόφους του κτιρίου.

 
Σχεδιασμένη από την Rafael Viñoly Architects, η οδός Fenchurch 20 είναι ίσως περισσότερο γνωστή ως η Walkie Talkie, ένα παρατσούκλι που πήρε το κτίριο λόγω των καμπυλών και του βαρύ σχεδιασμού του. Βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κατά τη διάρκεια της κατασκευής του επειδή δήθεν έλιωσε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση. Αν και αυτό θα παραμείνει ένα από τα αξιοπερίεργα στην ιστορία του κτιρίου, η αξιόλογα θέα από τους τελευταίους ορόφους του Sky Garden είναι σίγουρα ένα από τα highlights του.

Και το ίδιο το Sky Garden όμως έχει τους δυσφημιστές του. Αρκετοί έχουν ασκήσει κριτική σε αυτό, λέγοντας ότι δεν είναι ό, τι είχε υποσχεθεί και ότι η φύτευση είναι απλά πάρα πολύ αραιά για να δικαιολογήσει το χώρο που ονομάζεται κήπο. Παρόλα αυτά, το κοινό μπορεί να κάνει κράτηση θέσεων για να επισκεφθεί τις βεράντες, να κλείσει τραπέζι στο μπαρ ή σε ένα από τα εστιατόριά του, βλέποντας αναμφισβήτητα την καλύτερη θέα στο Λονδίνο.
Αποτελείται από ένα τεράστιο ανοιχτό αίθριο στο οποία βρίσκεται το μπαρ, από όπου υπάρχει πρόσβαση σε εξωτερικό μπαλκόνι, ένα χώρο προβολής στο πίσω μέρος του κτιρίου, ένα κεντρικό χώρο που στεγάζει τα δύο εστιατόρια και δύο ταράτσες που υψώνονται επάνω από τις πλευρές του χώρου.

Η πράσινη περιοχή σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Gillespies και εγκαταστάθηκε από την Willerby Landscapes . Είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το φως και το περιβάλλον που παρέχει το Sky Garden. Διαφορετικά είδη φυτών έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου ενός «προϊστορικού δάσους» και μια «χαράδρα» με λουλούδια της Μεσογείου και της Νότιας Αφρικής.

Μπαίνοντας στο κεντρικό αίθριο από τον ανελκυστήρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο παράθυρο με νότιο προσανατολισμό και θέα στον ποταμό Τάμεση και το Shard. Περπατώντας δεξιόστροφα γύρω από το Sky Garden υπάρχει θέα προς το London Eye και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στα δυτικά.

Η βόρεια πλευρά «βλέπει» στο κτίριο Leadenhall, που είναι τόσο κοντά ώστε να φαίνεται σε απόσταση αναπνοής. Τέλος, στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, οι επισκέπτες έχουν θέα στο Tower of London και το Tower Bridge, καθώς και στο Canary Wharf σε πιο μακρινή απόσταση.

Το Sky Garden άνοιξε επίσημα για το κοινό στις 12 Ιανουαρίου, ενώ τα εστιατόρια άνοιξαν μια εβδομάδα πριν, στις 5 του μήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ