Tesla: Ρίχνει στην αγορά τις οικιακές μπαταρίες

Διαβάστηκε από 1471 αναγνώστες -

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla αποκαλύπτει ότι τα προϊόντα οικιακής αποθήκευσης με μπαταρία θα είναι διαθέσιμες «αρκετά σύντομα».

 
Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας JB Straubel είπε σε αναλυτές αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που αφορούσε τα κέρδη ότι η παραγωγή ενδέχεται να αρχίσει σε έξι μήνες και να εισχωρήσει στην αγορά λίγους μήνες αργότερα.

"Ναι, πρόκειται να… αποκαλύψουμε αρκετά σύντομα μερικά από προϊόντα οικιακών μπαταριών της Tesla, προϊόντα που θα είναι για χρήση σε σπίτια ή επιχειρήσεις», δήλωσε ο Straubel απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή. «Πρέπει να το σχεδιάσουμε και να ξεκινήσει η παραγωγή πιθανότατα σε περίπου έξι μήνες. Θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε να έχουμε κάποια προϊόντα μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Είναι κάτι πραγματικά υπέροχο. Είμαι ενθουσιασμένος», πρόσθεσε ο Straubel, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να πει περισσότερες λεπτομέρειες για τα προϊόντα.

Αναγνώρισε πάντως ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να λέει πολλά στη βιομηχανία ενέργειας. «Φυσικά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πολλές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας εργάζονται σε αυτό το χώρο. Και μιλάμε σχεδόν με όλες αυτές. Τα πράγματα βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και εκτός προδιαγραφών, καθώς ο κύκλος προμηθειών για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι ήδη πολύ μεγάλος. Πρόκειται όμως για έναν τομέα που αναμφισβήτητα κερδίζει όλο και περισσότερο την προσοχή μας », σημείωσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ